Оджахурі – 8 рецептів приготування оджахурі по-грузинськи з фото покроково

Смачне і ароматне оджахурі в казані на вогнищі

Страви східної кухні дуже часто готуються в казані на багатті. Це надає їм особливий аромат. Не є винятком і оджахурі – печеня з м’яса і картоплі, в процесі приготування їжі на багатті основні інгредієнти набувають чудову рум’яну скоринку.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 10.

Склад:

  • Свинина – 1-1,2 кг
  • Помідори – 0,5 кг
  • Часник – 5-6 зуб.
  • Картопля – 1,5 кг
  • Цибуля – 0,5 кг
  • Перець чилі – за смаком.
  • Паприка мелена – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Масло олію – для смаження.

Процес приготування:

1. М’ясо помийте і наріжте кубиками. Цибулю і часник очистіть і дрібно порубаєте ножем.

2. Перець чилі наріжте півкільцями. Помідори і картоплю наріжте часточками.

3. Казан помістіть над багаттям, добре прогрійте його і влийте рослинне масло. Спочатку обсмажте до золотистої скоринки м’ясо. Потім додайте чилі, смажте 2 хвилини, після цього викладіть м’ясо з казана.

4. Далі покладіть в казан картопля, обсмажте його до напівготовності. Додайте цибулю і продовжуйте готувати.

5. Через 5 хвилин знову викладіть в казан м’ясо, перемішайте і смажте на сильному вогні 8-10 хвилин. Далі додайте подрібнений часник, паприку, чорний перець і сіль.

6. В кінці додайте помідори, перемішайте оджахурі, накрийте казан кришкою і готуйте ще 5-7 хвилин. Потім додайте рубану зелень і подавайте оджахурі на стіл.

Приємного апетиту!