Покроковий рецепт приготування паски з родзинками без яєць
Уявіть собі, тісто для ідеального паски можна замісити, не використовуючи яєць. Випічка виходить ніжною, легкої і пухкої. Беріть рецепт на замітку і насолоджуйтеся чудовими великодніми пасками.
Час готування: 3,5 години.
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Молоко – 130 мл
- Цукор – 80 гр.
- Масло вершкове – 80 гр.
- Борошно пшеничне – 280-290 гр.
- Дріжджі сухі – 15 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Цукор ванільний – 10 гр.
- Родзинки без кісточок – 30 гр.
Процес приготування:
1. Дріжджі змішайте з половиною чайної ложки цукру і 50 мл теплого молока. Залиште суміш в теплому місці на 15 хвилин.
2. Розм’якшене вершкове масло змішайте з сіллю, ванільним і звичайним цукром. Потім додайте в миску підійшла дріжджову масу.
3. Борошно просіяти через дрібне сито і замісіть тісто. Воно має бути густим і в’язким. Миску з тістом накрийте рушником і залиште в теплі на годину. Після цього обімніть тісто і залиште ще на 40 хвилин.
4. Ізюм промийте гарячою водою, просушіть і додайте в тісто.
5. Форми для випічки змастіть вершковим маслом і застелити пергаментом. Наповніть форми з тестом на 1/3 і залиште їх у теплому місці на 20 хвилин.
6. Розігрійте духовку до 170 градусів, помістіть в неї форми і випікайте паски протягом години. Готові паски остудіть і прикрасьте по своєму смаку.
Приємного апетиту!