Овочеве рагу з кабачками, капустою і картоплею – досить просте у приготуванні блюдо, яке можна готувати як в сковороді або каструлі, так і в духовці або мультиварці. Обсяг овочів і їх набір для рагу можна варіювати, виходячи з власних уподобань, і тоді кожен раз буде виходити блюдо з новим смаком і незмінною користю.
Овочеве рагу з кабачками, капустою і картоплею в духовці
Овочеве рагу з кабачками, картоплею і капустою на сковороді може бути у вас гарним варіантом легкого і швидкого вечері, або гарніром до будь-якої м’ясної страви, а набір овочів завжди є під руками. У цьому рецепті розрахунок інгредієнтів і послідовність закладки надані відповідно до класичного овочевого рагу. Овочі спочатку обсмажуємо, а потім тушкуємо в томатному соусі.
Інгредієнти на
5 порц.
- Картопля 500 гр.
- Капуста білоголова 200 гр.
- Кабачок 1 шт.
- Перець болгарський 2 шт.
- Помідори 3 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Часник 3 зуб.
- Томатна паста 1 ст. л.
- Сіль за смаком
- Масло рослинне 50 мл
- Перець чорний мелений за смаком
- Пряні трави за смаком
- Вода 200 мл
Процес приготування:
- Як приготувати овочеве рагу з кабачками, капустою і картоплею? Відразу підготувати, згідно з рецептом, всі інгредієнти для рагу. Овочі почистити і промити. Цибулю нарізати чверть кільцями, моркву тонкими полукружками, хоча форма нарізки овочів може бути довільною, але приблизно однаковою.
- У кабачка видалити шкірку з насінням і нарізати полукружками. Очищений солодкий перець нарізати соломкою.
- Для гасіння рагу взяти глибоку сковорідку. В ній розігріти рослинне масло і на великому вогні обсмажити нарізку цибулі з морквою. Потім до них додати нарізку кабачка з солодким перцем і обсмажувати протягом 7 хвилин при періодичному помішуванні лопаткою.
- Капусту нашаткувати тонкою соломкою і трохи перетерти руками, щоб зменшилася в обсязі.
- Перекласти капусту до обсмаженою овочам і продовжити тушкувати все вже на невеликому вогні.
- Картопля нарізати також полукружками.
- Нарізку картоплі перекласти в сковороду і перемішати з овочами.
- У помідорів видалити шкірку, нарізати невеликими кубиками і перекласти на сковороду.
- Рагу по особистому смаку посипати сіллю з чорним перцем. Томатну пасту розвести у воді і цим соусом залити овочі. Сковороду прикрити кришкою і тушкувати рагу на невеликому вогні до повної готовності картоплі. До кінця гасіння до рагу додати подрібнений часник з будь-якими прянощами, все ще раз перемішати і вимкнути вогонь.
- Приготовленому на сковороді овочевого рагу з кабачками, картоплею і капустою дати 10-15 хвилин для настоювання, розкласти по тарілках, посипати нарізкою свіжої зелені і сервірувати до вечері. Приємного апетиту!
Як приготувати рагу з кабачками і картоплею та капустою в каструлі?
Легкий рецепт смачного овочевого рагу, в який входять популярні овочі – картопля, капуста, кабачок, цибулю, моркву і помідори. Виходить повне вітамінів і корисних речовин вегетаріанське блюдо. Щоб зберегти смак кожного овоча, краще нарізати їх великими шматочками.
Час приготування: 40 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 8.
Склад:
- Картопля – 6 шт.
- Кабачок – 1 шт.
- Капуста – ½ качана.
- Помідори – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Олія соняшникова – 4 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Куркума – 2/3 ч. ложки
- Паприка – 2/3 ч. ложки
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Перець чилі мелений або пластівцями – за смаком.
Процес приготування:
1. Цибулю почистити і нарізати так, щоб вийшли досить великі півкільця.
2. Морква нашаткувати широкими не занадто довгими брусочками.
3. У глибокій жароміцної каструлі розігріти рослинне масло і додати в нього спеції, прогріти їх близько хвилини, щоб масло просякнув ароматами і смаками. Покласти туди цибулю і обсмажити, поки не стане золотистим, а потім додати моркву і тушкувати кілька хвилин на слабкому вогні.
4. Картоплю нарізати невеликими брусками, з кабачка зняти шкіру і видалити серцевину, м’якоть нарізати брусочками пропорційно з картоплею.
5. Капусту нашаткувати досить широкими смужками. З помідорів можна не знімати шкірочку і нарізати досить великими скибочками.
6. Як тільки морква в каструлі розм’якшиться під впливом температури, покласти в каструлю капусту, все перемішати і дати капусті обсмажитися. На це буде потрібно кілька хвилин, а потім каструлю накрити кришкою і залишити овочі тушкуватися приблизно на 10 хвилин.
