Нирки яловичі – 7 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Смажені яловичі нирки з цибулею на сковороді

Смажені яловичі нирки з цибулею на сковороді будуть у вас незвичайним і смачним блюдом до сімейного обіду або вечері. Готувати їх нескладно, але потрібен час для видалення специфічного запаху. У цьому рецепті яловичі нирки замочуємо в розчині оцту, двічі відварюємо з лавровим листом і потім смажимо з додаванням цибулі.

Час готування: 4 години.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 2.

Склад:

  • Нирки яловичі – 400 гр.
  • Оцтова есенція 70% – 2 ч. л.
  • Лавровий лист – 6 шт.
  • Перець чорний горошок – 6 шт.
  • Цибуля велика – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Першим ділом підготувати, згідно з рецептом і потрібного вам кількості порцій, всі інгредієнти.

Крок 2. У нирок акуратно видалити внутрішній жир з сечоводами і промити нирки під холодною водою.

Крок 3. Перекласти нирки в посуд для замочування, залити літром води і додати чайну ложку 70% оцтової есенції і залишити на 1 годину.

Крок 4. Через годину цю воду злити і повторно ще на годину замочити нирки у такому ж розчині оцтової есенції.

Крок 5. Потім бруньки ще раз промити, нарізати шматочками, перекласти в каструлю, додати пару лаврових листів з чорним перцем і залити холодною водою.

Крок 6. Поварити нирки на невеликому вогні протягом 20 хвилин. Потім цей відвар злити, залити нирки чистою водою і поварити ще 40 хвилин.

Крок 7. Третій раз відвар злити, нирки ще раз промити і третій раз відварити до готовності з додаванням солі та інших лаврових листів з горошинками перцю. Відварені нирки вийняти з бульйону і остудити.

Крок 8. Очистити цибулю, нарізати чверть кільцями і перекласти в сковороду з розігрітим рослинним маслом.

Крок 9. До цибулі перекласти відварені яловичі нирки.

Крок 10. Обсмажити нирки з цибулею при періодичному помішуванні протягом 5-10 хвилин на середньому вогні.

Крок 11. Приготовлені смажені яловичі нирки з цибулею на сковороді сервірувати до обіду у гарячому вигляді, доповнивши будь-яким гарніром. Приємного апетиту!