Дуже смачний осетинський пиріг з сиром і зеленню
Начинка для осетинського пирога може бути різною: м’ясо, картопля, сир, зелень або будь-які овочі. Але найсмачніші пироги виходять з сиром і зеленню. Таке поєднання інгредієнтів надає випічці приємний солоний смак і неповторний аромат.
Час готування: 120 хв
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 6.
Інгредієнти:
- Вода – 170 мл
- Сіль – 0,3 ч. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Цукор – 0,3 ч. л.
- Борошно пшеничне – 250-300 гр.
- Дріжджі свіжі – 13 гр.
- Масло вершкове – 30 гр.
- Сир твердий – 120 гр.
- Зелень – 1 пучок.
- Сир адигейський – 120 гр.
Процес приготування:
1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти за списком.
2. У теплій воді розчиніть дріжджі, додайте сіль і цукор. Поступово всипте просіяне борошно і замісіть тісто. В кінці, влийте рослинне масло і добре перемішайте. Тісто накрийте рушником і залиште в теплому місці для підйому.
3. Зелень промийте і порубаєте ножем.
4. Сир натріть на крупній тертці. Змішайте сир і зелень.
5. Тісто розділіть на 3 частини, кожну розкачати в круглий коржик. На кожен коржик покладіть начинку з сиру і зелені.
6. Загорніть краї тіста до центру і закріпіть їх.
7. Згортки перекладіть швами вниз і розкачайте їх до товщини 1,5-2 сантиметри. В центрі кожної коржі зробіть невеликий отвір для виходу пари.
8. Випікайте осетинські пироги в духовці при 180 градусах 15-20 хвилин. Гарячі пироги змастіть вершковим маслом і подавайте їх на стіл.
Приємного апетиту!