паска з родзинками – 10 найбільш смачних рецептів з покроковими фото

Як спекти оригінальні паски краффины в домашніх умовах?

Паска краффин – оригінальна американська випічка, яка являє собою гібрид маффінів і круасана. Його зовнішній вигляд нагадує кекс з шапочкою у вигляді трояндочки. Така випічка підходить для великоднього застілля.

Час готування: 200 хв.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 380 гр.
  • Молоко – 80 мл
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Масло вершкове – 80 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Цукор – 80 гр.
  • Цедра апельсина – 1,5 ч. л.
  • Ром – 1 ч. л.
  • Ванілін – за смаком.
  • Дріжджі сухі – 1 ч. л.
  • Сік апельсина – 30 мл
  • Для прошарку:
  • Масло вершкове – 120 гр.
  • Ізюм – 130 гр.
  • Мармелад – 160 гр.
  • цукрова Пудра – для посипання.

Процес приготування:

1. У тепле молоко всипте по чайній ложці борошна і цукру, дріжджі, перемішайте і залиште на 10 хвилин.

2. Окремо збийте яйця з цукром до утворення густої білої піни. Апельсинову цедру натріть на дрібній тертці, залийте її ромом і лимонним соком.

3. В опару додати розм’якшене вершкове мало, яєчну масу, апельсиново-ромову суміш і ванілін. Перемішайте інгредієнти. Далі частинами всипте просіяне борошно і замісіть тісто. Готове тісто накрийте рушником і залиште в теплому місці на 40 хвилин.

4. Коли тісто підійде, обімніть його руками, розділіть на дві частини, прикрийте рушником і залиште на 15 хвилин. Кожну частину тіста розкачайте в тонкий прямокутний корж. Змастіть тісто розм’якшеним вершковим маслом і просыпьте родзинками і мармеладом.

5. Поверніть з коржів рулети, накрийте їх харчовою плівкою і залиште на 10 хвилин. Потім кожен рулет розрізати ножем уздовж навпіл, не доходячи до кінця 2,5-3 сантиметри.

6. Скрутіть половину рулету так, щоб розріз виявився з зовнішньої сторони. Потім скрутіть другу половину рулету і покладіть її поверх першої частини.

7. Паска акуратно викладіть в змащену маслом форму і залиште заготовку в теплому місці на півгодини. Потім помістіть форму в духовку і випікати паску при 180 градусах 40 хвилин. Гарячу випічку посипте цукровою пудрою, повністю остудіть і подавайте на святковий стіл.

Приємного апетиту!