Осетинські пироги – 10 покрокових рецептів в домашніх умовах з фото

Як спекти осетинський пиріг з м’ясом в духовці?

Смачний і ситний пиріг, який можна приготувати на всю сім’ю. Осетинські пироги – прекрасна східна випічка, яка готується за певною технологією, під тонким тестом ховається велика кількість соковитою начинки.

Час готування: 120 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 3.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 0,5 кг
  • Кефір – 200 мл
  • Молоко – 100 мл
  • живі Дріжджі – 20 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 2 щіпки.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Для начинки:
  • Баранина – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 220 гр.
  • Часник – 3 зуб.
  • Перець чилі – 0,3 шт.
  • Бульйон – 100 мл
  • Кінза – 10 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний – за смаком.
  • Масло – для змащення.

Процес приготування:

1. Дріжджі розкришите в миску, додайте цукор, столову ложку борошна і тепле молоко, добре перемішайте. Залиште опару на 20 хвилин в теплому місці.

2. У миску просіяти борошно, влийте кефір, додайте яйце, пару пучок солі і опару, з цих інгредієнтів замісіть тісто. В кінці, влийте олію і ще раз добре вимісити тісто.

3. Тісто залишити на 40-60 хвилин в теплому місці для підйому.

4. Приготуйте м’ясну начинку. Ріпчасту цибулю і часник очистіть від лушпиння. Цибулю дрібно наріжте, часник пропустіть через прес. М’ясо прокрутити через м’ясорубку. Гострий перець дуже дрібно наріжте, кінзу порубаєте ножем. Змішайте всі інгредієнти подрібнені в мисці, додайте сіль, мелений перець і бульйон, перемішайте.

5. Обімніть тісто руками і розділіть на три частини. Кожен шматок тіста розкачайте в тонкий коржик, покладіть м’ясну начинку.

6. Зберіть краю тесту до центру і добре скріпіть їх, всередині не повинно залишитися повітря.

7. Почніть акуратно, спочатку руками расплющівать пиріг, потім качалкою. У вас повинна вийти коржик 1,5-2 сантиметра завтовшки. Пиріг перенесіть на деко, зробіть невеликий отвір в центрі, щоб виходив пар.

8. Випікайте осетинські пироги в духовці, розігрітій до 200 градусів 20 хвилин. Дістаньте рум’яні пироги з духовки, змастіть їх маслом і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!