Овочеве рагу з кабачками – 10 рецептів з покроковими фото

Овочеве рагу з кабачками поживна частування для домашнього столу. Ніжне і смачне блюдо можна подавати до обіду, також воно добре поєднується з м’ясними та рибними продуктами. Беріть на замітку 10 покрокових рецептів з докладним описом процесу. Актуальним для літнього сезону.

Класичне овочеве рагу з кабачками і картоплею

Оцініть яскравий рецепт виконання овочевого рагу з картоплею і кабачками. Страва порадує неймовірною поживністю і оригінальним смаком. Можна подавати як гарнір або як самостійне частування.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Кабачок 2 шт.
  • Картопля 6 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Кріп ½ шт.
  • Часник 1 зуб.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Як приготувати овочеве рагу з кабачками? Старанно промиваємо кабачки нарізаємо на невеликі кубики. Тонку шкірку знімати не обов’язково.
  2. Далі очищаємо картоплю і також його ріжемо.
  3. Дрібно розбираємо ріпчасту цибулю і обсмажуємо до рум’янцю на рослинному маслі. Слідом викладаємо картоплю.
  4. Близько 10 міну готуємо картоплю і доповнюємо його кабачками.
  5. Солимо і перчимо продукти. Сюди ж продавлюємо через прес зубчики часнику, додаємо подрібнену зелень. Розмішуємо і тушкуємо на слабкому вогні ще 20 хвилин.
  6. Овочеве рагу з кабачків і картоплі готово. Розкладайте по тарілках. Подавайте до столу з гарніром або без нього.

Овочеве рагу з кабачками, капустою і картоплею на сковороді

Ситне овочеве рагу можна приготувати з кабачка, капусти і картоплі. Апетитне блюдо порадує соковитим смаком і неймовірним літнім ароматом. Подавайте частування до обіду або вечері.

Час приготування: 35 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Кабачок – 1 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Капуста білокачанна – 150 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Вода – 80 мл
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Невеликими кубиками нарізаємо очищений кабачок. Обсмажуємо продукт в рослинній олії кілька хвилин.

2. Слідом відправляємо в сковороду дрібно порізану капусту і терту моркву. Солимо і розмішуємо продукти.

3. Масу викладаємо в невеликі картопляні кубики, томатну пасту і шматочок вершкового масла. Вливаємо воду і тушкуємо під кришкою 25 хвилин.

4. Соковите рагу з картоплі, кабачка і капусти готово. Діліть частування на порції і подавайте до столу з будь-якими м’ясними продуктами.

Соковите овочеве рагу з кабачками і баклажанами

Соковите і ароматне овочеве рагу виходить з кабачків і баклажанів. Апетитне літнє блюдо можна ставити на стіл або використовувати як гарнір. Оцініть швидкий і цікавий процес приготування.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Кабачок – 2 шт.
  • Баклажан – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Помідор – 1 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Промиваємо і при необхідності кабачок очищаємо. Далі нарізаємо його дрібними кубиками.

2. Промиваємо кабачок і також обробляємо його ножем.

3. Подрібнюємо інші овочі будь-яким підходящим способом.

4. На рослинному маслі обсмажуємо спочатку цибулю, часник, моркву і болгарський перець. За смаком можна обсипати продукти спеціями.

5. Слідом викладаємо баклажани. Розмішуємо і тушкуємо близько 5 хвилин.

6. Додаємо шматочки кабачка. Солимо страву.

7. Помідор натираємо на тертці. Шкірку не використовуємо.

8. Отриману пасту відправляємо до овочів. Перемішуємо інгредієнти, додаємо за смаком спеції і тушкуємо ще 15 хвилин.

9. Соковите рагу з кабачків і баклажанів готово.

Як смачно запекти овочеве рагу з м’ясом і кабачками в духовці?

