паску на кефірі з дріжджами
паску на кефірі з дріжджами – це високий і дуже пишний десерт, який здивує ваших домочадців і гостей не тільки своїми дивними смаковими характеристиками, але також дуже апетитним виглядом. Для цього пропонуємо вам приготувати ніжний паска за цим рецептом.
Час готування – 6 ч. 40 хв.
Час приготування – 35 хв.
Порції – 8.
Склад:
Для опари:
- Кефір – 250 мл
- Сметана 15% – 50 гр.
- Цукор-пісок – 50 гр.
- Борошно – 50 гр.
- Дріжджі сухі – 8 гр.
Для основного складу:
- Яйця – 2 шт.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Цукор-пісок – 180 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Борошно – 500 гр.
Для глазурі:
- Молоко згущене – 4 ст. л.
- Молоко сухе – 6-8 ст. л.
- Сік лимона – 2 ч. л.
Додатково:
- Родзинки – 50 гр.
- Вишня в’ялена – 50 гр.
- Цукати – 50 гр.
- Кондитерська посипання – для прикраси.
Процес приготування:
Крок 1. Почнемо з опари: у мисці об’єднуємо сметану і кефір, обидва компоненти повинні бути кімнатної температури.
Крок 2. Доповнюємо масу цукром, дріжджами і борошном – активно перемішуємо і накриваємо рушником, прибираємо для активації дріжджів у тепле місце на 30-50 хвилин.
Крок 3. Як тільки на поверхні опари утворилася бульбашкова «шапочка», переходимо до наступного етапу.
Крок 4. Паралельно збиваємо яйця з цукровим піском до стійкої піни і збільшення в об’ємі.
Крок 5. До опарі відправляємо збиті яйця, сіль і розм’якшене вершкове масло – расколачиваем.
Крок 6. Вводимо частину борошна (близько 250 грам).
Крок 7. Гарненько перемішуємо інгредієнти до тягучою суміші.
Крок 8. Продовжуємо підсипати борошно і замішуємо тісто руками близько 10-15 хвилин, маса повинна мати м’яку і злегка в’язку консистенцію. Періодично змащуємо руки рослинним маслом.
Крок 9. На основі пересипаємо добавки і старанно вмішуємо їх для рівномірного розподілу.
Крок 10. Прикриваємо серветкою або рушником і прибираємо тісто до батареї або в теплу духовку на півтори-дві години.
Крок 11. Піднявся складу обминаємо і вичікуємо ще 90-120 хвилин.
Крок 12. Розподіляємо об’ємне тісто з одноразовим паперовим формах, але заповнюємо їх не більше ніж на 50 відсотків.
Крок 13. Засікаємо ще близько півтора годин для расстойки напівфабрикатів.
Крок 14. Переміщаємо заготовку в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів. Для готовності великих пасок потрібно близько 40 хвилин, а для маленьких – 25-30.
Крок 15. Не гаючи часу, готуємо глазур: у піалу висипаємо необхідну кількість сухого молока.
Крок 16. Додаємо сік лимона і згущене молоко – перемішуємо і знімаємо пробу, за бажанням доповнюючи глазур відсутньою компонентом.
Крок 17. Остиглі паски покриваємо глазур’ю і посипаємо кондитерської посипкою.
Крок 18. З святом Пасхи!