Пишний і повітряний паску на Великдень з родзинками в хлібопічці
Рецептів великодніх пасок величезна безліч. А якщо у вас на кухні є хлібопічка, то спекти паску буде дуже просто і зручно. Хоч він і буде один, але вийде досить смачним і великим.
Час готування: 4 години.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 8.
Інгредієнти:
- Дріжджі сухі – 2 ч. л.
- Молоко – 170 мл
- Яйця курячі – 3 шт.
- Цукор – 80 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Цукор ванільний – 1 ч. л.
- Борошно пшеничне – 450 -550 гр.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Ізюм – 100 гр.
Процес приготування:
1. Ізюм залийте гарячою водою на 10 хвилин, потім промийте і просушіть.
2. Кожна модель хлібопічки має свої вимоги щодо порядку закладки інгредієнтів. Один з можливих варіантів: спочатку влийте молоко і розтоплене вершкове масло, потім додайте інші інгредієнти.
3. Яйця спочатку збийте до однорідного стану, потім додайте у відерце хлібопічки.
4. Далі всипте просіяне борошно, сухі дріжджі, сіль, звичайний і ванільний цукор.
5. Встановіть відерце з інгредієнтами в хлібопічку, виберіть режим «Звичайний хліб». Під час замісу слідкуйте за консистенцією тесту, якщо вона буде занадто рідкою, додайте трохи борошна. Через 15-20 хвилин додайте родзинки.
6. Після додавання родзинок закрийте кришку хлібопічки і не відкривайте її до закінчення випікання.
7. Готову паску вийміть з хлібопічки, остудіть і прикрасьте по своєму смаку.
Приємного апетиту!