Обладнаний салат з огірків з томатним соусом і цибулею на зиму
Такий маринований м’який цибулю припаде до смаку навіть дітям, не кажучи про дорослих. З такими огірочками зима точно вдасться.
Час приготування: 50 хв.
Час приготування:30-35 хв.
Порцій – 10.
Склад:
- Огірки – 1000 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Вода – 400 гр.
- Паста томатна – 130-150 гр.
- Оцет столовий (9 %) – 50 гр.
Процес приготування:
1. Нарізаємо невеликими кружечками попередньо замочені і промиті огірки.
2. Потім довільно подрібнюємо підготовлений цибулю з часником.
3. З’єднуємо воду з томатною пастою і додаємо всі інгредієнти, крім оцту і огірків. Після того, як масу довели до кипіння, продовжуємо варити ще 15 хвилин.
4. Через це час всипаємо огірки і варимо хвилин 10. З кожною хвилиною томатний соус стає трохи густіше і щільніше.
5. По закінченню цього часу вогонь вимикаємо і доливаємо в каструлю оцет. Основні етапи пройдені і поки вміст каструлі не охололо, починаємо розливати його по стерилізованим банкам.
6. Банки щільно закручуємо кришкою і залишаємо остигати до кімнатної температури. І тільки потім переміщаємо в прохолодне темне місце без доступу прямих сонячних променів.
Бажаємо приємного апетиту!