Окрошка – 10 смачних рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

Ситна і дуже смачна окрошка на сметані

Для приготування окрошки можна використовувати квас, воду або кисломолочні продукти. В якості основи для супу в цьому рецепті буде використана сметана. Окрошка виходить в міру солоною, з невеликою кислинкою.

Час готування: 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 10.

Склад:

  • Ковбаса варена – 350 гр.
  • Огірки – 2-3 шт.
  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Картопля – 4-5 шт.
  • Цибуля зелена – 50 гр.
  • Петрушка – 10 гр.
  • Кріп – 10 гр.
  • Сметана – 250 мл
  • Вода – 2 л
  • Кислота лимонна – 6 гр.
  • Сіль –за смаком.

Процес приготування:

1. Картоплю і яйця заздалегідь відваріть до готовності. Очистіть і наріжте ці інгредієнти кубиками.

2. Ковбасу очистіть від шкірки, наріжте кубиками.

3. Огірки промийте, зріжте краю і наріжте дрібними кубиками.

4. Зелень вимити і дуже дрібно порубаєте ножем. Перекладіть нарізані інгредієнти в каструлю.

5. В окремій мисці змішайте сметану з невеликою кількістю води. отриману суміш вилийте в каструлю і перемішайте.

6. Воду, що залишилася, влийте в миску, розчиніть в ній сіль і лимонну кислоту, потім перелийте цю рідину в каструлю і перемішайте.

7. Окрошка готова, можна подавати її на стіл.

Приємного апетиту!