Оссобуко – 6 рецептів приготування з покроковими фото

Оссобуко – неймовірно смачне і ситне блюдо італійської кухні. Таке частування ідеально підійде для сімейного вечері або святкового столу. У нашій кулінарній добірці ми зібрали для вас шість кращих рецептів приготування оссобуко з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.

Оссобуко — класичний рецепт з яловичини

Оссобуко – класичний рецепт з яловичини, який точно варто взяти на замітку. Яскраве колоритна страва нікого не залишить байдужим. Ваші домашні або гості відзначать цікавий смак і яскраву подачу. Для приготування обов’язково використовуйте наш перевірений рецепт з покроковими фото.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Яловича гомілку 4 стейка
  • Борошно 2 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт. (велика)
  • Селера 2 стебла
  • Часник 3 зуб.
  • Томати в соку 250 гр.
  • Біле сухе вино-200 мл
  • Олія оливкова 3 ст. л.
  • Масло вершкове 100 гр.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Спеції і Приправи за смаком
  • Для приправи гремолата:
  • Лимон 1 шт.
  • Часник 3 зуб.
  • Петрушка 4 гілки

Процес приготування:

  1. Оссобуко по класичному рецепту готується дуже просто. Стейки яловичої гомілки добре промиваємо під водою.
  2. м’ясо Обвалюють у борошні й обсмажуємо в сковороді з оливковою і вершковим маслом.
  3. Смажимо все стейки до рум’янцю. На кожну сторону піде, приблизно по 5 хвилин.
  4. Перекладаємо м’ясо в каструлю або казан.
  5. Ріжемо невеликими кубиками моркву, цибулю, селеру і часник. Тушкуємо овочі до м’якості в оливковій олії з вершковим.
  6. Перекладаємо овочі до м’яса.
  7. Доповнюємо заготівлю томатами у власному соку.
  8. Вливаємо біле сухе вино.
  9. Доводимо масу до кипіння і після тушкуємо 5 хвилин.
  10. Вливаємо бульйон, знову кип’ятимо, солимо і посипаємо спеціями.
  11. Для аромату можна використовувати лаврове листя і трави.
  12. Тушкуємо на плиті близько 1,5-2 годин.
  13. Для приготування гремолати подрібнюємо часник і петрушку. Перемішуємо продукти з лимонною цедрою. Додаємо приправу в кінці приготування.
  14. Оссобуко за класичним рецептом з яловичини готово. Розкладайте по тарілках і пригощайтеся!

Оссобуко у фользі в духовці

Оссобуко у фользі в духовці виходить дуже ситним і цікавим за смаком. Таке блюдо точно різноманітить ваш домашній або святковий стіл. Приготувати його в домашніх умовах зможе кожен. Для цього дотримуйтесь простим крокам з нашого перевіреного покрокового рецепта.

Час готування – 2 години 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Стейк гомілки яловичої – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Бульйон – 1 склянка
  • Вино червоне – 0,5 склянки
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо яловичу голяшку і обсушуємо її.

Крок 2. Далі продукт натираємо сіллю і чорним меленим перцем.

Крок 3. Обсмажуємо яловичину на кістці в сковороді з рослинним маслом. Готуємо до рум’янцю з обох сторін.

Крок 4. Ріжемо кубиками цибулю та моркву. Обсмажуємо овочі до м’якості, доповнюємо вином, бульйоном, томатною пастою і спеціями. Доводимо до кипіння і вимикаємо плиту.

Крок 5. У форму для запікання кладемо яловичину, поливаємо соусом. Закриваємо заготівлю фольгою.

Крок 6. Відправляємо частування в розігріту до 160 градусів духовку. Готуємо близько 1,5-2 годин.

Крок 7. Оссобуко у фользі в духовці готово. Можна подавати до столу і пробувати!

Оссобуко з телячих голяшек

Оссобуко з телячих голяшек – це неймовірно ситне і апетитне блюдо для домашнього або святкового столу. Таке частування відрізняється насиченим смаком і ароматом. Обов’язково спробуйте приготувати в домашніх умовах з нашого перевіреного покрокового рецептом.

Час готування – 2 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 2

Склад:

  • Голяшка теляча – 2 стейка.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • листовий Селера – 2 шт.
  • Орегано – 1 ч. л.
  • Чебрець сушений – 1 ч. л.
  • Розмарин – 1 ч. л.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Бульйон яловичий – 750 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Помідори консервовані – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. У невеликій мисці з’єднуємо орегано, чебрець і розмарин.

Крок 2. Додаємо сюди сіль, перець і борошно. Перемішуємо.

Крок 3. Ляшки обвалюємо в суміші з борошна та спецій.

Крок 4. Далі кладемо їх в сковороду з рослинним маслом.

Крок 5. Смажимо до рум’янцю з обох сторін.

Крок 6. Очищаємо цибулю й ріжемо його великими шматочками.

Крок 7. На кубики поділяємо очищену морквину.

Крок 8. Ріжемо селера.

Крок 9. Тушкуємо овочі до м’якості на рослинному маслі.

Крок 10. З консервованих помідорів знімаємо шкірку. Плоди дрібно нарізаємо.

Крок 11. Томати викладаємо до овочів. Тушкуємо близько 3-4 хвилин. При необхідності, можна влити трохи води.

Крок 12. У каструлю кладемо стейки яловичини і доповнюємо їх овочами.

Крок 13. Заливаємо заготівлю бульйоном. Закриваємо заготівлю кришкою і тушкуємо близько 1,5 години на невеликому вогні.

