Паштет з яловичої печінки в домашніх умовах – 8 рецептів з покроковими фото

Простий і швидкий рецепт паштету з яловичої печінки в мультиварці

Печінковий оре готується дуже легко. А приготований заздалегідь, він дуже полегшує життя, коли потрібно швидко і щільно перекусити. При цьому такий паштет корисний високим вмістом заліза і своєю загальною поживністю. Паштет можна не тільки намазувати на хліб, він вдало підходить для начинки млинчиків, заправки макаронних виробів, як наповнювач для піти або лаваша.

Час готування: 35 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Печінка яловича – 500 гр.
  • Часник – 1 зубок.
  • Морква – 2 шт. невеликого розміру.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт. середнього розміру.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Молоко – 180 мл
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень – для прикраси.

Процес приготування:

1. Печінку промиваємо під струменем проточної води, видаляємо всі судини і плівки. Нарізаємо її на невеликі шматки. Викладаємо нарізану печінку в чашу мультиварки. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, миємо, обсушуємо. Нарізаємо його на півкільця і висипаємо в чашу до печінки. Моркву чистимо, миємо й натираємо на крупній тертці, відправляємо слідом за цибулею. Часник звільняємо від лушпиння і ріжемо на тонкі слайсы. Закладаємо в чашу. Також додаємо вершкове масло, молоко і сіль за смаком.

2. Встановлюємо в чашу мультиварки, закриваємо кришку і вибираємо режим «Гасіння» на тридцять хвилин. Після закінчення часу програми прилад відключаємо, чашу витягаємо і перекладаємо вміст в іншу миску. Злегка остуджуємо, щоб не обпектися при подальшому подрібненні.

3. За допомогою заглибного блендера подрібнюємо тушковану печінку з овочами до гомогенного стану однорідного пюре. По ходу подрібнення додаємо чорний мелений перець для аромату і пікантності.

4. Отриману масу перекладаємо в будь-яку підходящу ємність для зберігання. Закриваємо кришкою і ставимо в холодильник на зберігання. Не рекомендується зберігати паштет більше трьох днів. Подаємо паштет з хлібом, крекерами, хрусткими хлібцями, прикрашаємо поверхня готових бутербродів свіжою зеленню.

Приємного апетиту!