Американські панкейкі – класичний рецепт
Панкейкі – це пишні млинці на американський манер. Тісто для них замішують густе і повітряний для того, щоб вони не дуже сильно розтікалися по сковороді. У класичному варіанті подачі, кожен млинець змащують вершковим маслом, кладуть їх один на одного і поливають кленовим сиропом.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 2.
Склад:
- Яйце куряче – 1 шт.
- Цукор – 30 гр.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Молоко – 250 мл
- Борошно пшеничне – 200 гр.
- Сода – 0,5 ч. л.
- Оцет столовий 9% – для гасіння соди.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. У мисці збийте яйце з сіллю і цукром до утворення пишної піни.
2. Влийте половину молока і поступово всипте просіяне борошно, змішайте, щоб не було грудок. Потім додайте другу частину молока і добре перемішайте.
3. Соду погасите оцтом, додайте в тісто. Також влийте олію і ще раз перемішайте тісто.
4. За допомогою пензлика змастіть сковороду рослинною олією. Це потрібно зробити тільки перед першим млинцем.
5. Викладайте тісто столовою ложкою і формуйте невеликі круглі панкейкі. Смажте їх з обох боків до золотистого кольору.
6. Панкейкі складіть чарочку і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!