Окрошка — це найпопулярніший холодний суп, який можна приготувати в домашніх умовах. Влітку, у спеку, коли не хочеться їсти важку їжу, окрошка доводиться як не можна до речі. Окрошка за традицією готується влітку і подається в холодному вигляді. Особливо популярний цей суп був за часів Радянського Союзу і зараз господині знову починають до нього придивлятися. Ми підібрали 10 відмінних рецептів для того, щоб спробувати смачну окрошку.
Як приготувати класичну окрошку з ковбасою на квасі?
Інгредієнти на
10 порц.
- Картопля 500 гр.
- Яйце куряче 3 шт.
- Редис 200 гр.
- Огірок 300 гр.
- Цибуля зелена 30 гр.
- Кріп 15 гр.
- Петрушка 15 гр.
- Варена ковбаса 300 гр.
- Квас 1.5 л.
- Сметана 200 мл
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Процес приготування:
- Як приготувати окрошку в домашніх умовах? Картоплю помийте і зваріть в мундирі.
- Яйця помийте і зваріть круто.
- Редис і огірки помийте і наріжте тонкими часточками.
- Ковбасу наріжте кубиками. Зелень вимити і дрібно порубаєте ножем.
- Варені картоплю і яйця очистіть і наріжте кубиками.
- Всі подрібнені інгредієнти складіть в об’ємну ємність, посоліть і приправте, перемішайте. Потім додайте охолоджений квас і сметану, перемішайте окрошку і розливайте по тарілках.

Приємного апетиту!