Покроковий рецепт приготування пампушок на молоці
Пампушки відмінно поєднуються з солодким сметанним соусом, цукровою пудрою або джемом. Пампушки на молоці готують з тіста на дріжджах і не шкодують рослинного масла, щоб вони подрумянивались з усіх боків.
Час приготування: 1 година 30 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 4.
Інгредієнти:
- Молоко – 1 склянка
- Яйце – 1 шт.
- Сухі дріжджі – 1 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Олія соняшникова – 2 ст. л.
- Борошно пшеничне – 2, 5 ст.
- Масло рослинне – для смаження.
- Сметана для подачі.
- Цукор-пісок – для подачі.
Процес приготування:
1. У підігрітому молоці розводять дріжджі, додають яйце, цукор, масло і сіль, все ретельно вимішують, потроху додаючи зазначений обсяг борошна.
2. Тісто потрібно ще раз добре вимісити, накрити рушником і дати підійти протягом години при кімнатній температурі.
3. Готове тісто нарізають шматочками, з яких катають невеликі за розміром кульки.
4. Кожен кульку перетворюють в коржик, товщина якої повинна бути близько 3 див.
5. У розігрітій з маслом сковороді смажать пампушки з обох сторін, а потім викладають в підходящу посуд.
6. Для сметанного соусу цукор змішують зі сметаною і перед подаванням поливають готові вироби.