Окрошка на квасі класична – 10 рецептів з покроковими фото

Як приготувати смачну окрошку на квасі та кефірі?

Смачну домашню можна приготувати окрошку на квасі та кефірі. Простий у виконанні продукт порадує свіжим ароматом і поживними властивостями. Подавайте до обіду.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Квас – 4 склянки
  • Кефір -2 ст.
  • Картопля – 7 шт.
  • Яйце – 5 шт.
  • Огірок – 4 шт.
  • Редис – 5 шт.
  • Ковбаса варена – 400 гр.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Відварюємо курячі яйця, остуджуємо їх і нарізаємо невеликими кубиками.

2. Також відварюємо картоплю і даємо йому охолонути.

3. Далі обробляємо огірки і редис. Овочі можна натерти на тертці або дрібно порізати.

4. Кубиками нарізаємо варену ковбасу.

5. Подрібнюємо заздалегідь промитий зелений лук.

6. Всі продукти занурюємо в загальну каструлю.

7. Слідом додаємо картоплю. Його можна подрібнити ножем або за допомогою яйцерізки.

8. Солимо всі інгредієнти і акуратно вимішуємо.

9. Розкладаємо заготовку по порційних тарілках.

10. Заливаємо блюдо охолодженим квасом і кефіром. Можна пробувати!