Оладки з кабачків – 10 найбільш смачних рецептів кабачкового оладок з покроковими фото

Деруни з кабачків і картоплі, смажені на сковороді

Кабачок і картоплю відмінно поєднуються разом. З овочів виходять ситні і пишні оладки, які можна приготувати до сніданку. Рецепт максимально простий і не займе багато часу.

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 7 хв

Порцій – 4

Склад:

  • Кабачок – 500 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Борошно – 1 склянка
  • Яйце – 1 шт.
  • Кефір – 100 мл
  • Петрушка свіжа – 1 пучок.
  • Сіль – 2 щіпки.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Кабачок миємо під холодною водою, очищаємо його від насіння і шкірки.

2. В окремо мисці збиваємо яйце з сіллю.

3. До яєчної маси вливаємо кефір. Перемішуємо.

4. Просіваємо борошно і продовжуємо збивати до однорідного рідкого стану.

5. Подрібнюємо кабачок. Це можна зробити за допомогою блендера або терки.

6. Викладаємо кабачкову кашку на сито і віджимаємо, зливаючи зайву рідину.

7. Кабачкову масу викладаємо в рідке тісто.

8. Очищаємо картоплю від шкірки і подрібнюємо його так само, як і попередній овоч.

9. Очищаємо цибулю, свіжу петрушку промиваємо. Подрібнюємо інгредієнти.

10. У загальну масу викладаємо картоплю, цибулю і зелень.

11. Перемішуємо всі інгредієнти до однорідності.

12. Розігріваємо сковороду, поливаємо її рослинним маслом і викладаємо овочеві оладки.

13. Обсмажуємо до рум’янцю з обох боків кілька хвилин.

14. Готові кабачкові оладки з картоплею подаємо до столу в теплому вигляді. Приємного апетиту!