Смажені яловичі нирки з цибулею на сковороді
Смажені яловичі нирки з цибулею на сковороді будуть у вас незвичайним і смачним блюдом до сімейного обіду або вечері. Готувати їх нескладно, але потрібен час для видалення специфічного запаху. У цьому рецепті яловичі нирки замочуємо в розчині оцту, двічі відварюємо з лавровим листом і потім смажимо з додаванням цибулі.
Час готування: 4 години.
Час приготування: 30 хвилин.
Порції: 2.
Склад:
- Нирки яловичі – 400 гр.
- Оцтова есенція 70% – 2 ч. л.
- Лавровий лист – 6 шт.
- Перець чорний горошок – 6 шт.
- Цибуля велика – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Першим ділом підготувати, згідно з рецептом і потрібного вам кількості порцій, всі інгредієнти.
Крок 2. У нирок акуратно видалити внутрішній жир з сечоводами і промити нирки під холодною водою.
Крок 3. Перекласти нирки в посуд для замочування, залити літром води і додати чайну ложку 70% оцтової есенції і залишити на 1 годину.
Крок 4. Через годину цю воду злити і повторно ще на годину замочити нирки у такому ж розчині оцтової есенції.
Крок 5. Потім бруньки ще раз промити, нарізати шматочками, перекласти в каструлю, додати пару лаврових листів з чорним перцем і залити холодною водою.
Крок 6. Поварити нирки на невеликому вогні протягом 20 хвилин. Потім цей відвар злити, залити нирки чистою водою і поварити ще 40 хвилин.
Крок 7. Третій раз відвар злити, нирки ще раз промити і третій раз відварити до готовності з додаванням солі та інших лаврових листів з горошинками перцю. Відварені нирки вийняти з бульйону і остудити.
Крок 8. Очистити цибулю, нарізати чверть кільцями і перекласти в сковороду з розігрітим рослинним маслом.
Крок 9. До цибулі перекласти відварені яловичі нирки.
Крок 10. Обсмажити нирки з цибулею при періодичному помішуванні протягом 5-10 хвилин на середньому вогні.
Крок 11. Приготовлені смажені яловичі нирки з цибулею на сковороді сервірувати до обіду у гарячому вигляді, доповнивши будь-яким гарніром. Приємного апетиту!