Омлет, зварений в пакеті в каструлі — це блюдо, яке виходить набагато менш калорійним, так як готується без олії, а ще його не можна спалити. Коли ми чуємо слово «омлет», ми зазвичай уявляємо собі молочно-яєчну суміш, засмажену на сковороді або в крайньому випадку спечену в духовці. Однак є ще один цікавий метод приготування омлету, якому і присвячена наша стаття, – омлет в пакеті.
Як приготувати омлет з яєць з молоком в пакеті в каструлі?
Омлет в пакеті – рецепт, за своєю корисності не уступає стравам, приготованим на пару. Такий омлет вийде легким, повітряним, але при цьому все одно залишиться ситним і поживним. А головне, готувати його неймовірно просто.
Інгредієнти на
2 порц.
- Яйце куряче 4 шт.
- Молоко коров’яче 160 мл
- Сіль за смаком
Процес приготування:
- Як зварити омлет в пакеті в каструлі? Готуємо всі потрібні продукти. Яйця краще брати побільше.
- Далі готуємо пакет, в якому будемо готувати наш омлет. Звичайні одноразові целофанові пакети чудово підійдуть, але для більшої міцності краще вкласти один в інший і використовувати їх разом.
- Ретельно миємо яйця і вбиваємо їх прямо в пакет. Також вливаємо в пакет молоко.
- На цьому етапі до омлету можна додати інгредієнти за смаком, проте ми обійдемося класичним рецептом.
- Солимо майбутній омлет, при бажанні можна додати різні спеції.
- Розминаємо пакет руками, перемішуючи інгредієнти.
- Зав’язуємо пакет міцним вузлом.
- Кип’ятимо воду в каструлі і кладемо пакет в киплячу воду. Варимо омлет на дрібному вогні протягом 20 хвилин.
- Сварившийся омлет дістаємо з пакету і трохи охолоджуємо.
- Подаємо наш омлет до столу, приємного апетиту!
