Дуже смачний рецепт рагу з м’ясом і квасолею
Щоб приготувати страву, можна використовувати або замочену на ніч квасолю, або придбати готову квасолю в герметичній банку. Особливих відмінностей між ними немає. У будь-якому випадку рагу вийде дуже смачним.
Час готування – 1 ч. 45 хв.
Час приготування – 1 ч. 5 хв.
Кількість порцій – 1.
Склад:
- М’ясо свиняче – 500 гр.
- Морква – 1 шт.
- Картопля – 600 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Квасоля – 200 гр.
- Сметана – 3 ст. л.
- Базилік сушений – ½ ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Вода – 1 склянка
- Масло рослинне – 60 мл
- Паста томатна – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Якщо у свинячому м’ясі є шкурки, плівки або жилки, видаляємо їх з допомогою гострого ножа. Потім шматок свинини промиваємо під струменем води і висушуємо паперовим рушником або серветкою. Нарізаємо свинину шматками середнього розміру.
2. Знімаємо цибульне лушпиння. Нарізаємо цибулину на великі частини. Зрізаємо з моркви верхній шар. Змиваємо весь бруд з допомогою губки або щітки. Натираємо моркву на крупній тертці.
3. Додаємо в сковороду з товстим дном трохи олії. Ставимо на конфорку для розігріву. Робимо середній вогонь. Через пару хвилин свинину викладаємо в сковороду і обсмажуємо 10-15 хвилин. Повинна з’явитися золотава скоринка.
4. Коли м’ясо підрум’яниться, додаємо до нього цибулю і моркву. Перемішуємо інгредієнти і обсмажуємо 5 хвилин.
5. Обрізаємо картопляну шкірку. Промиваємо бульби водою. Нарізаємо великими брусками. Відправляємо в сковороду спочатку томатну пасту, перемішуємо продукти і тушкуємо близько 2 хвилин. Потім відправляємо в ємність картоплю. Продовжуємо процес обжарювання ще на 10 хвилин.
6. Тому необхідне для обсмажування картоплі з іншими інгредієнтами час додаємо в сковороду воду і сметану. Посипаємо блюдо базиліком і сіллю. Перемішуємо інгредієнти і накриваємо кришкою сковороду. Доводимо рагу з м’ясом до кипіння й тушкуємо 40 хвилин на слабкому вогні. Коли до повної готовності страви залишиться 5 хвилин, засипаємо в сковороду квасоля.
Приємного апетиту!