паска з родзинками – 10 найбільш смачних рецептів з покроковими фото

Як приготувати пишний паска з родзинками і горіхами?

Перед Великоднем багато господинь обмежуються купівлею пасок в магазині, проте ніщо не зрівняється з домашньою випічкою. Спробуйте спекти смачний паска з родзинками і горіхами самостійно і ви точно назавжди відмовтеся від покупної випічки.

Час готування: 3 години.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 12.

Склад:

  • Для опари:
  • Молоко – 200 мл
  • Дріжджі сухі – 10 гр.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 3-4 ст. л.
  • Для тіста:
  • Борошно пшеничне – 450 гр.
  • мускатний Горіх – 1 щіпка.
  • Кардамон мелений – 0,25 ч. л.
  • Цукор – 100 гр.
  • Цедра лимона – 0,5 ч. л.
  • Коньяк – 2 ст. л.
  • Сіль – 0,25 ч. л.
  • Горіхи волоські – 50 гр.
  • Родзинки – 50 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Жовтки яєчні – 5 шт.

Процес приготування:

1. Для початку необхідно замісити опару. Змішайте в мисці столову ложку цукру, дріжджі, тепле молоко і 3-4 столові ложки борошна. Накрийте Миску рушником і залиште на півгодини в теплому місці.

2. Окремо збийте яйця з цукром до утворення світлої маси. Потім додайте в збиті яйця, розтоплене вершкове масло, перемішайте.

3. Коли опара підійде додайте її до збитим яйця і добре перемішайте.

4. Додайте просіяне борошно, мускатний горіх, мелений кардамон, коньяк, цедру лимона і сіль. Замісіть однорідне тісто, залиште підходити в теплому місці на 1 годину.

5. За цей час тісто збільшиться в два рази. Додайте в нього родзинки і горіхи, перемішайте.

6. Форми для випічки змастіть вершковим маслом. Наповніть форми тестом на 1/3. Накрийте форми рушником і залиште на півгодини в теплому місці, щоб тісто підійшло.

7. Форми з тістом залиште в духовку, розігріту до 180 градусів, на 20 хвилин. Потім зменшіть температуру до 160 градусів і випікайте ще 20 хвилин. Готові паски посипте цукровою пудрою і повністю остудіть.

Приємного апетиту!