Як приготувати овочеве рагу з м’ясом в казані?
Для того, щоб приготувати рагу, необхідно заздалегідь підготувати овочі і м’ясо, почистити і порізати. Щоб блюдо вийшло смачним, спочатку слід обсмажити м’ясо, а потім додати до нього інші інгредієнти.
Час готування – 2 ч. 40 хв.
Час приготування – 1 ч. 25 хв.
Кількість порцій – 1.
Інгредієнти:
- Кабачок – 1 шт.
- Перець болгарський солодкий – 2 шт.
- Морква – 2-3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 3-4 шт.
- Селера – 2-3 стебла.
- Помідор – 3-4 шт.
- Часник – 2-3 зуб.
- М’ясо – 1 кг
- Зелень – за смаком.
- Масло рослинне – 100 мл
Процес приготування:
1. Зрізаємо гострим ножем плівки і жилки зі свинячого м’яса. Промиваємо його і висушуємо. Нарізаємо свинину шматками середнього розміру і викладаємо в глибоку миску.
2. Якщо кабачок не дуже молодий, зрізаємо з нього шкірку. Розрізаємо вздовж на дві частини і видаляємо насіння. Нарізаємо кабачок на невеликі кубики.
3. Промиваємо помідори. Злегка витираємо їх рушником. Розрізаємо на дві частини. Видаляємо місце кріплення плодоніжки. Нарізаємо помідори на невеликі кубики.
4. Очищаємо моркву і ретельно вимиваємо. Нарізаємо моркву скибочками середньої товщини.
5. Промиваємо перець. Розрізаємо на дві половинки, видалити серцевину. Промиваємо очищений перець і нарізаємо його на кубики.
6. Позбавляємо цибулю і часник від лушпиння. Нарізаємо цибулю півкільцями, а часник – дрібними шматочками. Промиваємо зелень і селеру. Висушуємо паперовим рушником. Нарізаємо.
7. Змащуємо казан маслом. Ставимо її на вогонь.
8. Відправляємо в казан часник. Обсмажуємо до золотистого кольору. Потім виймаємо його, щоб готова страва не горчило, а просякло насиченим часниковим ароматом.
9. Викладаємо в ємність свинину. М’ясо буде готове, коли з’явиться рум’яна кірочка.
10. Тепер висипаємо цибулю. Перемішуємо його з м’ясом і обсмажуємо протягом 3-4 хвилин.
11. Відправляємо в казан нарізану моркву. Знову перемішуємо інгредієнти. Обсмажуємо ще кілька хвилин.
12. Додаємо помідори. Вони досить соковиті, тому воду не вливаємо. Обсмажуємо продукти в томатному соку. Постійно перемішуємо.
13. Висипаємо в казан селера, перець і кабачок. Перемішуємо інгредієнти і злегка розрівнюємо, щоб все добре протушилось. Накриваємо казан кришкою і тушкуємо рагу з м’ясом 15 хвилин.
14. Через певний час знімаємо кришку. Солимо і перчимо страву. Тушкуємо, поки не википить вся рідина.
15. За пару хвилин до повної готовності висипаємо зелень і повертаємо часник в казан. Перемішуємо масу і накриваємо кришкою. Знімаємо з вогню. Даємо настоятися 10-15 хвилин.
Приємного апетиту!