Паштет з свинячої печінки – 8 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Ніжний паштет із свинячої печінки в блендері

Смачний, натуральний, поживний і ароматний паштет із свинячої печінки, приготований самостійно дозволить влаштувати перекус в будь-який час дня. Тим більше що в його якості у Вас не буде сумнівів. Особливу родзинку додасть страві чорнослив.

Час приготування: 50

Час приготування: 50 хв

Порцій – 4

Склад:

  • Печінка свиняча – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Жир свинячий – 150 гр.
  • Чорнослив – 10 шт.
  • Майоран – 0,5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Вино біле напівсухе – 0,5 склянки
  • Сіль – за смаком.
  • Ягоди ялівцю – 6-7 шт.
  • Масло вершкове – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Жир наріжте дрібними шматочками і вытопите його на сковороді.

Крок 2. Цибулю і часник наріжте кубиками, викладіть овочі на сковороду.

Крок 3. Смажте цибулю і часник на середньому вогні до золотистого кольору.

Крок 4. Свинячу печінку помийте, очистіть від прожилок і плівочок. Потім наріжте її кубиками і викладіть на сковороду.

Крок 5. Коли печінку злегка зарум’яниться, додайте сіль, мелений перець, майоран, роздавлені ягоди ялівцю, перемішайте.

Крок 6. Чорнослив промийте теплою водою, наріжте і додайте на сковороду.

Крок 7. Після додавання чорносливу влийте вино, доведіть його до кипіння і тушкуйте печінка ще 5 хвилин.

Крок 8. Викладіть вміст сковороди в чашу і подрібніть блендером до отримання однорідної маси.

Крок 9. Після цього розкладіть паштет по формочках.

Крок 10. Вершкове масло розтопіть на повільному вогні і влийте його поверх паштету.

Крок 11. Приберіть форми з паштетом в холодильник до повного застигання.

Крок 12. Паштет із свинячої печінки використовувати в приготуванні бутербродів, зберігайте його в холодильнику кілька днів.