Смачне і ароматне оджахурі в казані на вогнищі
Страви східної кухні дуже часто готуються в казані на багатті. Це надає їм особливий аромат. Не є винятком і оджахурі – печеня з м’яса і картоплі, в процесі приготування їжі на багатті основні інгредієнти набувають чудову рум’яну скоринку.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 10.
Склад:
- Свинина – 1-1,2 кг
- Помідори – 0,5 кг
- Часник – 5-6 зуб.
- Картопля – 1,5 кг
- Цибуля – 0,5 кг
- Перець чилі – за смаком.
- Паприка мелена – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Зелень – за смаком.
- Масло олію – для смаження.
Процес приготування:
1. М’ясо помийте і наріжте кубиками. Цибулю і часник очистіть і дрібно порубаєте ножем.
2. Перець чилі наріжте півкільцями. Помідори і картоплю наріжте часточками.
3. Казан помістіть над багаттям, добре прогрійте його і влийте рослинне масло. Спочатку обсмажте до золотистої скоринки м’ясо. Потім додайте чилі, смажте 2 хвилини, після цього викладіть м’ясо з казана.
4. Далі покладіть в казан картопля, обсмажте його до напівготовності. Додайте цибулю і продовжуйте готувати.
5. Через 5 хвилин знову викладіть в казан м’ясо, перемішайте і смажте на сильному вогні 8-10 хвилин. Далі додайте подрібнений часник, паприку, чорний перець і сіль.
6. В кінці додайте помідори, перемішайте оджахурі, накрийте казан кришкою і готуйте ще 5-7 хвилин. Потім додайте рубану зелень і подавайте оджахурі на стіл.
Приємного апетиту!