Пампушки – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Покроковий рецепт приготування пампушок на молоці

Пампушки відмінно поєднуються з солодким сметанним соусом, цукровою пудрою або джемом. Пампушки на молоці готують з тіста на дріжджах і не шкодують рослинного масла, щоб вони подрумянивались з усіх боків.

Час приготування: 1 година 30 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Молоко – 1 склянка
  • Яйце – 1 шт.
  • Сухі дріжджі – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 2, 5 ст.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Сметана для подачі.
  • Цукор-пісок – для подачі.

Процес приготування:

1. У підігрітому молоці розводять дріжджі, додають яйце, цукор, масло і сіль, все ретельно вимішують, потроху додаючи зазначений обсяг борошна.

2. Тісто потрібно ще раз добре вимісити, накрити рушником і дати підійти протягом години при кімнатній температурі.

3. Готове тісто нарізають шматочками, з яких катають невеликі за розміром кульки.

4. Кожен кульку перетворюють в коржик, товщина якої повинна бути близько 3 див.

5. У розігрітій з маслом сковороді смажать пампушки з обох сторін, а потім викладають в підходящу посуд.

6. Для сметанного соусу цукор змішують зі сметаною і перед подаванням поливають готові вироби.