Оссобуко – неймовірно смачне і ситне блюдо італійської кухні. Таке частування ідеально підійде для сімейного вечері або святкового столу. У нашій кулінарній добірці ми зібрали для вас шість кращих рецептів приготування оссобуко з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.
Оссобуко — класичний рецепт з яловичини
Оссобуко – класичний рецепт з яловичини, який точно варто взяти на замітку. Яскраве колоритна страва нікого не залишить байдужим. Ваші домашні або гості відзначать цікавий смак і яскраву подачу. Для приготування обов’язково використовуйте наш перевірений рецепт з покроковими фото.
Інгредієнти на
4 порц.
- Яловича гомілку 4 стейка
- Борошно 2 ст. л.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт. (велика)
- Селера 2 стебла
- Часник 3 зуб.
- Томати в соку 250 гр.
- Біле сухе вино-200 мл
- Олія оливкова 3 ст. л.
- Масло вершкове 100 гр.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Спеції і Приправи за смаком
- Для приправи гремолата:
- Лимон 1 шт.
- Часник 3 зуб.
- Петрушка 4 гілки
Процес приготування:
- Оссобуко по класичному рецепту готується дуже просто. Стейки яловичої гомілки добре промиваємо під водою.
- м’ясо Обвалюють у борошні й обсмажуємо в сковороді з оливковою і вершковим маслом.
- Смажимо все стейки до рум’янцю. На кожну сторону піде, приблизно по 5 хвилин.
- Перекладаємо м’ясо в каструлю або казан.
- Ріжемо невеликими кубиками моркву, цибулю, селеру і часник. Тушкуємо овочі до м’якості в оливковій олії з вершковим.
- Перекладаємо овочі до м’яса.
- Доповнюємо заготівлю томатами у власному соку.
- Вливаємо біле сухе вино.
- Доводимо масу до кипіння і після тушкуємо 5 хвилин.
- Вливаємо бульйон, знову кип’ятимо, солимо і посипаємо спеціями.
- Для аромату можна використовувати лаврове листя і трави.
- Тушкуємо на плиті близько 1,5-2 годин.
- Для приготування гремолати подрібнюємо часник і петрушку. Перемішуємо продукти з лимонною цедрою. Додаємо приправу в кінці приготування.
- Оссобуко за класичним рецептом з яловичини готово. Розкладайте по тарілках і пригощайтеся!
Оссобуко у фользі в духовці
Оссобуко у фользі в духовці виходить дуже ситним і цікавим за смаком. Таке блюдо точно різноманітить ваш домашній або святковий стіл. Приготувати його в домашніх умовах зможе кожен. Для цього дотримуйтесь простим крокам з нашого перевіреного покрокового рецепта.
Час готування – 2 години 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 1
Інгредієнти:
- Стейк гомілки яловичої – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Паста томатна – 2 ст. л.
- Бульйон – 1 склянка
- Вино червоне – 0,5 склянки
- Спеції – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Промиваємо яловичу голяшку і обсушуємо її.
Крок 2. Далі продукт натираємо сіллю і чорним меленим перцем.
Крок 3. Обсмажуємо яловичину на кістці в сковороді з рослинним маслом. Готуємо до рум’янцю з обох сторін.
Крок 4. Ріжемо кубиками цибулю та моркву. Обсмажуємо овочі до м’якості, доповнюємо вином, бульйоном, томатною пастою і спеціями. Доводимо до кипіння і вимикаємо плиту.
Крок 5. У форму для запікання кладемо яловичину, поливаємо соусом. Закриваємо заготівлю фольгою.
Крок 6. Відправляємо частування в розігріту до 160 градусів духовку. Готуємо близько 1,5-2 годин.
Крок 7. Оссобуко у фользі в духовці готово. Можна подавати до столу і пробувати!
Оссобуко з телячих голяшек
Оссобуко з телячих голяшек – це неймовірно ситне і апетитне блюдо для домашнього або святкового столу. Таке частування відрізняється насиченим смаком і ароматом. Обов’язково спробуйте приготувати в домашніх умовах з нашого перевіреного покрокового рецептом.
Час готування – 2 години
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 2
Склад:
- Голяшка теляча – 2 стейка.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- листовий Селера – 2 шт.
- Орегано – 1 ч. л.
- Чебрець сушений – 1 ч. л.
- Розмарин – 1 ч. л.
- Борошно – 2 ст. л.
- Масло рослинне – для смаження.
- Бульйон яловичий – 750 мл
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Помідори консервовані – 2 шт.
Процес приготування:
Крок 1. У невеликій мисці з’єднуємо орегано, чебрець і розмарин.
Крок 2. Додаємо сюди сіль, перець і борошно. Перемішуємо.
Крок 3. Ляшки обвалюємо в суміші з борошна та спецій.
Крок 4. Далі кладемо їх в сковороду з рослинним маслом.
Крок 5. Смажимо до рум’янцю з обох сторін.
Крок 6. Очищаємо цибулю й ріжемо його великими шматочками.
Крок 7. На кубики поділяємо очищену морквину.
Крок 8. Ріжемо селера.
Крок 9. Тушкуємо овочі до м’якості на рослинному маслі.
Крок 10. З консервованих помідорів знімаємо шкірку. Плоди дрібно нарізаємо.
Крок 11. Томати викладаємо до овочів. Тушкуємо близько 3-4 хвилин. При необхідності, можна влити трохи води.
Крок 12. У каструлю кладемо стейки яловичини і доповнюємо їх овочами.
Крок 13. Заливаємо заготівлю бульйоном. Закриваємо заготівлю кришкою і тушкуємо близько 1,5 години на невеликому вогні.