Яскраве за смаком і поживну страву для домашнього меню – овочеве рагу з кабачків і м’яса. Частування стане цікавим обідом на швидку руку. Порадуйте рідних соковитою та ароматною кулінарної ідеєю.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Кабачок – 1 шт.
  • Філе куряче – 250 гр.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Зелень – 0,5 пучка.
  • Сіль – за смаком.
  • Соус соєвий – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Куряче філе ріжемо невеликими шматочками і маринуємо в невеликій кількості соєвого соусу.

2. Старанно промиваємо кабачок і розділяємо його на невеликі кубики. Тонку шкірку знімати не обов’язково.

3. Спершу у сковороді обсмажуємо овоч, а потім викладаємо до нього м’ясні шматочки.

4. Солимо вміст, доповнюємо подрібненою зеленню і сіллю. Розмішуємо і тушкуємо блюдо 15 хвилин на слабкому вогні.

5. Ситна страва з м’яса і овочів готово. Діліть його на порції і подавайте до столу!

Покроковий рецепт приготування рагу з овочів в мультиварці

В сезон свіжих овочів кращим рішенням для вашого сімейного обіду буде приготувати рагу з додаванням кабачка. Рецепт овочевого частування передбачає використання мультиварки, що помітно заощадить ваш час.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Кабачок – 800 гр.
  • Капуста білокачанна – 500 гр.
  • Картопля – 1 кг
  • Морква – 2 шт.
  • Соус соєвий – 50 мл
  • Майонез – 1 ст. л.
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Вода – 200 мл
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні продукти. Овочі заздалегідь промиваємо під водою.

2. Очищаємо картоплю і ріжемо його шматками середнього розміру.

3. Також чинимо і з кабачком.

4. Дрібними кубиками розбираємо очищену моркву.

5. Дрібно шаткуємо білокачанну капусту.

6. Подрібнюємо часник. Можна також використовувати і його стебла.

7. Включаємо мультиварку в режим для смаження. Тут на рослинному маслі обсмажуємо кубики моркви.

8. Сюди ж додаємо і кабачок.

9. Далі занурюємо в чашу часник і капусту.

10. В окремій тарілці змішуємо соєвий соус з майонезом і томатною пастою.

11. Заливаємо суміш охолола кип’яченою водою і розмішуємо до однорідності.

12. У чашу опускаємо шматочки картоплі. Заливаємо все підготовленою сумішшю.

13. Готуємо страву в режимі «гасіння» близько 30 хвилин.

14. Гаряче овочеве рагу готово. Можна ділити на порції і подавати до столу!

Овочеве рагу з кабачками, баклажанами, перцем і помідорами

Яскраве овочеве частування для вашого столу – рагу з кабачків, баклажанів, перців і помідорів. Приготувати апетитну літній частування зовсім не складно. Оцініть простий і швидкий рецепт в домашніх умовах.

Час приготування: 35 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Кабачок – 1 шт.
  • Баклажан – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Помідор – 4 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Зелень для подачі.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Подрібнену цибулю обсмажуємо до м’якості в сковороді або казані.

2. Відправляємо до цибулі брусочки очищеної моркви.

3. Слідом додаємо тонкі кільця болгарського перцю.

4. Миємо та очищаємо кабачок. Ріжемо його кружечками або половинками. Кладемо продукт в загальну масу.

5. Сюди ж додаємо підготовлені баклажани. Тушкуємо масу близько 10 хвилин.

6. Через деякий час викладаємо в обжарку тонкі помідорні кружечки.

7. Вимішуємо блюдо, солимо і посипаємо будь-якими спеціями за смаком.

8. Тушкуємо ще 15 хвилин і вимикаємо плиту.

9. Ділимо частування на порції, прикрашаємо свіжою ароматною зеленню і ставимо на стіл.

Дуже смачне і ситне рагу з куркою і кабачками

Поживна страва з курячого філе, кабачка та інших овочів стане яскравим рішенням для вашого обіду або вечері. Овочеве рагу з м’ясом порадує вас простою кулінарним процесом, а також смаком і ароматом.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Кабачок – 1 шт.
  • Філе куряче – 300 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Помідор – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Вода – 100 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Куряче філе розморожуємо і розділяємо його на невеликі шматочки.

