Ніжний паштет із свинячої печінки в блендері
Смачний, натуральний, поживний і ароматний паштет із свинячої печінки, приготований самостійно дозволить влаштувати перекус в будь-який час дня. Тим більше що в його якості у Вас не буде сумнівів. Особливу родзинку додасть страві чорнослив.
Час приготування: 50
Час приготування: 50 хв
Порцій – 4
Склад:
- Печінка свиняча – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Жир свинячий – 150 гр.
- Чорнослив – 10 шт.
- Майоран – 0,5 ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Вино біле напівсухе – 0,5 склянки
- Сіль – за смаком.
- Ягоди ялівцю – 6-7 шт.
- Масло вершкове – 100 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Жир наріжте дрібними шматочками і вытопите його на сковороді.
Крок 2. Цибулю і часник наріжте кубиками, викладіть овочі на сковороду.
Крок 3. Смажте цибулю і часник на середньому вогні до золотистого кольору.
Крок 4. Свинячу печінку помийте, очистіть від прожилок і плівочок. Потім наріжте її кубиками і викладіть на сковороду.
Крок 5. Коли печінку злегка зарум’яниться, додайте сіль, мелений перець, майоран, роздавлені ягоди ялівцю, перемішайте.
Крок 6. Чорнослив промийте теплою водою, наріжте і додайте на сковороду.
Крок 7. Після додавання чорносливу влийте вино, доведіть його до кипіння і тушкуйте печінка ще 5 хвилин.
Крок 8. Викладіть вміст сковороди в чашу і подрібніть блендером до отримання однорідної маси.
Крок 9. Після цього розкладіть паштет по формочках.
Крок 10. Вершкове масло розтопіть на повільному вогні і влийте його поверх паштету.
Крок 11. Приберіть форми з паштетом в холодильник до повного застигання.
Крок 12. Паштет із свинячої печінки використовувати в приготуванні бутербродів, зберігайте його в холодильнику кілька днів.