Окрошка — це найпопулярніший холодний суп, який можна приготувати в домашніх умовах. Влітку, у спеку, коли не хочеться їсти важку їжу, окрошка доводиться як не можна до речі. Окрошка за традицією готується влітку і подається в холодному вигляді. Особливо популярний цей суп був за часів Радянського Союзу і зараз господині знову починають до нього придивлятися. Ми підібрали 10 відмінних рецептів для того, щоб спробувати смачну окрошку.
Як приготувати класичну окрошку з ковбасою на квасі?
Інгредієнти на
10 порц.
- Картопля 500 гр.
- Яйце куряче 3 шт.
- Редис 200 гр.
- Огірок 300 гр.
- Цибуля зелена 30 гр.
- Кріп 15 гр.
- Петрушка 15 гр.
- Варена ковбаса 300 гр.
- Квас 1.5 л.
- Сметана 200 мл
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Процес приготування:
- Як приготувати окрошку в домашніх умовах? Картоплю помийте і зваріть в мундирі.
- Яйця помийте і зваріть круто.
- Редис і огірки помийте і наріжте тонкими часточками.
- Ковбасу наріжте кубиками. Зелень вимити і дрібно порубаєте ножем.
- Варені картоплю і яйця очистіть і наріжте кубиками.
- Всі подрібнені інгредієнти складіть в об’ємну ємність, посоліть і приправте, перемішайте. Потім додайте охолоджений квас і сметану, перемішайте окрошку і розливайте по тарілках.
Приємного апетиту!
Дуже смачна окрошка з ковбасою і картоплею на кефірі
Смачне і поживне перше блюдо, окрошку, зазвичай подають в теплу пору. Окрошка готується за лічені хвилини, просто наріжте інгредієнти, додайте спеції і залийте холодним кефіром.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Огірок – 250 гр.
- Редис – 150 гр.
- Картопля – 350 гр.
- Цибуля зелена – 50 гр.
- Ковбаса – 150 гр.
- Яйця курячі – 3 шт.
- Кефір – 1,5 л.
- Вода – 0,5 л.
- Сік лимонний – 1 ст. л.
- Кріп – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Цукор – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Картоплю і яйця зваріть до готовності, очистіть і наріжте кубиками. Варену ковбасу також наріжте кубиками.
2. Редис і огірки помийте і наріжте тонкою соломкою.
3. Зелень вимити і дрібно порубаєте ножем.
4. Всі інгредієнти складіть в каструлю, залийте холодним кефіром, додайте сіль, цукор і лимонний сік, перемішайте.
5. Далі влийте холодну кип’ячену воду, її може знадобиться трохи більше або менше, залежно від бажаної консистенції супу. Готову окрошку розлийте по тарілках і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Простий і швидкий рецепт приготування окрошки з ковбасою на майонезі
Запорука успіху в приготуванні смачної окрошки – це вибір свіжих і якісних продуктів. Редис і огірок перед нарізкою обов’язково перевірте на відсутність гіркоти. Ковбасу краще брати з максимально натуральним складом. І добре, якщо в ній буде багато зелені
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Картопля – 2-3 шт.
- Ковбаса варена – 250 гр.
- Яйця курячі – 2-3 шт.
- Огірки – 3 шт.
- Редиска – 5-6 шт.
- Майонез – 1 ст. л.
- Зелень – 50 гр.
- Сіль – 1,5 ч. л.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
1. Ковбасу наріжте дрібними кубиками.
2. Картоплю і яйця зваріть окремо. Потім остудіть, очистіть і наріжте кубиками.
3. Огірки і редис помийте і наріжте кубиками, краще, якщо вся нарізка буде однакового розміру, але редис за бажанням можна нарізати кружечками або напівкружечками.
4. Зелень вимити і дрібно порубаєте ножем.
5. Перекладіть все подрібнені продукти в каструлю, посоліть і приправте за смаком, перемішайте.
