Осетинський пиріг з сиром в домашніх умовах
Смачний осетинський пиріг з ніжною сирною начинкою. Навіть не володіючи особливими кулінарними навичками, можна з легкістю приготувати цю смачну, східну випічку самостійно за нашим рецептом.
Час готування: 120 хв
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 2.
Склад:
- Дріжджі сухі – 1 ч. л.
- Борошно – 300-320 гр.
- Цукор – 1 ч. л.
- Молоко – 100 мл
- Кефір – 125 мл
- Масло вершкове – 80 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Сир – 400 гр.
- Сир – 100 гр.
- Кінза – 6 гілок.
- Яйце куряче – 1 шт.
- мускатний Горіх – 0,5 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Спочатку необхідно підготувати опару. У миску всипте дріжджі, столову ложку борошна і цукор, влийте тепле молоко, перемішайте, накрийте рушником і залиште в теплому місці на 15 хвилин.
2. Коли опара підійде, влийте кефір кімнатної температури, всипте сіль і просіяне борошно, вбийте яйце і замісити тісто. В кінці додайте 30 г розтопленого вершкового масла і ще раз обімніть тісто. Тісто залиште в теплому місці на 30-60 хвилин для підйому.
3. Кінзу порубаєте ножем. Сир натріть на крупній тертці. Змішайте сир з сиром і зеленню, додайте сіль за смаком. Мелений перець і мускатний горіх.
4. Підросло тісто розділіть на 2-3 частини. Пальцями розімніть тісто в круглі коржі. На кожен коржик покладіть начинку.
5. Краї тіста зберіть в згорток, добре закріпіть краю в центрі.
6. Тепер акуратно розкачайте згортки до плоскої коржі шириною 1,5-2 сантиметри. У центрі зробіть отвір.
7. Випікайте осетинські пироги в духовці при 180 градусах 20-25 хвилин. Поки ще гаряча випічка, змастіть її вершковим маслом. Пироги потім остудіть і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!