Омлет – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Омлет Пуляр

Омлет Пуляр відрізняється від інших видів омлетів красивим видом, хоча інгредієнти такі ж. Щоб омлет рівномірно приготувався і не осел, деякі важливі нюанси в приготуванні. Білки добре збиваються в стабільну масу, як для бісквіта, а її нейтральний смак можна доповнити будь-смаковою добавкою, наприклад, сухим часником. Смажити омлет краще на рослинному маслі і готувати в духовці, щоб білкова маса прогрівалася з усіх боків.

Час приготування: 30 хвилин.

Час приготування: 7 хвилин.

Порції: 1.

Інгредієнти:

  • Яйце – 3 шт.
  • Молоко – 3 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Сухий часник – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготувати, згідно з рецептом, інгредієнти для омлету.

Крок 2. Яйця розділити на білки і жовтки і помістити в різні піали. Посуд для білків повинна бути сухою і знежиреною.

Крок 3. До жовтків налити молоко і додати щіпку солі.

Крок 4. Віночком або вилкою ці інгредієнти змішати до однорідної маси.

Крок 5. Міксером і на великій швидкості ретельно збити білки в стійку піну, інакше омлет осяде. Додати до білкової маси щіпку солі і сухого часнику.

Крок 6. На великому вогні в сковорідці розігріти олію і викласти на нього рівним шаром жовткову суміш. Вогонь зробити мінімальним і почекати, щоб маса схопилася.

Крок 7. Потім поверх її рівним шаром викласти білкову масу. Включити духовку на 90°С. Омлет поставити в розігріту духовку і запекти кілька хвилин. Готовність перевірити натисканням білків пальцем. Готовий білок до пальця не повинен прилипати.

Крок 8. Спечений акуратно перекласти омлет на тарілку або обробну дошку.

Крок 9. Розрізати його на дві половини.

Крок 10. Потім скласти їх білкової стороною всередину.

Крок 11. Приготований гарний і смачний омлет «Пуляр» накривати до столу гарячим. Приємного апетиту!