Нирки яловичі – 7 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Яловичі нирки з солоними огірками

Смакове поєднання нирок з солоним огірком відомо давно і на основі цих інгредієнтів часто готують розсольник, але хорошим стравою буде у вас гасіння яловичих нирок в соусі з солоними огірками. У цьому рецепті соус доповнимо солодким перцем. Підготувати нирки, тобто звільнити їх від специфічного запаху можна будь-яким способом: замочити на ніч у чистій воді, вимочити в розчині оцту або дворазово проварити.

Час приготування: 1 година 30 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 5.

Інгредієнти:

  • Нирки яловичі – 1 кг
  • Солоний огірок – 4 шт.
  • Солодкий болгарський перець – 4 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 5 зубків.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Перець червоний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Вода – 2,5 склянки

Процес приготування:

Крок 1. Будь-яким способом заздалегідь підготувати (вимочити і промити) яловичі нирки. Перед гасінням нирки нарізати набольшими шматочками. Підготувати, згідно з рецептом, інші інгредієнти для страви.

Крок 2. У глибокому посуді для гасіння розігріти рослинне масло. Перекласти в нього нарізку нирок і обсмажити при помішуванні на середньому вогні протягом 5-7 хвилин.

Крок 3. До обсмажених нирках налити 2,5 склянки чистої води, додати дрібно нарізану цибулину і згасити їх продовження 15-20 хвилин.

Крок 4. Очистити і нарізати солодкий перець, перекласти його до нирок і насипати сіль (врахувати солоність огірків) з меленим чорним і червоним перцем. Все перемішати і тушкувати ще 15 хвилин.

Крок 5. Солоні огірки подрібнити на крупній тертці або нарізати брусочками, додати до нирок і тушкувати страву ще 15 хвилин.

Крок 6. Разом з огірками додати до страви подрібнений часник.

Крок 7. На іншій сковорідці на розігрітому рослинному або вершковому маслі обсмажити до кремового кольору дві ложки борошна.

Крок 8. Обсмажене борошно пересипати до тушкованим з овочами нирках, добре перемішати, щоб борошно рівномірно розійшлася в соусі, і тушкувати страву на невеликому вогні під прикритою кришкою ще 10 хвилин.

Крок 9. Приготовлені яловичі нирки з солоними огірками спробувати на смак і додати, чого недостатньо, вогонь вимкнути і сервірувати страву до столу гарячим, доповнивши гарніром. Приємного апетиту!