6. У каструлю додайте майонез і така кількість охолодженої кип’яченої води, щоб суп був потрібної вам консистенції, перемішайте і можна подавати окрошку на стіл.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування смачної окрошки на воді
Це найпростіший спосіб приготувати смачну окрошку. У вас вийде чудовий літній суп, насичений вітамінами та поживними речовинами. Така їжа не обтяжує шлунок, але втамовує голод.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 3.
Склад:
- Вода очищена – 2 л
- Ковбаса варена – 350 гр.
- Картопля варена – 4-5 шт.
- Яйця курячі – 4 шт.
- Огірки – 3 шт.
- Редис – 5 шт.
- Цибуля зелена – 10 гр.
- Кріп – 10 гр.
- Сметана – 200 мл
- Гірчиця – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Яйця і картоплю попередньо відваріть до готовності. Овочі та зелень вимити. Наріжте ковбасу, картоплю, яйця і огірки дрібними кубиками.
2. Редис і зелень також дрібно наріжте.
3. Змішайте всі інгредієнти в одній ємності, додайте сметану і гірчицю, посоліть і приправте за смаком, перемішайте.
4. Потім влийте воду і доведіть окрошку до потрібної густоти.
5. При бажанні перед подачею окрошку можна охолодити в холодильнику. Потім розлийте її по тарілках і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Ситна і дуже смачна окрошка на сметані
Для приготування окрошки можна використовувати квас, воду або кисломолочні продукти. В якості основи для супу в цьому рецепті буде використана сметана. Окрошка виходить в міру солоною, з невеликою кислинкою.
Час готування: 20 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 10.
Склад:
- Ковбаса варена – 350 гр.
- Огірки – 2-3 шт.
- Яйця курячі – 4 шт.
- Картопля – 4-5 шт.
- Цибуля зелена – 50 гр.
- Петрушка – 10 гр.
- Кріп – 10 гр.
- Сметана – 250 мл
- Вода – 2 л
- Кислота лимонна – 6 гр.
- Сіль –за смаком.
Процес приготування:
1. Картоплю і яйця заздалегідь відваріть до готовності. Очистіть і наріжте ці інгредієнти кубиками.
2. Ковбасу очистіть від шкірки, наріжте кубиками.
3. Огірки промийте, зріжте краю і наріжте дрібними кубиками.
4. Зелень вимити і дуже дрібно порубаєте ножем. Перекладіть нарізані інгредієнти в каструлю.
5. В окремій мисці змішайте сметану з невеликою кількістю води. отриману суміш вилийте в каструлю і перемішайте.
6. Воду, що залишилася, влийте в миску, розчиніть в ній сіль і лимонну кислоту, потім перелийте цю рідину в каструлю і перемішайте.
7. Окрошка готова, можна подавати її на стіл.
Приємного апетиту!
Освіжаюча річна окрошка не кефірі з мінералкою
Літо – прекрасний час для смачною, освіжаючої окрошки. Пропонуємо вам спробувати оригінальний варіант цього супу на кефірі і мінералці. Окрошка вгамує одночасно і голод, і спрагу.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 12.
Інгредієнти:
- Картопля – 5-6 шт.
- Морква – 2 шт.
- Яйця курячі – 5 шт.
- Редис – 8 шт.
- Огірки – 4 шт.
- Ковбаса варена – 300 гр.
- Вода мінеральна – 1,5 л.
- Кефір – 2 л
- Зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Картоплю і моркву відваріть в мундирі. Потім остудіть, очистіть і наріжте кубиками.
2. Курячі яйця зваріть круто, остудіть їх, очистіть і наріжте кубиками.
3. Овочі помийте і також наріжте невеликими кубиками.
4. З ковбаси зніміть оболонку і дрібно наріжте її.
5. Перекладіть інгредієнти в каструлю, додайте сіль, охолоджений кефір і мінералку, перемішайте.
6. Зелень дрібно порубаєте ножем і додайте в окрошку, перемішайте і подавайте суп на стіл.
Приємного апетиту!
Окрошка з ковбасою на воді з майонезом і оцтом
Окрошка повинна бути бадьорою і освіжаючої. Тому зазвичай в неї додають трохи оцту для пікантності і перед подачею її наполягають в холодильнику.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Огірки – 2-3 шт.
