Окрошка – 10 смачних рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

Дуже смачна окрошка з ковбасою і картоплею на кефірі

Смачне і поживне перше блюдо, окрошку, зазвичай подають в теплу пору. Окрошка готується за лічені хвилини, просто наріжте інгредієнти, додайте спеції і залийте холодним кефіром.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Огірок – 250 гр.
  • Редис – 150 гр.
  • Картопля – 350 гр.
  • Цибуля зелена – 50 гр.
  • Ковбаса – 150 гр.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Кефір – 1,5 л.
  • Вода – 0,5 л.
  • Сік лимонний – 1 ст. л.
  • Кріп – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Картоплю і яйця зваріть до готовності, очистіть і наріжте кубиками. Варену ковбасу також наріжте кубиками.

2. Редис і огірки помийте і наріжте тонкою соломкою.

3. Зелень вимити і дрібно порубаєте ножем.

4. Всі інгредієнти складіть в каструлю, залийте холодним кефіром, додайте сіль, цукор і лимонний сік, перемішайте.

5. Далі влийте холодну кип’ячену воду, її може знадобиться трохи більше або менше, залежно від бажаної консистенції супу. Готову окрошку розлийте по тарілках і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!