7. Покласти в каструлю картоплю, перемішати і продовжити приготування на середньому вогні близько 10 хвилин. Потім додати кабачки і ще раз перемішати овочі і злегка посолити, щоб з них виділився сік.
8. Як тільки картопля стане м’яким, покласти в каструлю скибочки помідорів і готувати на слабкому вогні ще 7-8 хвилин. У самому кінці приготування довести страву до смаку: додати потрібну кількість солі і чорного перцю. Подавати овочеве рагу гарячим, можна додати сметану і зелень за смаком. Приємного апетиту!
Овочеве рагу з кабачками, картоплею і капустою на сковороді
Рагу з овочів можна готувати і в глибокій сковороді. Якщо в блюдо додати ароматні або пряні трави, смак рагу буде яскравіше і апетитніше. Солити страву краще в кінці, щоб дотримати баланс смаків.
Час приготування: 40 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 6.
Склад:
- Масло оливкове – 40 мл
- Капуста білокачанна – 400 гр.
- Кабачок – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 100 гр.
- Морква – 100 гр.
- Помідор – 500 гр.
- Часник – 3 зуб.
- Сіль – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Кріп – 30 гр.
- Суміш італійських трав – за смаком.
Процес приготування:
1. Капусту тонко нашаткувати і обсмажити в невеликій кількості олії.
2. У кабачків видалити серцевину з жорсткими насінням і шкірку, нарізати брусками і покласти до обсмаженої капусті. Готувати 10-15 хвилин на середньому вогні.
3. Моркву натерти на середній тертці, цибулю тонко нарізати і обсмажити овочі в окремій сковороді.
4. Як тільки кабачки з капустою дійдуть до потрібної кондиції, додати до них очищені і дрібно нарізані томати. Тушкувати 5 хвилин, а потім покласти до овочів цибулю, моркву і подрібнений часник.
5. За кілька хвилин до кінця приготування покласти в рагу суміш італійських трав (чебрець, орегано, розмарин, базилік, чабер), довести до смаку потрібною кількістю солі і чорного перцю. Вимкнути вогонь і залишити рагу на кілька хвилин під кришкою, щоб настоялося і просякло пахощами трав.
6. Подавати рагу, посипавши дрібно нарізаним кропом, зі сметаною або домашнім майонезом.
Дуже смачне рагу з м’ясом, кабачками, картоплею і капустою?
Просте і корисне блюдо з м’яса з овочами, яке незмінно виходить смачним і апетитним і під силу навіть початківцям кулінарам. Важливо подрібнювати овочі і м’ясо на шматочки приблизно однакового розміру, щоб вони гармонійно виглядали в тарілці і рівномірно готувалися.
Час готування: 1 год.
Час приготування: 20 хв.
Порцій – 8.
Склад:
- Картопля – 1 кг
- М’ясо (свинина або яловичина) – 500 гр.
- Кабачок – 1 шт.
- Перець червоний пекучий – 1 шт.
- Перець болгарський – 3 шт.
- Помідор – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
- Морква – 2 шт.
- Капуста – 300 гр.
- Морква – 2 шт.
- Часник – 5 зуб.
- Кріп – 1 пучок.
- Петрушка – 1 пучок.
- Паста томатна – 5 ст. л.
- Лист лавровий – 3 шт.
- Коріандр мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. М’ясо промити, видалити жилки або кісточки, м’якоть нарізати невеликими кубиками. У глибокій сковороді обсмажити шматочки м’яса на сильному вогні з додаванням олії, щоб з’явилася рум’яна кірочка.
2. Цибулю і моркву подрібнити будь-яким способом, який подобається, і додати їх до м’яса. Перемішати і смажити на середньому вогні 2 хвилини, поки овочі не розм’якшаться.
3. Капусту нашаткувати не дуже тонкими смужками, кабачки очистити від насіння і шкірки і нарізати кубиками, з розміром відповідними шматочків м’яса. З картоплею вчинити аналогічно. У глибокий посуд для гасіння скласти картоплю, кабачок, капусту.
4. Помідори обдати окропом і зняти шкірку, нарізати великим кубиком і покласти до інших овочів. Все перемішати.
5. З болгарської та гострого перцю прибрати насіння, болгарський перець нарізати крупно, гострий – дуже дрібно. Часник також порубати на дрібні шматочки.
6. Гострий і звичайний перці, а також часник покласти в сковороду до м’яса, додати туди ж томатну пасту і тушкувати під кришкою приблизно хвилину на середньому вогні.
7. Перекласти овочі з м’ясом з сковороди до кабачка, картоплі та інших овочів, додати туди воду, посолити і приправити перцем і лавровим листом. Поставити на середній вогонь і готувати, поки рідина не загусне, на що буде потрібно 30-40 хвилин. Зелень порубати і додати в рагу, закрити кришкою і дати постояти близько 3 хвилин. Готове Рагу!
