Навага в духовці – 7 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Соковита навага, запечена в сметані

Соковита навага, запечена в сметані, виходить незвичайно ніжною і апетитною. Ароматна риба наповнить вас приємними враженнями. Вам варто приготувати соковите частування, я вас запевняю. Гастрономічне задоволення вам забезпечено. Рибна закуска чудова в гарячому і охолодженому стані.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Навага – 3 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Цибуля-шалот – 2 шт.
  • Сметана – 200 гр.
  • Соєвий соус – 1 ч. л.
  • Куркума – 1 / 3 ч. л.
  • Розмарин – ½ ч. л.
  • Пшеничне борошно для панірування.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть інгредієнти для чарівного страви. Дістаньте навагу, тушки повинні відтанути.

Крок 2. Вспорите черево і витягніть кишки. Відріжте хвіст і голову. Сполосніть і промокніть вологу рушниками. Підготовлені тушки поріжте на шматки.

Крок 3. У тарілку насипте борошно, підсолити і запаніруйте рибні шматки. На гарячу сковорідку налийте масло. Підсмажте рибу з обох сторін.

Крок 4. Цибулю-шалот і часник звільніть від верхнього шару. Одну цибулину нарубайте півкільцями, а другу дрібно наріжте. Часник теж дрібно нарубаєте. Ємність для запікання промажте маслом. Розподіліть цибульні півкільця.

Крок 5. Змішайте соєвий соус, сметану, куркуму і розмарин. Приперчите і підсолити.

Крок 6. Рум’яну рибу викладіть на цибульну подушку і полийте заправкою.

Крок 7. Прогрійте духовку, встановивши 180 градусів. Готуйте 25 хвилин.

Крок 8. Подавайте соковиту рибу, прикрасивши за бажанням. Доповніть гарніром. В цьому випадку ідеально підходить відварений рис. Запрошуйте сімейство на дегустацію. Приємного апетиту!