Соковита навага, запечена в сметані
Соковита навага, запечена в сметані, виходить незвичайно ніжною і апетитною. Ароматна риба наповнить вас приємними враженнями. Вам варто приготувати соковите частування, я вас запевняю. Гастрономічне задоволення вам забезпечено. Рибна закуска чудова в гарячому і охолодженому стані.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Навага – 3 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Цибуля-шалот – 2 шт.
- Сметана – 200 гр.
- Соєвий соус – 1 ч. л.
- Куркума – 1 / 3 ч. л.
- Розмарин – ½ ч. л.
- Пшеничне борошно для панірування.
- Масло рослинне – для смаження.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Зберіть інгредієнти для чарівного страви. Дістаньте навагу, тушки повинні відтанути.
Крок 2. Вспорите черево і витягніть кишки. Відріжте хвіст і голову. Сполосніть і промокніть вологу рушниками. Підготовлені тушки поріжте на шматки.
Крок 3. У тарілку насипте борошно, підсолити і запаніруйте рибні шматки. На гарячу сковорідку налийте масло. Підсмажте рибу з обох сторін.
Крок 4. Цибулю-шалот і часник звільніть від верхнього шару. Одну цибулину нарубайте півкільцями, а другу дрібно наріжте. Часник теж дрібно нарубаєте. Ємність для запікання промажте маслом. Розподіліть цибульні півкільця.
Крок 5. Змішайте соєвий соус, сметану, куркуму і розмарин. Приперчите і підсолити.
Крок 6. Рум’яну рибу викладіть на цибульну подушку і полийте заправкою.
Крок 7. Прогрійте духовку, встановивши 180 градусів. Готуйте 25 хвилин.
Крок 8. Подавайте соковиту рибу, прикрасивши за бажанням. Доповніть гарніром. В цьому випадку ідеально підходить відварений рис. Запрошуйте сімейство на дегустацію. Приємного апетиту!