Омлет – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Пишний омлет в духовці як у садку

Смак пишного омлету в духовці як у садку, багатьом знайомий з дитинства, а готувалося це блюдо строго по ГОСТу і в спеціальних духових шафах. Для приготування такого омлету в домашніх умовах важлива правильна пропорція яєць і молока. Омлетная тільки маса перемішується і не збивається, інакше омлет може осісти. Готуємо омлет в духовці і тільки з трьох інгредієнтів, щоб зберігся справжній смак страви.

Час приготування: 30 хвилин.

Час приготування: 5 хвилин.

Порції: 2.

Склад:

  • Яйце – 2 шт.
  • Молоко – 60 мл
  • Сіль – за смаком.
  • масло – для змазування форми.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготувати інгредієнти для омлету. Вони повинні бути кімнатної температури. Згідно ГОСТу, на 1 яйце береться 30 мл молока.

Крок 2. Яйця перелити в окремий посуд, додати дрібку солі, налити молоко і виделкою або вінчиком перемішати в одному напрямку, щоб не порушити білкові сполуки яєць. Включити духовку на 200°С.

Крок 3. Невелику форму для запікання змастити вершковим маслом. У неї акуратно перелити омлетну масу і поставити в розігріту духовку на 15-20 хвилин. За цей час омлет стане пишним і покриється рум’яною скоринкою зверху. Трохи потримати омлет у вимкненій духовці і потім акуратно перекласти на тарілку.

Крок 4. Приготований в духовці пишний омлет як у садку розрізати на шматочки і сервірувати до столу гарячим. Приємного апетиту!