Простий і смачний рецепт рагу з кабачками, картоплею, капустою і баклажанами
Баклажани в овочевому рагу по смаку нагадують гриби і надають страві пікантну нотку. Крім того, у них маса корисних речовин, як і в інших овочах, що входять до складу цієї страви, а готується таке рагу так само легко і просто і нагадує рататуй.
Час готування: 1 година 40 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій – 6.
Склад:
- Баклажани – 400 гр.
- Кабачки – 400 гр.
- Картопля – 400 гр.
- Капуста білокачанна – 300 гр.
- Масло оливкове – 20 мл
- Помідори – 400 гр.
- Суміш прованських трав – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- томатна Паста – 3 ст. л.
Процес приготування:
1. Овочі помити, очистити від шкірки і, при необхідності, насіння і нарізати на шматочки однакового розміру. Можна подрібнити картоплю, баклажани, помідори і кабачки кружечками, а капусту – великими смужками.
2. Баклажани покласти в холодну підсолену воду на 20 хвилин, щоб прибрати гіркоту, а потім обсушити за допомогою паперового рушника.
3. У глибоку форму для запікання налити олію, розподілити його по дну і стінкам, а потім викласти в неї овочі, чергуючи їх. Полити зверху маслом, посипати сіллю і травами.
4. Томатну пасту змішати з невеликою кількістю води, щоб вона набула більш рідку консистенцію, і залити овочі.
5. Запікати рагу в духовці, включеної на 200 градусів, близько 50 хвилин. Перед подачею посипати зеленню.
Овочеве рагу з куркою, кабачками, картоплею і капустою
Курка додає овочевого рагу ситності, а її наявність у страві дозволить пропонувати його в тому числі і запеклим м’ясоїдам. При цьому курятина зберігає дієтичні властивості рагу, оскільки є нежирним і корисним навіть при схудненні білком.
Час приготування: 50 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій – 8.
Склад:
- Кабачок – 400 гр.
- М’ясо куряче – 450гр.
- Картопля – 400 гр.
- Капуста – 300 гр.
- Помідор – 1 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Часник – 2-3 зуб.
- Масло рослинне – 80-100 мл
- Спеції – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Цибулю нарізаємо так, щоб вийшли досить великі півкільця, моркву і перець подрібнюємо соломкою.
2. З помідорів знімаємо шкірку, обдавши їх окропом, і нарізаємо на дольки, капусту шаткуємо не занадто дрібними смужками.
3. М’якоть кабачків і картоплю нарізаємо рівними, досить великими кубиками.
4. Філе курки промиваємо, знімаємо шкіру і плівки, нарізаємо кубиками. Обсмажуємо м’ясо з невеликою кількістю масла в глибокій сковороді, поки не підрум’яниться.
5. До курки викладаємо картоплю і готуємо разом приблизно 10 хвилин, потім додаємо всі інші овочі, перемішуємо і тушкуємо під кришкою, включивши середній рівень нагріву, ще 10-15 хвилин.
6. За хвилину до закінчення приготування додаємо потрібну кількість солі і трав, дрібно нарізаний часник, перемішуємо і залишаємо насититися ароматами. Подаємо зі сметаною або домашнім майонезом. Насолоджуйтесь!
Як приготувати рагу з кабачками і картоплею та капустою в мультиварці?
Овочеве рагу можна приготувати і в мультиварці, яка збереже всі вітаміни і поживні речовини в овочах, і при цьому вийде смачне і апетитне блюдо для обіду або вечері. Готується таке рагу просто, а результат порадує домашніх.
Час готування: 1 година 10 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 6.
Склад:
- Картопля – 5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Капуста білокачанна – 400 гр.
- Кабачок – 500 гр.
- Паста томатна – 2 ст. л.
- Часник – 3 зуб.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Петрушка – 2 гілочки.
- Кріп – 2 гілочки.
- Кінза – 2 гілочки.
Процес приготування:
1. Цибулю і моркву нарізати, щоб вийшов дрібний кубик. Капусту нашаткувати середніми по товщині смужками.
2. Кабачки нарізати скибочками, товщина яких повинна становити близько 1,5 см.
3. Картоплю порізати великими скибочками, пропорційними розмірами шматочків кабачка.
4. У чашу мультиварки в олії спасерувати цибулю в режимі «смаження» або «випічка», додати туди моркву і готувати 10 хвилин. Нарізати часник пластинками і додати в каструлю.
5. Покласти до цибулі, моркви і часнику скибочки картоплі, перемішати і готувати в режимі «гасіння» 5 хвилин, іноді помішуючи. Додати кабачок і картоплю, приправити за смаком і покласти томатну пасту. Добре перемішати і продовжити готування в режимі «гасіння» 40 хвилин.
6. Зелень подрібнити, посипати порційно розкладене блюдо і подавати зі сметаною або домашнім майонезом.