Покроковий рецепт приготування овочевого рагу з куркою в мультиварці
Таке яскраве овочеве блюдо не соромно подати навіть до святкового столу. Особливо враховуючи той факт, що вам не доведеться гасити самостійно, вичікуючи час біля плити, адже мультиварка зробить все це за вас.
Час приготування: 90 хв
Час приготування:60 хв
Порцій – 4-6.
Склад:
- Курка – 800 гр.
- Перець болгарський солодкий – 1 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Томати – 2 шт.
- Капуста білокачанна – 1 шт.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Кабачок – 1 шт.
- Баклажан – 1 шт.
- Паприка – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Вода – 100 мл
Процес приготування:
1. Основну частину часу займає підготовка овочів, з яких і складається наше рагу. Подрібнюємо цибулю з морквою звичним для вас способом.
2. Далі нарізаємо баклажани разом з шкіркою.
3. В виду того, що сезонні овочі та молоді, шкірка у них тонка, не очищаючи її, нарізаємо кубиками кабачок.
4. Дуже дрібно нарізаємо болгарський перець.
5. Невеликими кубиками очищену картоплю нарізаємо і опускаємо в миску з холодною водою, щоб він не встиг потемніти.
6. Тонкими часточками шаткуємо качан капусти.
7. На завершення залишається нарізати помідор і додати його в миску до інших овочів.
8. Добре промиваємо і просушуємо куряче м’ясо. Потім заправляємо підготовлене м’ясо разом з овочами паприкою і чорним меленим перцем. Не забуваємо додати трохи солі.
9. Замість рослинного масла на дно чаші мультиварки заливаємо необхідну кількість води і викладаємо частину перемішаних овочів.
10. Потім викладаємо частину курки і знову овочі. Таким чином, чергуємо шар овочів і шар м’яса. Весь вміст добре утрамбовуємо і закриваємо кришку мультиварки. Налаштовуємо режим «гасіння» і готуємо рагу протягом години.
11. Через це час перевіряємо готовність овочів, перемішуючи наше рагу.
12. Готове блюдо викладаємо по порціях і прикрашаємо будь свіжою зеленню. Так вийде максимально свіжо і яскраво по-літньому.
Бажаємо приємного апетиту!