Омлет зварений в пакеті в каструлі – 5 покрокових рецептів з фото

Омлет, зварений в пакеті в каструлі — це блюдо, яке виходить набагато менш калорійним, так як готується без олії, а ще його не можна спалити. Коли ми чуємо слово «омлет», ми зазвичай уявляємо собі молочно-яєчну суміш, засмажену на сковороді або в крайньому випадку спечену в духовці. Однак є ще один цікавий метод приготування омлету, якому і присвячена наша стаття, – омлет в пакеті.

Як приготувати омлет з яєць з молоком в пакеті в каструлі?

Омлет в пакеті – рецепт, за своєю корисності не уступає стравам, приготованим на пару. Такий омлет вийде легким, повітряним, але при цьому все одно залишиться ситним і поживним. А головне, готувати його неймовірно просто.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Яйце куряче 4 шт.
  • Молоко коров’яче 160 мл
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Як зварити омлет в пакеті в каструлі? Готуємо всі потрібні продукти. Яйця краще брати побільше.
  2. Далі готуємо пакет, в якому будемо готувати наш омлет. Звичайні одноразові целофанові пакети чудово підійдуть, але для більшої міцності краще вкласти один в інший і використовувати їх разом.
  3. Ретельно миємо яйця і вбиваємо їх прямо в пакет. Також вливаємо в пакет молоко.
  4. На цьому етапі до омлету можна додати інгредієнти за смаком, проте ми обійдемося класичним рецептом.
  5. Солимо майбутній омлет, при бажанні можна додати різні спеції.
  6. Розминаємо пакет руками, перемішуючи інгредієнти.
  7. Зав’язуємо пакет міцним вузлом.
  8. Кип’ятимо воду в каструлі і кладемо пакет в киплячу воду. Варимо омлет на дрібному вогні протягом 20 хвилин.
  9. Сварившийся омлет дістаємо з пакету і трохи охолоджуємо.
  10. Подаємо наш омлет до столу, приємного апетиту!