- Картопля – 2-3 шт.
- Ковбаса варена – 200 гр.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Зелень – 1 пучок.
- Майонез – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Оцет столовий – за смаком.
Процес приготування:
1. Огірки помийте і наріжте кубиками.
2. Варену ковбасу очистити від оболонки і дрібно наріжте.
3. Яйця зваріть круто, очистіть і наріжте кубиками.
4. Картоплю слід попередньо відварити в мундирах, очистити і також нарізати кубиками.
5. Зелень вимити і дрібно порубаєте. Змішайте всі інгредієнти в каструлі. Додайте сіль, оцет, майонез і очищену воду. Перемішайте і подавайте окрошку на стіл.
Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт приготування окрошки на сироватці
Окрошка – блюдо, яке має довгу історію та відоме далеко за межами Росії. Вона не тільки освіжає в літній день, але бадьорить і наповнює енергією, так як містить велику кількість свіжих овочів і зелені.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Ковбаса варена – 250 гр.
- Картопля – 2 шт.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Огірки – 2 шт.
- Зелень – 10 гр.
- Сметана – 4 ст. л.
- Сік лимонний – 30 мл
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сироватка молочна – 1 л
Процес приготування:
1. Яйця зваріть круто, очистіть від шкаралупи і дрібно наріжте.
2. Огірки вимити, якщо шкірочка гірчить, то зріжте її. Наріжте овочі кубиками.
3. Картопля зваріть в мундирі”, очистіть і наріжте.
4. Варену ковбасу очистити від оболонки і наріжте дрібними кубиками.
5. Зелень вимити і порубаєте ножем. Змішайте всі нарізані інгредієнти.
6. Далі влийте сироватку, лимонний сік і додайте сметану.
7. Окрошку перемішайте, при необхідності охолодіть і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
ПП дієтична окрошка в домашніх умовах
Дієтична окрошка вгамує ваш голод і не принесе шкоди фігурі. Приготувати її можна в будь-який час, тим більше, що це дуже легко. Відсутність м’яса в складі дозволяє включати окрошку навіть у вегетаріанське меню.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Редис – 4 шт.
- Огірки – 2 шт.
- Кріп – 1 пучок.
- Цибуля зелена – 1 пучок.
- Петрушка – 1 пучок.
- Яйця курячі – 1 шт.
- Сироватка – 1 л
- Сметана – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Редис і огірки помийте, наріжте соломкою.
2. Зелень вимити і дрібно порубаєте ножем.
3. Яйце відварити круто, остудіть, очистіть від шкаралупи і наріжте кубиками.
4. Влийте охолоджений сироватку, додайте сіль і перемішайте окрошку.
5. Подавайте окрошку зі сметаною.
Приємного апетиту!
Ситна і неймовірно смачна окрошка з курячою грудкою
Що тільки не пробують господині в якості основи для окрошки, від звичайної ковбаси до осетрини, від води до натурального йогурту. Ми пропонуємо спробувати усереднений варіант і дуже доступний з курячим філе і кефіром.
Час готування: 35 хв.
Час приготування: 35 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Філе куряче – 300 гр.
- Цибуля зелена – 30 гр.
- Огірки – 250 гр.
- Яйця курячі – 4 шт.
- Картопля – 300 гр.
- Кріп – 10 гр.
- Кефір – 0,5 л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Куряче філе відваріть в підсоленій воді, потім охолодіть в бульйоні і дрібно наріжте.
2. Зелень вимити і порубаєте ножем.
3. Огірки помийте, наріжте невеликими кубиками або соломкою.
4. Яйця зваріть круто, очистіть від шкаралупи і дрібно наріжте.
5. Картоплю відваріть в мундирі, остудіть, очистіть і наріжте кубиками, додайте до решти інгредієнтів.
6. Додайте холодний кефір. Розведіть окрошку до бажаної консистенції охолодженою водою і посоліть за смаком.
7. Подавайте окрошку в охолодженому вигляді.
Приємного апетиту!