Панкейкі класичні – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Американські панкейкі – класичний рецепт

Панкейкі – це пишні млинці на американський манер. Тісто для них замішують густе і повітряний для того, щоб вони не дуже сильно розтікалися по сковороді. У класичному варіанті подачі, кожен млинець змащують вершковим маслом, кладуть їх один на одного і поливають кленовим сиропом.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Цукор – 30 гр.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Молоко – 250 мл
  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Оцет столовий 9% – для гасіння соди.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. У мисці збийте яйце з сіллю і цукром до утворення пишної піни.

2. Влийте половину молока і поступово всипте просіяне борошно, змішайте, щоб не було грудок. Потім додайте другу частину молока і добре перемішайте.

3. Соду погасите оцтом, додайте в тісто. Також влийте олію і ще раз перемішайте тісто.

4. За допомогою пензлика змастіть сковороду рослинною олією. Це потрібно зробити тільки перед першим млинцем.

5. Викладайте тісто столовою ложкою і формуйте невеликі круглі панкейкі. Смажте їх з обох боків до золотистого кольору.

6. Панкейкі складіть чарочку і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!