2. Моркву натираємо на тертці, а цибулю подрібнюємо.

3. Болгарський перець очищаємо від насіння, потім ріжемо його тонкою соломкою.

4. Промитий і очищений кабачок від шкірки ріжемо невеликими кубиками.

5. Інгредієнти викладаємо в сковороду або каструлю. Доповнюємо масу водою, сіллю, перцем і тертим помідором. Тушкуємо 30 хвилин.

6. Соковита овочева заготівля з куркою готова. Розкладайте по тарілках і пригощайте близьких.

Як просто і смачно приготувати рагу з фаршем і кабачками?

Ситне блюдо, яке підійде до сімейного обіду, можна приготувати з м’ясного фаршу і кабачка. Беріть на замітку простий рецепт соковитого і ароматного овочевого рагу для всієї родини.

Час приготування: 35 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Кабачок – 800 гр.
  • Фарш м’ясний – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Помідор – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 1 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Сметана – 60 гр.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні продукти для приготування рагу. Овочі промиваємо, а м’ясний фарш розморожуємо.

2. Подрібнюємо овочі. Моркву натираємо, а інші продукти, крім помідорів, розбираємо невеликими шматками.

3. Помідори ж ошпарюємо і натираємо до стану кашки.

4. Підготовлені продукти відправляємо в сковороду з олією. Тушкуємо їх близько 10 хвилин.

5. Окремо обсмажуємо м’ясний фарш до зміни в кольорі.

6. Викладаємо фарш на овочеву заготовку. Доповнюємо страву сіллю, спеціями і сметаною. Розмішуємо і тушкуємо на слабкому вогні 15 хвилин.

7. Соковите рагу з овочами і фаршем готово. Діліть його на порції і подавайте до столу.

Овочеве рагу з кабачками і цвітною капустою без м’яса

Ароматне овочеве рагу можна подавати до обіду як гарнір або як самостійне блюдо. Оцініть яскравий рецепт частування з додаванням кабачка і цвітної капусти.

Час приготування: 35 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Кабачок – 1 шт.
  • Капуста кольорова – 150 гр.
  • Брокколі – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Старанно промиваємо кабачок і розбираємо його тонкими шматочками. Знімаємо шкірку за бажанням.

2. Далі обробляємо ножем очищені цибулю і моркву.

3. Нарізані овочі занурюємо до сковороду з рослинним маслом. Смажимо їх до легкого рум’янцю.

4. Брокколі і цвітну капусту ділимо на суцвіття. Інгредієнти викладаємо в загальну масу.

5. Солимо і перчимо продукти. Тушкуємо до готовності близько 20 хвилин на слабкому вогні.

6. Овочеве блюдо в домашніх умовах готово. Діліть його на порції і подавайте до столу.

Соковите і ароматне рагу з кабачками і грибами на сковорідці

Соковите овочеве рагу вийде більш поживним з додавання кабачка і грибів. Приготуйте смачне частування, яке можна подавати як гарнір або самостійне обідня страва.

Час приготування: 35 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Кабачок – 2 шт.
  • Гриби шампіньйони – 250 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Помідор черрі – 10 шт.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Очищаємо цибулю з морквою, а після нарізаємо їх на дрібні шматки.

2. Старанно промиваємо печериці. Розділяємо їх на четвертинки.

3. Звільняємо від насіння болгарські перці. Подрібнюємо їх ножем.

4. Всі підготовлені продукти опускаємо в розігріту сковороду. Смажимо їх на рослинному маслі близько 5 хвилин.

5. В цей час подрібнюємо будь-яким зручним способом кабачки і часник.

6. Нарізаємо зелень і помідори черрі.

7. Занурюємо інші продукти в загальну масу. Солимо і перчимо вміст, тушкуємо близько 20 хвилин.

8. Яскраве овочеве рагу з грибами готово. Діліть його на порції і подавайте до столу.