Навага в духовці – 7 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Навага з цибулею і морквою в духовці

Навага з цибулею і морквою в духовці – шалено смачне і доступне блюдо. Бюджетна морська риба в поєднанні з овочами виходить мега ошатною. Просте частування виглядає презентабельно навіть на святковому столі. Риба виходить соковитою і ніжною і чудово поєднується з овочами.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3

Склад:

  • Навага – 500 гр.
  • Морква – 150 гр.
  • Цибуля порей – 130 гр.
  • Селера – 80 гр.
  • Соєвий соус – 15 мл
  • Винний оцет – 20 мл
  • цукор – пісок- 25 гр.
  • Пшеничне борошно для панірування.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Сіль морська – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Вийміть навагу з морозильника, щоб риба відтанула. Розріжте черевце і витягніть тельбухи з кишками. Відріжте хвіст. Обмийте і промокніть вологу рушниками.

Крок 2. Підготовлені тушки поріжте на шматки.

Крок 3. У тарілку насипте борошно, підсолити і запаніруйте рибні шматки.

Крок 4. На гарячу сковорідку налийте масло. Підсмажте рибу з двох боків до рум’яності.

Крок 5. Моркву очистіть від шкірки економкою. Натріть на тертці.

Крок 6. Цибуля порей звільніть від верхнього шару. Нарубаєте кільцями.

Крок 7. На чавунну сковорідку налийте масло. Обсмажте овочі до м’якості. Підсоліть і подсахарите. Вилийте соєвий соус і винний оцет. Протушкувати до випаровування рідини.

Крок 8. Підрум’янену рибу прикрийте яскравою засмажкою. Увімкніть духовку, виставивши 180 градусів. Готуйте 10-15 хвилин.

Крок 9. Подавайте соковиту яскраву рибу, прикрасивши за своїм бажанням.

Крок 10. Запрошуйте домочадців на дегустацію. Приємного апетиту!