Осетинський пиріг з сиром і картоплею
Спробувавши одного разу м’який, пишний і неймовірно ароматний осетинський пиріг з сиром і картоплею, ви будете пекти його постійно з нагоди і без. Мабуть, це найбільш смачна не солодка випічка, яку можна приготувати в домашніх умовах.
Час готування: 70 хв.
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Для тіста:
- Борошно пшеничне – 500 гр.
- Молоко – 300 мл
- Дріжджі сухі – 1 ч. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 35 мл
- Для начинки:
- Картопля – 350 гр.
- Сир адигейський – 250 гр.
- Сіль – за смаком.
- Масло – для змащення.
Процес приготування:
1. У відерце хлібопічки закладіть інгредієнти для тіста: спочатку сухі, потім рідкі. Виберіть програму «Дріжджове тісто» і дочекайтеся, поки закінчиться заміс.
2. Картопля очистіть і відваріть до готовності. Додайте сир і сіль, перемішайте інгредієнти.
3. Картопляно-сирну начинку розділити на 3 рівні частини.
4. Тісто викладіть на робочу поверхню, просыпанную борошном.
5. Тісто розділіть на 3 рівні частини.
6. Тісто розкачайте в тонкі коржі, на кожну покладіть начинку.
7. Краї тіста зберіть в центрі і защепніть їх.
8. Переверніть згорток швом вниз і розкачайте корж качалкою.
9. Деко застелити пекарської папером, викладіть коржі, на кожній центрі, зробіть невеликий отвір для виходу пари.
10. Пироги запікайте при 220 градусах 10-15 хвилин. Гарячі пироги змастіть вершковим маслом і подавайте їх на стіл.
Приємного апетиту!