Хрусткі огірки з гірчицею і лимонною кислотою на зиму
Хрусткі мариновані огірки взимку йдуть на ура зі смаженою картоплею або м’ясними стравами. з гірчицею і лимонною кислотою огірки виходять хрусткими з приємним кисло-солодким смаком.
Час готування: 5 годин.
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Огірки – 2 кг
- Кріп – 3 парасольки.
- Часник – 2 зуб.
- Перець запашний горошком – 14 шт.
- Гірчиця – 2 ч. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор – 4 ст. л.
- Кислота лимонна – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Огірки промийте і замочіть їх у холодній воді на 4 години.
2. В стерилізовані літрові банки викладіть підготовлений кріп, зубчики часнику, зерна гірчиці і перець горошком.
3. З огірків злийте воду, зріжте з них кінчики і викладіть в банки.
4. Кришки для закаток прокип’ятіть.
5. Банки наповніть окропом, залиште на 10 хвилин. У каструлю влийте нову воду, додайте сіль і цукор, закип’ятити маринад. Через 10 хвилин злийте воду з банок і наповніть їх маринадом, залишити на 10 хвилин. Через відведений час злийте маринад в каструлю, доведіть до кипіння і знову влийте його в банки. Також у кожну банку всипте лимонну кислоту, банки закатайте. Після того, як закачування повністю охолонуть, перемістіть їх на зберігання в прохолодне місце.
Приємного апетиту!