Пампушки – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Як приготувати смачні пампушки на сметані?

Пампушки, тісто для яких готують на сметані, виходять максимально ніжними та смачними. Подавати їх можна з медом, джемом або посипавши тертим шоколадом.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1-2 щіпки.
  • Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • цукрова Пудра – для посипання.

Процес приготування:

1. У мисці змішують в однорідну масу яйце з цукром і сіллю.

2. Додають сметану, краще жирну і густу, і продовжують вимішувати до однорідності.

3. Борошно з розпушувачем просівають і вводять невеликими порціями в масу, помішуючи лопаткою. Після перекладають на обробну дошку і замішують густе тісто, яке накривають серветкою і залишають на 20 хвилин.

4. Заготівлю розкочують в пласт товщиною 5 мм, нарізують порціями ножем чи формою.

5. В нагрітому маслі обсмажують на сковороді пампушки зі всіх сторін. Щоб довести їх до готовності, потрібно смажити 3-5 хвилин з кожного боку.

6. Готові вироби перекладають на паперову серветку, щоб прибрати зайвий жир, і посипають цукровою пудрою.