Паштет з свинячої печінки – 8 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Паштети з печінки чудово підходять для приготування смачних бутербродів для перекусу і свята. Для їх приготування використовують курячі, качині, яловичу і свинячу печінку. У статті ви знайдете 8 простих рецептів приготування паштету з свинячої печінки.

Паштет з свинячої печінки з морквою і цибулею

Це простий рецепт приготування смачного і поживного паштету з свинячої печінки, моркви і цибулі. Його можна використовувати в якості основи для бутербродів, кошичків і брускет.

Інгредієнти на
5 порц.

  • Свиняча печінка-1 кг
  • Молоко коров’яче 1.5 л.
  • Моркву 70 гр.
  • Лавровий лист за смаком
  • Цибуля ріпчаста 70 гр.
  • Перець запашний за смаком
  • Коньяк 60 мл
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло вершкове 100 гр.
  • Сіль за смаком
  • Олія соняшникова 1 ст. л.
  • Мускатний горіх за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати паштет із свинячої печінки в домашніх умовах з морквою і цибулею? Печінку помийте і замочіть в молоці на 2-3 години. Цибулину і моркву очистіть, помийте, дрібно наріжте і обсмажте на соняшниковій олії до м’якості.
  2. Свинячу печінку наріжте кубиками і викладіть на сковороду до овочів, тушкуйте при закритому даху 15-20 хвилин, потім посоліть, додайте перець горошком і лавровий лист.
  3. Смажену з овочами печінка остудіть і прокрутіть через м’ясорубку.
  4. В отриману масу додайте коньяк, мускатний горіх, мелений перець і розм’якшене вершкове масло. Збийте суміш міксером.
  5. Паштет готовий, зберігайте його в холодильнику кілька днів.

Паштет з свинячої печінки з вершковим маслом

Паштети в усі часи користувалися величезним успіхом. За цим рецептом ми приготуємо паштет із свинячої печінки в домашніх умовах. Завдяки маслу паштет із свинячої печінки має ніжну структуру і його дуже легко намазати на тост або гренку.

Час готування: 60

Час приготування: 30 хв

Порцій – 3-4

Склад:

  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Печінка свиняча – 400 гр.
  • Масло рослинне – 1,5 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Морква – 100 гр.
  • Часник – 5 зуб.

Процес приготування:

Крок 1. Печінку помийте, зачистіть від пленочек і крові. Наріжте свинячу печінку великими шматками і обсмажте на рослинному маслі.

Крок 2. Цибулю, часник і моркву очистіть. Часник і цибулю дрібно наріжте, моркву натріть на крупній тертці. Викладіть овочі на сковороду до печінки, обсмажте, потім зменшіть вогонь і тушкуйте до готовності. В кінці додайте сіль і мелений перець.

Крок 3. Перекладіть готову печінку з овочами в миску і трохи остудіть.

Крок 4. Додайте до печінки розм’якшене вершкове масло і пюрируйте інгредієнти блендером до однорідного стану.

Крок 5. Готовий паштет із свинячої печінки використовуйте для приготування бутербродів та інших закусок.

Паштет з свинячої печінки з салом в домашніх умовах

Паштет – просте рішення для швидкого перекусу. Візьміть шматочок обсмаженого хліба, намажте його товстим шаром паштету з свинячої печінки і додайте пару скибочок свіжого огірка. Смачно і легко.

Час готування: 60

Час приготування: 30 хв

Порцій – 6-8

Інгредієнти:

  • Печінка свиняча – 1 кг
  • Сало – 400 гр.
  • Цибуля – 350 гр.
  • Морква – 300 гр.
  • Сіль – 2 ч. л.
  • лавровий Лист – за смаком.
  • Вода – 2-3 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Сало наріжте дрібними кубиками. Викладіть його на сковороду і вытопите смалець, шкварки викладіть зі сковороди.

Крок 2. Печінку помийте і наріжте великими кубиками.

Крок 3. Цибулю і моркву очистити і крупно наріжте.

Крок 4. Викладіть на сковороду з розтопленим жиром печінку, цибулю і моркву. Посоліть інгредієнти, додайте лавровий лист і кілька столових ложок води. Тушкуйте все разом на повільному вогні близько години.

