Як приготувати пишний паска з родзинками і горіхами?
Перед Великоднем багато господинь обмежуються купівлею пасок в магазині, проте ніщо не зрівняється з домашньою випічкою. Спробуйте спекти смачний паска з родзинками і горіхами самостійно і ви точно назавжди відмовтеся від покупної випічки.
Час готування: 3 години.
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 12.
Склад:
- Для опари:
- Молоко – 200 мл
- Дріжджі сухі – 10 гр.
- Цукор – 1 ст. л.
- Борошно пшеничне – 3-4 ст. л.
- Для тіста:
- Борошно пшеничне – 450 гр.
- мускатний Горіх – 1 щіпка.
- Кардамон мелений – 0,25 ч. л.
- Цукор – 100 гр.
- Цедра лимона – 0,5 ч. л.
- Коньяк – 2 ст. л.
- Сіль – 0,25 ч. л.
- Горіхи волоські – 50 гр.
- Родзинки – 50 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Жовтки яєчні – 5 шт.
Процес приготування:
1. Для початку необхідно замісити опару. Змішайте в мисці столову ложку цукру, дріжджі, тепле молоко і 3-4 столові ложки борошна. Накрийте Миску рушником і залиште на півгодини в теплому місці.
2. Окремо збийте яйця з цукром до утворення світлої маси. Потім додайте в збиті яйця, розтоплене вершкове масло, перемішайте.
3. Коли опара підійде додайте її до збитим яйця і добре перемішайте.
4. Додайте просіяне борошно, мускатний горіх, мелений кардамон, коньяк, цедру лимона і сіль. Замісіть однорідне тісто, залиште підходити в теплому місці на 1 годину.
5. За цей час тісто збільшиться в два рази. Додайте в нього родзинки і горіхи, перемішайте.
6. Форми для випічки змастіть вершковим маслом. Наповніть форми тестом на 1/3. Накрийте форми рушником і залиште на півгодини в теплому місці, щоб тісто підійшло.
7. Форми з тістом залиште в духовку, розігріту до 180 градусів, на 20 хвилин. Потім зменшіть температуру до 160 градусів і випікайте ще 20 хвилин. Готові паски посипте цукровою пудрою і повністю остудіть.
Приємного апетиту!