Осетинські пироги – 10 покрокових рецептів в домашніх умовах з фото

Дуже смачний осетинський пиріг з сиром і зеленню

Начинка для осетинського пирога може бути різною: м’ясо, картопля, сир, зелень або будь-які овочі. Але найсмачніші пироги виходять з сиром і зеленню. Таке поєднання інгредієнтів надає випічці приємний солоний смак і неповторний аромат.

Час готування: 120 хв

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Вода – 170 мл
  • Сіль – 0,3 ч. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Цукор – 0,3 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 250-300 гр.
  • Дріжджі свіжі – 13 гр.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Сир твердий – 120 гр.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Сир адигейський – 120 гр.

Процес приготування:

1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти за списком.

2. У теплій воді розчиніть дріжджі, додайте сіль і цукор. Поступово всипте просіяне борошно і замісіть тісто. В кінці, влийте рослинне масло і добре перемішайте. Тісто накрийте рушником і залиште в теплому місці для підйому.

3. Зелень промийте і порубаєте ножем.

4. Сир натріть на крупній тертці. Змішайте сир і зелень.

5. Тісто розділіть на 3 частини, кожну розкачати в круглий коржик. На кожен коржик покладіть начинку з сиру і зелені.

6. Загорніть краї тіста до центру і закріпіть їх.

7. Згортки перекладіть швами вниз і розкачайте їх до товщини 1,5-2 сантиметри. В центрі кожної коржі зробіть невеликий отвір для виходу пари.

8. Випікайте осетинські пироги в духовці при 180 градусах 15-20 хвилин. Гарячі пироги змастіть вершковим маслом і подавайте їх на стіл.

Приємного апетиту!