Як приготувати смачні пампушки на сметані?
Пампушки, тісто для яких готують на сметані, виходять максимально ніжними та смачними. Подавати їх можна з медом, джемом або посипавши тертим шоколадом.
Час приготування: 50 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 6.
Склад:
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – 1-2 щіпки.
- Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
- Сметана – 2 ст. л.
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Масло рослинне – для смаження.
- цукрова Пудра – для посипання.
Процес приготування:
1. У мисці змішують в однорідну масу яйце з цукром і сіллю.
2. Додають сметану, краще жирну і густу, і продовжують вимішувати до однорідності.
3. Борошно з розпушувачем просівають і вводять невеликими порціями в масу, помішуючи лопаткою. Після перекладають на обробну дошку і замішують густе тісто, яке накривають серветкою і залишають на 20 хвилин.
4. Заготівлю розкочують в пласт товщиною 5 мм, нарізують порціями ножем чи формою.
5. В нагрітому маслі обсмажують на сковороді пампушки зі всіх сторін. Щоб довести їх до готовності, потрібно смажити 3-5 хвилин з кожного боку.
6. Готові вироби перекладають на паперову серветку, щоб прибрати зайвий жир, і посипають цукровою пудрою.