Крок 5. Коли печінку і овочі будуть готові, видаліть лавровий лист. Засмажку помістіть в чашу блендера і пюрируйте до отримання однорідної маси.

Крок 6. Є паштет можна відразу після приготування, зберігати його слід в холодильнику.

Як заготовити паштет із свинячої печінки на зиму в банках?

Кращої закуски, ніж домашній паштет із свинячої печінки, придумати складно. Це відмінний перекус в будь-який час дня, головне його правильно приготувати, щоб печінка не гірчить. І, звичайно, варто загорнути його про запас.

Час готування: 110

Час приготування: 90 хв

Порцій – 12

Інгредієнти:

  • Печінка свиняча – 1 кг
  • Морква – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 250 гр.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Сіль – 2,5 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 60 мл
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

Крок 1. Свинячу печінку помийте, очистіть від прожилок і плівок. Печінка наріжте невеликими шматками.

Крок 2. Обсмажте печінку на рослинному маслі, потім зменшіть вогонь і тушкуйте до готовності.

Крок 3. Цибулю і моркву очистіть, наріжте в довільному порядку і обсмажте на сковороді до готовності.

Крок 4. Смажену печінку і овочі пюрируйте блендером до отримання однорідної маси. Паштет посоліть і додайте мелений перець за смаком, додайте розм’якшене вершкове масло, ще раз добре перемішайте.

Крок 5. Заздалегідь підготуйте банки для паштету, помийте і стерилізуйте їх. Наповніть банки паштетом, прикрийте їх кришками і стерилізують в окропі протягом 15-20 хвилин. Потім загорніть кришки і укутайте паштет в ковдру. Коли закачування охолонуть, перемістіть їх на зберігання в прохолодне місце.

Домашній паштет із свинячої печінки в духовці

З приготуванням паштету з свинячої печінки легко можна впоратися в домашніх умовах. Наприклад, приготований паштет у духовці, виходить менш калорійним і більш ніжним.

Час готування: 105

Час приготування: 40 хв

Порцій – 6

Склад:

  • Печінка свиняча – 750 гр.
  • М’якоть свиняча – 300 гр.
  • Морква – 3 шт.
  • Яйця курячі – 5 шт.
  • Свинина жирна – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 4 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Корінь петрушки – 1 шт.
  • Корінь селери – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. М’ясо і печінку помийте, викладіть в каструлю і залийте холодною водою. Поставте варитися.

Крок 2. Коли вода закипить, зніміть піну, додайте сіль, моркву, корінь петрушки і селери.

Крок 3. Варіть м’ясо і печінку 20-25 хвилин, потім вийміть їх з бульйону і остудіть. Наріжте печінку і м’ясо кубиками.

Крок 4. Цибулю наріжте кільцями і обсмажте до м’якості на рослинному маслі. Додайте цибулю до м’яса і печінки.

Крок 5. Прокрутіть печінка, м’ясо, лук і варену моркву через м’ясорубку два рази, щоб маса вийшла більш однорідною.

Крок 6. В отриману масу вмішайте курячі яйця і додайте мелений перець.

Крок 7. Форму для запікання застелити пергаментом, викладіть в неї паштет. Розігрійте духовку до 180 градусів і запікайте паштет 35-40 хвилин. Готову страву остудіть, наріжте і можна пригощатися.

Ніжний паштет із свинячої печінки в блендері

Смачний, натуральний, поживний і ароматний паштет із свинячої печінки, приготований самостійно дозволить влаштувати перекус в будь-який час дня. Тим більше що в його якості у Вас не буде сумнівів. Особливу родзинку додасть страві чорнослив.

Час приготування: 50

Час приготування: 50 хв

Порцій – 4

Склад:

  • Печінка свиняча – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Жир свинячий – 150 гр.
  • Чорнослив – 10 шт.
  • Майоран – 0,5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Вино біле напівсухе – 0,5 склянки
  • Сіль – за смаком.
  • Ягоди ялівцю – 6-7 шт.
  • Масло вершкове – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Жир наріжте дрібними шматочками і вытопите його на сковороді.

