Як спекти оригінальні паски краффины в домашніх умовах?
Паска краффин – оригінальна американська випічка, яка являє собою гібрид маффінів і круасана. Його зовнішній вигляд нагадує кекс з шапочкою у вигляді трояндочки. Така випічка підходить для великоднього застілля.
Час готування: 200 хв.
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Борошно пшеничне – 380 гр.
- Молоко – 80 мл
- Яйця курячі – 2 шт.
- Масло вершкове – 80 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Цукор – 80 гр.
- Цедра апельсина – 1,5 ч. л.
- Ром – 1 ч. л.
- Ванілін – за смаком.
- Дріжджі сухі – 1 ч. л.
- Сік апельсина – 30 мл
- Для прошарку:
- Масло вершкове – 120 гр.
- Ізюм – 130 гр.
- Мармелад – 160 гр.
- цукрова Пудра – для посипання.
Процес приготування:
1. У тепле молоко всипте по чайній ложці борошна і цукру, дріжджі, перемішайте і залиште на 10 хвилин.
2. Окремо збийте яйця з цукром до утворення густої білої піни. Апельсинову цедру натріть на дрібній тертці, залийте її ромом і лимонним соком.
3. В опару додати розм’якшене вершкове мало, яєчну масу, апельсиново-ромову суміш і ванілін. Перемішайте інгредієнти. Далі частинами всипте просіяне борошно і замісіть тісто. Готове тісто накрийте рушником і залиште в теплому місці на 40 хвилин.
4. Коли тісто підійде, обімніть його руками, розділіть на дві частини, прикрийте рушником і залиште на 15 хвилин. Кожну частину тіста розкачайте в тонкий прямокутний корж. Змастіть тісто розм’якшеним вершковим маслом і просыпьте родзинками і мармеладом.
5. Поверніть з коржів рулети, накрийте їх харчовою плівкою і залиште на 10 хвилин. Потім кожен рулет розрізати ножем уздовж навпіл, не доходячи до кінця 2,5-3 сантиметри.
6. Скрутіть половину рулету так, щоб розріз виявився з зовнішньої сторони. Потім скрутіть другу половину рулету і покладіть її поверх першої частини.
7. Паска акуратно викладіть в змащену маслом форму і залиште заготовку в теплому місці на півгодини. Потім помістіть форму в духовку і випікати паску при 180 градусах 40 хвилин. Гарячу випічку посипте цукровою пудрою, повністю остудіть і подавайте на святковий стіл.
Приємного апетиту!