Огірки в томатному соусі на зиму – 6 визначних рецептів в банках з покроковими фото

Обладнаний салат з огірків з томатним соусом і цибулею на зиму

Такий маринований м’який цибулю припаде до смаку навіть дітям, не кажучи про дорослих. З такими огірочками зима точно вдасться.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування:30-35 хв.

Порцій – 10.

Склад:

  • Огірки – 1000 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Вода – 400 гр.
  • Паста томатна – 130-150 гр.
  • Оцет столовий (9 %) – 50 гр.

Процес приготування:

1. Нарізаємо невеликими кружечками попередньо замочені і промиті огірки.

2. Потім довільно подрібнюємо підготовлений цибулю з часником.

3. З’єднуємо воду з томатною пастою і додаємо всі інгредієнти, крім оцту і огірків. Після того, як масу довели до кипіння, продовжуємо варити ще 15 хвилин.

4. Через це час всипаємо огірки і варимо хвилин 10. З кожною хвилиною томатний соус стає трохи густіше і щільніше.

5. По закінченню цього часу вогонь вимикаємо і доливаємо в каструлю оцет. Основні етапи пройдені і поки вміст каструлі не охололо, починаємо розливати його по стерилізованим банкам.

6. Банки щільно закручуємо кришкою і залишаємо остигати до кімнатної температури. І тільки потім переміщаємо в прохолодне темне місце без доступу прямих сонячних променів.

Бажаємо приємного апетиту!