Навага в духовці – 7 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Навага з майонезом в духовці

Навага з майонезом в духовці виглядає мега апетитною. Приготовлену таким чином рибу без проблем можна подати гостям. Морська риба не має запаху і дрібних кісточок. Ніжна риба сподобається вам, не сумнівайтеся. Смачно і без особливих труднощів можна зварганити чудовий вечеря!

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Навага – 2 шт.
  • Часник – 1 головка.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Майонез – 100 мл
  • Приправа для риби – щіпка.
  • Кріп сушений – щіпка.
  • Сіль адигейська – за смаком.
  • Перець чилі мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Дістаньте навагу заздалегідь, щоб риба відтанула. Розріжте черевце і приберіть кишки. Обполосніть і приберіть вологу рушниками.

Крок 2. Обріжте хвіст.

Крок 3. Підготуйте спеції.

Крок 4. Тушки натріть адигейської сіллю, меленим перцем чилі і приправою для риби.

Крок 5. З лука приберіть верхній шар. Цибулини наріжте кільцями.

Крок 6. Цибуля складіть в миску налийте трохи води, додайте майонез, додати сушений кріп і перець чилі.

Крок 7. З часнику приберіть верхній шар.

Крок 8. Подрібніть часник і додайте до цибулі.

Крок 9. Розмішайте.

Крок 10. Рибу в спеціях складіть на алюмінієву фольгу для запікання.

Крок 11. Розподіліть ароматний цибулю.

Крок 12. Упакуйте у фольгу.

Крок 13. Згорток складіть у форму.

Крок 14. Прогрійте духовку, встановивши 200 градусів. Готуйте 20 хвилин.

Крок 15. Через деякий час виймаємо рибу з духовки і розкриваємо фольгу, ставимо в духовку ще на 15 хвилин. За цей час зайва волога випарується, а риба підрум’яниться.Крок 16. Навага збереже соковитість під цибулевої подушкою і залишиться ніжною.

Крок 17. Поки запікається риба, можна приготувати гарнір. У мене картопляне пюре.

Крок 18. Соковиту рибу викладіть на пюре.

Крок 19. Приємного апетиту!