Як спекти осетинський пиріг з м’ясом в духовці?
Смачний і ситний пиріг, який можна приготувати на всю сім’ю. Осетинські пироги – прекрасна східна випічка, яка готується за певною технологією, під тонким тестом ховається велика кількість соковитою начинки.
Час готування: 120 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 3.
Склад:
- Борошно пшеничне – 0,5 кг
- Кефір – 200 мл
- Молоко – 100 мл
- живі Дріжджі – 20 гр.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Цукор – 1 ст. л.
- Сіль – 2 щіпки.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Для начинки:
- Баранина – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 220 гр.
- Часник – 3 зуб.
- Перець чилі – 0,3 шт.
- Бульйон – 100 мл
- Кінза – 10 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний – за смаком.
- Масло – для змащення.
Процес приготування:
1. Дріжджі розкришите в миску, додайте цукор, столову ложку борошна і тепле молоко, добре перемішайте. Залиште опару на 20 хвилин в теплому місці.
2. У миску просіяти борошно, влийте кефір, додайте яйце, пару пучок солі і опару, з цих інгредієнтів замісіть тісто. В кінці, влийте олію і ще раз добре вимісити тісто.
3. Тісто залишити на 40-60 хвилин в теплому місці для підйому.
4. Приготуйте м’ясну начинку. Ріпчасту цибулю і часник очистіть від лушпиння. Цибулю дрібно наріжте, часник пропустіть через прес. М’ясо прокрутити через м’ясорубку. Гострий перець дуже дрібно наріжте, кінзу порубаєте ножем. Змішайте всі інгредієнти подрібнені в мисці, додайте сіль, мелений перець і бульйон, перемішайте.
5. Обімніть тісто руками і розділіть на три частини. Кожен шматок тіста розкачайте в тонкий коржик, покладіть м’ясну начинку.
6. Зберіть краю тесту до центру і добре скріпіть їх, всередині не повинно залишитися повітря.
7. Почніть акуратно, спочатку руками расплющівать пиріг, потім качалкою. У вас повинна вийти коржик 1,5-2 сантиметра завтовшки. Пиріг перенесіть на деко, зробіть невеликий отвір в центрі, щоб виходив пар.
8. Випікайте осетинські пироги в духовці, розігрітій до 200 градусів 20 хвилин. Дістаньте рум’яні пироги з духовки, змастіть їх маслом і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!