Осетинські пироги – 10 покрокових рецептів в домашніх умовах з фото

Осетинський пиріг з сиром і картоплею

Спробувавши одного разу м’який, пишний і неймовірно ароматний осетинський пиріг з сиром і картоплею, ви будете пекти його постійно з нагоди і без. Мабуть, це найбільш смачна не солодка випічка, яку можна приготувати в домашніх умовах.

Час готування: 70 хв.

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Для тіста:
  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Молоко – 300 мл
  • Дріжджі сухі – 1 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 35 мл
  • Для начинки:
  • Картопля – 350 гр.
  • Сир адигейський – 250 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло – для змащення.

Процес приготування:

1. У відерце хлібопічки закладіть інгредієнти для тіста: спочатку сухі, потім рідкі. Виберіть програму «Дріжджове тісто» і дочекайтеся, поки закінчиться заміс.

2. Картопля очистіть і відваріть до готовності. Додайте сир і сіль, перемішайте інгредієнти.

3. Картопляно-сирну начинку розділити на 3 рівні частини.

4. Тісто викладіть на робочу поверхню, просыпанную борошном.

5. Тісто розділіть на 3 рівні частини.

6. Тісто розкачайте в тонкі коржі, на кожну покладіть начинку.

7. Краї тіста зберіть в центрі і защепніть їх.

8. Переверніть згорток швом вниз і розкачайте корж качалкою.

9. Деко застелити пекарської папером, викладіть коржі, на кожній центрі, зробіть невеликий отвір для виходу пари.

10. Пироги запікайте при 220 градусах 10-15 хвилин. Гарячі пироги змастіть вершковим маслом і подавайте їх на стіл.

Приємного апетиту!