паску на кефірі – 6 найсмачніших рецептів з покроковими фото

паску на кефірі з дріжджами

паску на кефірі з дріжджами – це високий і дуже пишний десерт, який здивує ваших домочадців і гостей не тільки своїми дивними смаковими характеристиками, але також дуже апетитним виглядом. Для цього пропонуємо вам приготувати ніжний паска за цим рецептом.

Час готування – 6 ч. 40 хв.

Час приготування – 35 хв.

Порції – 8.

Склад:

Для опари:

  • Кефір – 250 мл
  • Сметана 15% – 50 гр.
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Борошно – 50 гр.
  • Дріжджі сухі – 8 гр.

Для основного складу:

  • Яйця – 2 шт.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 180 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Борошно – 500 гр.

Для глазурі:

  • Молоко згущене – 4 ст. л.
  • Молоко сухе – 6-8 ст. л.
  • Сік лимона – 2 ч. л.

Додатково:

  • Родзинки – 50 гр.
  • Вишня в’ялена – 50 гр.
  • Цукати – 50 гр.
  • Кондитерська посипання – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Почнемо з опари: у мисці об’єднуємо сметану і кефір, обидва компоненти повинні бути кімнатної температури.

Крок 2. Доповнюємо масу цукром, дріжджами і борошном – активно перемішуємо і накриваємо рушником, прибираємо для активації дріжджів у тепле місце на 30-50 хвилин.

Крок 3. Як тільки на поверхні опари утворилася бульбашкова «шапочка», переходимо до наступного етапу.

Крок 4. Паралельно збиваємо яйця з цукровим піском до стійкої піни і збільшення в об’ємі.

Крок 5. До опарі відправляємо збиті яйця, сіль і розм’якшене вершкове масло – расколачиваем.

Крок 6. Вводимо частину борошна (близько 250 грам).

Крок 7. Гарненько перемішуємо інгредієнти до тягучою суміші.

Крок 8. Продовжуємо підсипати борошно і замішуємо тісто руками близько 10-15 хвилин, маса повинна мати м’яку і злегка в’язку консистенцію. Періодично змащуємо руки рослинним маслом.

Крок 9. На основі пересипаємо добавки і старанно вмішуємо їх для рівномірного розподілу.

Крок 10. Прикриваємо серветкою або рушником і прибираємо тісто до батареї або в теплу духовку на півтори-дві години.

Крок 11. Піднявся складу обминаємо і вичікуємо ще 90-120 хвилин.

Крок 12. Розподіляємо об’ємне тісто з одноразовим паперовим формах, але заповнюємо їх не більше ніж на 50 відсотків.

Крок 13. Засікаємо ще близько півтора годин для расстойки напівфабрикатів.

Крок 14. Переміщаємо заготовку в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів. Для готовності великих пасок потрібно близько 40 хвилин, а для маленьких – 25-30.

Крок 15. Не гаючи часу, готуємо глазур: у піалу висипаємо необхідну кількість сухого молока.

Крок 16. Додаємо сік лимона і згущене молоко – перемішуємо і знімаємо пробу, за бажанням доповнюючи глазур відсутньою компонентом.

Крок 17. Остиглі паски покриваємо глазур’ю і посипаємо кондитерської посипкою.

Крок 18. З святом Пасхи!