Крок 14. Оссобуко з телячих голяшек готово. Подавайте до столу і пробуйте!
Оссобуко в афганському казані
Оссобуко в афганському казані – це цікавий спосіб приготування знаменитого страви італійської кухні. Таке кулінарне рішення точно різноманітить ваш домашній або святковий стіл. Для виконання використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.
Час готування – 2 години 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Голяшка яловича – 2,5 кг
- Ребра яловичі – 750 гр.
- Масло вершкове – 120 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1,8 кг
- Моркву – 1,3 кг
- Часник – 3 головки.
- Помідори – 3 шт.
- Паста томатна – 500 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Базилік – за смаком.
- Кріп – за смаком.
- Перець гострий – за смаком.
- лавровий Лист – за смаком.
- Картопля середній – 12 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Очищаємо овочі. Моркву і цибулю ріжемо кружальцями. Яловичу голяшку ділимо на шайби. Ребра – на порційні шматочки.
Крок 2. На дно казана кладемо вершкове масло, цибулю і моркву. Посипаємо лавровими листками, меленим перцем і сіллю.
Крок 3. Далі кладемо шматочки помідорів, часнику, почищену картоплю і укладаємо підготовлене м’ясо на кості.
Крок 4. Перемішуємо сіль зі спеціями зі списку. Базилік і кріп можна використовувати сушений.
Крок 5. Посипаємо заготівлю спеціями і доповнюємо томатною пастою.
Крок 6. Закриваємо афганський казан кришкою. Доводимо вміст до кипіння. Потім зменшуємо вогонь і тушкуємо близько 2 годин.
Крок 7. Оссобуко в афганському казані готово. Розкладайте по тарілках і подавайте до столу!
Оссобуко в мультиварці
Оссобуко в мультиварці – це дуже смачне і поживне блюдо для всієї родини. Таке частування можна подавати до домашнього або святкового столу. Для нескладного приготування своїми руками використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями із нашої збірки.
Час готування – 2 години 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Голяшка яловича – 2 стейка.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Черешки селери – 2 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Томати у власному соку – 200 гр.
- Вино біле сухе – 150 мл
- Кубик курячого бульйону – 1 шт.
- Борошно – 30 гр.
- Масло вершкове – 60 гр.
- Масло оливкова – 50 мл
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Для гремолати:
- Лимон – 1 шт.
- Петрушка – 1 пучок.
- Часник – 1 зубчик
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо два стейка яловичої голяшки. Промиваємо під водою і обсушуємо. Потім обвалюємо їх у борошні.
Крок 2. Очищаємо овочі і промиваємо. Моркву, цибулю і селеру ріжемо невеликими кубиками.
Крок 3. Включаємо мультиварку в режимі «смаження». Розтоплюємо тут вершкове масло. Обсмажуємо м’ясні шматки по 10 хвилин з кожного боку. Перекладаємо м’ясо на тарілку.
Крок 4. Вливаємо в чашу оливкова олія. Смажимо на ньому цибулю, моркву і селеру близько 10 хвилин, періодично помішуючи.
Крок 5. Кладемо до овочів м’ясо. Вливаємо бульйон, який готуємо з кубика. Сюди ж відправляємо томати, часник, вино, сіль і перець. Закриваємо кришкою і готуємо в режимі «суп» 1,5 години. Потім у режимі «запікання» ще 20 хвилин.
Крок 6. Приготуємо приправу гремолату. Перемішуємо подрібнену петрушку, часник і лимонну цедру. Посипаємо блюдо приправою перед подачею.
Крок 7. Оссобуко в мультиварці готово. Розкладайте по тарілках і подавайте до столу!
Оссобуко по-міланськи
Оссобуко по-міланськи – це дивно поживне і апетитне блюдо для домашнього або святкового столу. Таке частування порадує насиченим смаком і яскравим ароматом. Обов’язково спробуйте приготувати в домашніх умовах з нашого перевіреного покрокового рецептом.
Час готування – 3 години
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 2
Склад:
- Голяшка яловича – 2 стейка.
- Букет гарни – 1 шт.
- Цибуля-порей – 1 шт.
- Вино біле – 250 мл
- Бульйон яловичий – 1 л
- Масло вершкове – 2 ст. л.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Часник – 1 зубчик
- Цукор – 1 щіпка.
Для гремолати:
- Цедра лимона – 1 ст. л.
- Часник – 2 зубчики.
- Петрушка – 5 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти.
Крок 2. Яловичі голяшки обсмажуємо в сковороді з оливковою і вершковим маслом. Готуємо до рум’янцю з обох сторін.
Крок 3. Ріжемо кільцями цибулю-порей і подрібнюємо часник.
Крок 4. З сковороди прибираємо м’ясо і смажимо тут цибулю з часником. Готуємо близько 5-7 хвилин до м’якості.
Крок 5. Вливаємо біле вино (100 мл) і тушкуємо ще 5 хвилин.
Крок 6. М’ясо кладемо в сотейник або каструлю, доповнюємо цибулею з часником.
Крок 7. Підготуємо потрібну кількість бульйону.
Крок 8. Вливаємо бульйон в каструлю з вмістом.
Крок 9. Доливаємо залишилося вино. Додаємо цукор, сіль і чорний мелений перець. Тушкуємо на невеликому вогні близько 2-3 годин.
Крок 10. Для приправи гремолати перемішуємо цедру лимона, подрібнений часник і петрушку. Додаємо приправу в блюдо в кінці готування або перед подачею.
Крок 11. Оссобуко по-міланськи готово. Розкладаємо по порційних тарілках і подаємо до столу!