Овочеве рагу з мясом – 10 рецептів з покроковими фото

Дуже смачний рецепт рагу з м’ясом і квасолею

Щоб приготувати страву, можна використовувати або замочену на ніч квасолю, або придбати готову квасолю в герметичній банку. Особливих відмінностей між ними немає. У будь-якому випадку рагу вийде дуже смачним.

Час готування – 1 ч. 45 хв.

Час приготування – 1 ч. 5 хв.

Кількість порцій – 1.

Склад:

  • М’ясо свиняче – 500 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Квасоля – 200 гр.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Базилік сушений – ½ ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Вода – 1 склянка
  • Масло рослинне – 60 мл
  • Паста томатна – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Якщо у свинячому м’ясі є шкурки, плівки або жилки, видаляємо їх з допомогою гострого ножа. Потім шматок свинини промиваємо під струменем води і висушуємо паперовим рушником або серветкою. Нарізаємо свинину шматками середнього розміру.

2. Знімаємо цибульне лушпиння. Нарізаємо цибулину на великі частини. Зрізаємо з моркви верхній шар. Змиваємо весь бруд з допомогою губки або щітки. Натираємо моркву на крупній тертці.

3. Додаємо в сковороду з товстим дном трохи олії. Ставимо на конфорку для розігріву. Робимо середній вогонь. Через пару хвилин свинину викладаємо в сковороду і обсмажуємо 10-15 хвилин. Повинна з’явитися золотава скоринка.

4. Коли м’ясо підрум’яниться, додаємо до нього цибулю і моркву. Перемішуємо інгредієнти і обсмажуємо 5 хвилин.

5. Обрізаємо картопляну шкірку. Промиваємо бульби водою. Нарізаємо великими брусками. Відправляємо в сковороду спочатку томатну пасту, перемішуємо продукти і тушкуємо близько 2 хвилин. Потім відправляємо в ємність картоплю. Продовжуємо процес обжарювання ще на 10 хвилин.

6. Тому необхідне для обсмажування картоплі з іншими інгредієнтами час додаємо в сковороду воду і сметану. Посипаємо блюдо базиліком і сіллю. Перемішуємо інгредієнти і накриваємо кришкою сковороду. Доводимо рагу з м’ясом до кипіння й тушкуємо 40 хвилин на слабкому вогні. Коли до повної готовності страви залишиться 5 хвилин, засипаємо в сковороду квасоля.

Приємного апетиту!