Простий рецепт осетинського пирога без дріжджів на кефірі
Це бездріжджовий варіант знаменитого осетинського пирога. Тісто виходить ніжним і більш повітряним, воно дуже податливо в роботі і не рветься при розкочуванні.
Час готування: 85 хв
Час приготування: 45 хв.
Порцій: 6.
Інгредієнти:
- Кефір – 125 мл
- Вода – 125 мл
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
- Сода харчова – 0,5 ч. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Борошно пшеничне – 320-350 гр.
- Сосиски – 2 шт.
- Сирок плавлений – 1 шт.
Процес приготування:
1. Кефір змішати з водою, додайте соду, перемішайте.
2. Далі всипте сіль, цукор, розпушувач для тіста і частина просіяного борошна.
3. Додайте в тісто олію, все змішайте.
4. Поступово введіть борошно і замісіть однорідне тісто. Коли воно стане досить густим, викладіть його на стіл і продовжуйте вимішувати руками. Дайте тісту відпочити 15 хвилин.
5. Сосиски наріжте невеликими кубиками, сир натріть на тертці.
6. Тісто розділіть на 3-4 частини, кожну розкачати в тонкий корж. На кожен коржик, викладіть начинку.
7. Краї тіста зберіть в центрі і добре скріпіть їх.
8. Потім згортки необхідно розкачати, в центрі залиште невеликий отвір для виходу пари.
9. Коржі з начинкою викладіть на змащене маслом деко і випікайте при 200 градусах 15-20 хвилин. Готові осетинські пироги трохи остудіть, наріжте і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!