Крок 14. Оссобуко з телячих голяшек готово. Подавайте до столу і пробуйте!

Оссобуко в афганському казані

Оссобуко в афганському казані – це цікавий спосіб приготування знаменитого страви італійської кухні. Таке кулінарне рішення точно різноманітить ваш домашній або святковий стіл. Для виконання використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Час готування – 2 години 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Голяшка яловича – 2,5 кг
  • Ребра яловичі – 750 гр.
  • Масло вершкове – 120 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1,8 кг
  • Моркву – 1,3 кг
  • Часник – 3 головки.
  • Помідори – 3 шт.
  • Паста томатна – 500 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Базилік – за смаком.
  • Кріп – за смаком.
  • Перець гострий – за смаком.
  • лавровий Лист – за смаком.
  • Картопля середній – 12 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Очищаємо овочі. Моркву і цибулю ріжемо кружальцями. Яловичу голяшку ділимо на шайби. Ребра – на порційні шматочки.

Крок 2. На дно казана кладемо вершкове масло, цибулю і моркву. Посипаємо лавровими листками, меленим перцем і сіллю.

Крок 3. Далі кладемо шматочки помідорів, часнику, почищену картоплю і укладаємо підготовлене м’ясо на кості.

Крок 4. Перемішуємо сіль зі спеціями зі списку. Базилік і кріп можна використовувати сушений.

Крок 5. Посипаємо заготівлю спеціями і доповнюємо томатною пастою.

Крок 6. Закриваємо афганський казан кришкою. Доводимо вміст до кипіння. Потім зменшуємо вогонь і тушкуємо близько 2 годин.

Крок 7. Оссобуко в афганському казані готово. Розкладайте по тарілках і подавайте до столу!

Оссобуко в мультиварці

Оссобуко в мультиварці – це дуже смачне і поживне блюдо для всієї родини. Таке частування можна подавати до домашнього або святкового столу. Для нескладного приготування своїми руками використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями із нашої збірки.

Час готування – 2 години 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Голяшка яловича – 2 стейка.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Черешки селери – 2 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Томати у власному соку – 200 гр.
  • Вино біле сухе – 150 мл
  • Кубик курячого бульйону – 1 шт.
  • Борошно – 30 гр.
  • Масло вершкове – 60 гр.
  • Масло оливкова – 50 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Для гремолати:

  • Лимон – 1 шт.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Часник – 1 зубчик

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо два стейка яловичої голяшки. Промиваємо під водою і обсушуємо. Потім обвалюємо їх у борошні.

Крок 2. Очищаємо овочі і промиваємо. Моркву, цибулю і селеру ріжемо невеликими кубиками.

Крок 3. Включаємо мультиварку в режимі «смаження». Розтоплюємо тут вершкове масло. Обсмажуємо м’ясні шматки по 10 хвилин з кожного боку. Перекладаємо м’ясо на тарілку.

Крок 4. Вливаємо в чашу оливкова олія. Смажимо на ньому цибулю, моркву і селеру близько 10 хвилин, періодично помішуючи.

Крок 5. Кладемо до овочів м’ясо. Вливаємо бульйон, який готуємо з кубика. Сюди ж відправляємо томати, часник, вино, сіль і перець. Закриваємо кришкою і готуємо в режимі «суп» 1,5 години. Потім у режимі «запікання» ще 20 хвилин.

Крок 6. Приготуємо приправу гремолату. Перемішуємо подрібнену петрушку, часник і лимонну цедру. Посипаємо блюдо приправою перед подачею.

Крок 7. Оссобуко в мультиварці готово. Розкладайте по тарілках і подавайте до столу!

Оссобуко по-міланськи

Оссобуко по-міланськи – це дивно поживне і апетитне блюдо для домашнього або святкового столу. Таке частування порадує насиченим смаком і яскравим ароматом. Обов’язково спробуйте приготувати в домашніх умовах з нашого перевіреного покрокового рецептом.

Час готування – 3 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 2

Склад:

  • Голяшка яловича – 2 стейка.
  • Букет гарни – 1 шт.
  • Цибуля-порей – 1 шт.
  • Вино біле – 250 мл
  • Бульйон яловичий – 1 л
  • Масло вершкове – 2 ст. л.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Часник – 1 зубчик
  • Цукор – 1 щіпка.

Для гремолати:

  • Цедра лимона – 1 ст. л.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Петрушка – 5 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти.

Крок 2. Яловичі голяшки обсмажуємо в сковороді з оливковою і вершковим маслом. Готуємо до рум’янцю з обох сторін.

Крок 3. Ріжемо кільцями цибулю-порей і подрібнюємо часник.

Крок 4. З сковороди прибираємо м’ясо і смажимо тут цибулю з часником. Готуємо близько 5-7 хвилин до м’якості.

Крок 5. Вливаємо біле вино (100 мл) і тушкуємо ще 5 хвилин.

Крок 6. М’ясо кладемо в сотейник або каструлю, доповнюємо цибулею з часником.

Крок 7. Підготуємо потрібну кількість бульйону.

Крок 8. Вливаємо бульйон в каструлю з вмістом.

Крок 9. Доливаємо залишилося вино. Додаємо цукор, сіль і чорний мелений перець. Тушкуємо на невеликому вогні близько 2-3 годин.

Крок 10. Для приправи гремолати перемішуємо цедру лимона, подрібнений часник і петрушку. Додаємо приправу в блюдо в кінці готування або перед подачею.

Крок 11. Оссобуко по-міланськи готово. Розкладаємо по порційних тарілках і подаємо до столу!