Ситна і дуже смачна окрошка на сметані
Для приготування окрошки можна використовувати квас, воду або кисломолочні продукти. В якості основи для супу в цьому рецепті буде використана сметана. Окрошка виходить в міру солоною, з невеликою кислинкою.
Час готування: 20 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 10.
Склад:
- Ковбаса варена – 350 гр.
- Огірки – 2-3 шт.
- Яйця курячі – 4 шт.
- Картопля – 4-5 шт.
- Цибуля зелена – 50 гр.
- Петрушка – 10 гр.
- Кріп – 10 гр.
- Сметана – 250 мл
- Вода – 2 л
- Кислота лимонна – 6 гр.
- Сіль –за смаком.
Процес приготування:
1. Картоплю і яйця заздалегідь відваріть до готовності. Очистіть і наріжте ці інгредієнти кубиками.
2. Ковбасу очистіть від шкірки, наріжте кубиками.
3. Огірки промийте, зріжте краю і наріжте дрібними кубиками.
4. Зелень вимити і дуже дрібно порубаєте ножем. Перекладіть нарізані інгредієнти в каструлю.
5. В окремій мисці змішайте сметану з невеликою кількістю води. отриману суміш вилийте в каструлю і перемішайте.
6. Воду, що залишилася, влийте в миску, розчиніть в ній сіль і лимонну кислоту, потім перелийте цю рідину в каструлю і перемішайте.
7. Окрошка готова, можна подавати її на стіл.
Приємного апетиту!