Деруни з кабачків і картоплі, смажені на сковороді
Кабачок і картоплю відмінно поєднуються разом. З овочів виходять ситні і пишні оладки, які можна приготувати до сніданку. Рецепт максимально простий і не займе багато часу.
Час приготування: 25 хвилин
Час приготування: 7 хв
Порцій – 4
Склад:
- Кабачок – 500 гр.
- Картопля – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Борошно – 1 склянка
- Яйце – 1 шт.
- Кефір – 100 мл
- Петрушка свіжа – 1 пучок.
- Сіль – 2 щіпки.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Кабачок миємо під холодною водою, очищаємо його від насіння і шкірки.
2. В окремо мисці збиваємо яйце з сіллю.
3. До яєчної маси вливаємо кефір. Перемішуємо.
4. Просіваємо борошно і продовжуємо збивати до однорідного рідкого стану.
5. Подрібнюємо кабачок. Це можна зробити за допомогою блендера або терки.
6. Викладаємо кабачкову кашку на сито і віджимаємо, зливаючи зайву рідину.
7. Кабачкову масу викладаємо в рідке тісто.
8. Очищаємо картоплю від шкірки і подрібнюємо його так само, як і попередній овоч.
9. Очищаємо цибулю, свіжу петрушку промиваємо. Подрібнюємо інгредієнти.
10. У загальну масу викладаємо картоплю, цибулю і зелень.
11. Перемішуємо всі інгредієнти до однорідності.
12. Розігріваємо сковороду, поливаємо її рослинним маслом і викладаємо овочеві оладки.
13. Обсмажуємо до рум’янцю з обох боків кілька хвилин.
14. Готові кабачкові оладки з картоплею подаємо до столу в теплому вигляді. Приємного апетиту!