Огірки з гірчицею на зиму – 8 рецептів в банках з покроковими фото

Хрусткі огірки з гірчицею і лимонною кислотою на зиму

Хрусткі мариновані огірки взимку йдуть на ура зі смаженою картоплею або м’ясними стравами. з гірчицею і лимонною кислотою огірки виходять хрусткими з приємним кисло-солодким смаком.

Час готування: 5 годин.

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Огірки – 2 кг
  • Кріп – 3 парасольки.
  • Часник – 2 зуб.
  • Перець запашний горошком – 14 шт.
  • Гірчиця – 2 ч. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор – 4 ст. л.
  • Кислота лимонна – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Огірки промийте і замочіть їх у холодній воді на 4 години.

2. В стерилізовані літрові банки викладіть підготовлений кріп, зубчики часнику, зерна гірчиці і перець горошком.

3. З огірків злийте воду, зріжте з них кінчики і викладіть в банки.

4. Кришки для закаток прокип’ятіть.

5. Банки наповніть окропом, залиште на 10 хвилин. У каструлю влийте нову воду, додайте сіль і цукор, закип’ятити маринад. Через 10 хвилин злийте воду з банок і наповніть їх маринадом, залишити на 10 хвилин. Через відведений час злийте маринад в каструлю, доведіть до кипіння і знову влийте його в банки. Також у кожну банку всипте лимонну кислоту, банки закатайте. Після того, як закачування повністю охолонуть, перемістіть їх на зберігання в прохолодне місце.

Приємного апетиту!