Крок 2. Цибулю і часник наріжте кубиками, викладіть овочі на сковороду.

Крок 3. Смажте цибулю і часник на середньому вогні до золотистого кольору.

Крок 4. Свинячу печінку помийте, очистіть від прожилок і плівочок. Потім наріжте її кубиками і викладіть на сковороду.

Крок 5. Коли печінку злегка зарум’яниться, додайте сіль, мелений перець, майоран, роздавлені ягоди ялівцю, перемішайте.

Крок 6. Чорнослив промийте теплою водою, наріжте і додайте на сковороду.

Крок 7. Після додавання чорносливу влийте вино, доведіть його до кипіння і тушкуйте печінка ще 5 хвилин.

Крок 8. Викладіть вміст сковороди в чашу і подрібніть блендером до отримання однорідної маси.

Крок 9. Після цього розкладіть паштет по формочках.

Крок 10. Вершкове масло розтопіть на повільному вогні і влийте його поверх паштету.

Крок 11. Приберіть форми з паштетом в холодильник до повного застигання.

Крок 12. Паштет із свинячої печінки використовувати в приготуванні бутербродів, зберігайте його в холодильнику кілька днів.

Як приготувати паштет із свинячої печінки в автоклаві?

Автоклав дозволяє робити загортання в домашніх умовах. Його також можна використовувати в приготуванні паштету з свинячої печінки. Така закуска точно доведеться Вам за смаком, з нею можна зробити живильні тости на сніданок або намазати паштет на хліб і подати бутерброди з бульйоном на обід.

Час готування: 150

Час приготування: 50 хв

Порцій – 12

Інгредієнти:

  • Печінка свиняча – 5 кг
  • Сало – 1,5 кг
  • Цибуля – 1 кг
  • Морква – 1 кг
  • Масло вершкове – 1 кг
  • Сіль – 50 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Горіх мускатний – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Цибулю і моркву очистити. Моркву натріть на тертці, цибулю наріжте великими кубиками.

Крок 2. Сало і свинячу печінку наріжте кубиками.

Крок 3. На сковороду викладіть сало, вытопите з нього жир. Потім додайте цибулю і смажте до прозорості. Далі викладіть моркву і готуйте ще 5 хвилин.

Крок 4. Після цього додайте до овочів печінку і смажте до напівготовності останньої. Обсмажені овочі і печінка прокрутіть через м’ясорубку. Поки паштет ще гарячий, додайте розм’якшене вершкове масло, посоліть і приправте.

Крок 5. Розкладіть паштет по стерилізованим банкам, закрити їх кришками і помістіть в автоклав. Встановіть температуру 112-115 градусів і готуйте 1 годину 40 хвилин.

Крок 6. Вийміть банки з автоклава і Ваш паштет із свинячої печінки готовий до вживання.

Паштет з свинячої печінки і легенів в домашніх умовах

Ви коли-небудь готували паштет із свинячої печінки і легенів? Якщо ні, то саме час цим зайнятися. Паштет має ніжну консистенцію і приємний смак. Він прекрасно поєднується з піджареною хлібом та овочами.

Час приготування: 25

Час приготування: 25 хв

Порцій – 2

Склад:

  • Печінка свиняча відварна – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Легені свинні варені – 100 гр.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Масло вершкове – 50 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Для паштету необхідно використовувати варені печінку та легені. Зваріть їх попередньо в підсоленій воді.

Крок 2. Цибулину очистіть, наріжте дрібними кубиками і обсмажте на рослинному маслі до м’якості.

Крок 3. Печінка і легені прокрутіть через м’ясорубку. Отриману масу викладіть на сковороду до цибулі, додайте сіль і спеції за смаком.

Крок 4. Коли маса дуже добре розм’якшиться, додайте вершкове масло і перемішуйте вміст сковороди до отримання однорідної маси.

Крок 5. Якщо бажаєте отримати більш однорідну консистенцію, пюрируйте паштет блендером. Паштет виходить смачним і ароматним, вживайте його після того, як він охолоне.