Осетинські пироги – 10 покрокових рецептів в домашніх умовах з фото

Простий рецепт осетинського пирога без дріжджів на кефірі

Це бездріжджовий варіант знаменитого осетинського пирога. Тісто виходить ніжним і більш повітряним, воно дуже податливо в роботі і не рветься при розкочуванні.

Час готування: 85 хв

Час приготування: 45 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Кефір – 125 мл
  • Вода – 125 мл
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 320-350 гр.
  • Сосиски – 2 шт.
  • Сирок плавлений – 1 шт.

Процес приготування:

1. Кефір змішати з водою, додайте соду, перемішайте.

2. Далі всипте сіль, цукор, розпушувач для тіста і частина просіяного борошна.

3. Додайте в тісто олію, все змішайте.

4. Поступово введіть борошно і замісіть однорідне тісто. Коли воно стане досить густим, викладіть його на стіл і продовжуйте вимішувати руками. Дайте тісту відпочити 15 хвилин.

5. Сосиски наріжте невеликими кубиками, сир натріть на тертці.

6. Тісто розділіть на 3-4 частини, кожну розкачати в тонкий корж. На кожен коржик, викладіть начинку.

7. Краї тіста зберіть в центрі і добре скріпіть їх.

8. Потім згортки необхідно розкачати, в центрі залиште невеликий отвір для виходу пари.

9. Коржі з начинкою викладіть на змащене маслом деко і випікайте при 200 градусах 15-20 хвилин. Готові осетинські пироги трохи остудіть, наріжте і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!