паску на сухих дріжджах – 10 найбільш смачних рецептів з покроковими фото

Неймовірно смачна паска на сухих дріжджах зі сметаною

Сметанний смак паски в поєднанні з солодкою ваніллю збалансує настільки відрізняються за смаковими якостями компоненти.

Час готування: 60 хв

Час приготування:180 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 900 гр.
  • Молоко – 300 мл
  • Дріжджі сухі – 11 гр.
  • Яйце куряче – 3 шт.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Цукор-пісок – 180-200 гр.
  • Сметана – 250 гр.
  • Паличка ванілі – 1 шт.
  • Родзинки – 200 гр.

Процес приготування:

1. Молоко злегка підігріваємо, не доводячи до стану кипіння.

2. Потім у теплому молоці розчиняємо сухі дріжджі разом з цукром.

3. Просіваємо близько 200 грамів борошна і перемішуємо до однорідності.

4. Миску з опарою накриваємо полотенчиком і залишаємо в теплому місці приблизно на 30 хвилин.

5. Через це час перевіряємо готовність опари, вона повинна збільшитися в об’ємі в кілька разів.

6. Далі збиваємо міксером яйця і цукор, що залишився.

7. Беремо ваніль і розрізаємо уздовж, щоб витягти все насіння. Можна використовувати просто ванільний цукор.

8. До опарі вбиваємо яйця і добре перемішуємо.

9. Потім сюди ж додаємо насіння ванілі.

10. Додаємо вершкове масло кімнатної температури і ретельно перемішуємо, щоб воно рівномірно розподілилося по всьому об’єму.

11. До отриманої однорідної маси у завершенні додаємо сметану і також не забуваємо добре перемішати.

12. Переходимо безпосередньо до замісу тіста. Просіваємо необхідну кількість борошна і починаємо переминати тісто спочатку ложкою, а потім руками протягом 15 хвилин.

13. Миску з тестом накриваємо рушником і ставимо в тепле місце.

14. Через 30 хвилин воно має піднятися і навіть може виходити за краї.

15. Додаємо в ємність з тістом промитий і добре просушений ізюм, рівномірно розподіляючи по всьому об’єму.

16. Залишаємо тісто в спокої ще на 30 хвилин, щоб воно прийшло у форму.

17. В цей час змащуємо фори, після чого заповнюємо третю частину від всього обсягу готовим тестом.

18. Перш ніж приступити до самого випікання пасок, розігріваємо духовку приблизно до 100 градусів, потім випікаємо паски при такій температурі протягом 10 хвилин, поступово збільшуючи температуру до 180 градусів. По закінченню 30 хвилин можна перевіряти готовність дерев’яною зубочисткою. Якщо на ній нічого не залишається – готові паски.

19. Остиглі паски можна декорувати абсолютно будь-яким чином на ваш смак. Наприклад, приготувати білкову глазур і посипати зверху різнокольоровою присипкою.

Приємного апетиту!