Овочеве рагу з мясом – 10 рецептів з покроковими фото

Як приготувати овочеве рагу з м’ясом в казані?

Для того, щоб приготувати рагу, необхідно заздалегідь підготувати овочі і м’ясо, почистити і порізати. Щоб блюдо вийшло смачним, спочатку слід обсмажити м’ясо, а потім додати до нього інші інгредієнти.

Час готування – 2 ч. 40 хв.

Час приготування – 1 ч. 25 хв.

Кількість порцій – 1.

Інгредієнти:

  • Кабачок – 1 шт.
  • Перець болгарський солодкий – 2 шт.
  • Морква – 2-3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 3-4 шт.
  • Селера – 2-3 стебла.
  • Помідор – 3-4 шт.
  • Часник – 2-3 зуб.
  • М’ясо – 1 кг
  • Зелень – за смаком.
  • Масло рослинне – 100 мл

Процес приготування:

1. Зрізаємо гострим ножем плівки і жилки зі свинячого м’яса. Промиваємо його і висушуємо. Нарізаємо свинину шматками середнього розміру і викладаємо в глибоку миску.

2. Якщо кабачок не дуже молодий, зрізаємо з нього шкірку. Розрізаємо вздовж на дві частини і видаляємо насіння. Нарізаємо кабачок на невеликі кубики.

3. Промиваємо помідори. Злегка витираємо їх рушником. Розрізаємо на дві частини. Видаляємо місце кріплення плодоніжки. Нарізаємо помідори на невеликі кубики.

4. Очищаємо моркву і ретельно вимиваємо. Нарізаємо моркву скибочками середньої товщини.

5. Промиваємо перець. Розрізаємо на дві половинки, видалити серцевину. Промиваємо очищений перець і нарізаємо його на кубики.

6. Позбавляємо цибулю і часник від лушпиння. Нарізаємо цибулю півкільцями, а часник – дрібними шматочками. Промиваємо зелень і селеру. Висушуємо паперовим рушником. Нарізаємо.

7. Змащуємо казан маслом. Ставимо її на вогонь.

8. Відправляємо в казан часник. Обсмажуємо до золотистого кольору. Потім виймаємо його, щоб готова страва не горчило, а просякло насиченим часниковим ароматом.

9. Викладаємо в ємність свинину. М’ясо буде готове, коли з’явиться рум’яна кірочка.

10. Тепер висипаємо цибулю. Перемішуємо його з м’ясом і обсмажуємо протягом 3-4 хвилин.

11. Відправляємо в казан нарізану моркву. Знову перемішуємо інгредієнти. Обсмажуємо ще кілька хвилин.

12. Додаємо помідори. Вони досить соковиті, тому воду не вливаємо. Обсмажуємо продукти в томатному соку. Постійно перемішуємо.

13. Висипаємо в казан селера, перець і кабачок. Перемішуємо інгредієнти і злегка розрівнюємо, щоб все добре протушилось. Накриваємо казан кришкою і тушкуємо рагу з м’ясом 15 хвилин.

14. Через певний час знімаємо кришку. Солимо і перчимо страву. Тушкуємо, поки не википить вся рідина.

15. За пару хвилин до повної готовності висипаємо зелень і повертаємо часник в казан. Перемішуємо масу і накриваємо кришкою. Знімаємо з вогню. Даємо настоятися 10-15 хвилин.

Приємного апетиту!