паску на вершках — це всім відома випічка, яка вражає своїм вершковим смаком і насиченим приємним ароматом, перед яким неможливо встояти навіть при дотриманні дієти або ПП. І навіть якщо раніше ви ніколи не пробували готувати традиційний десерт до свята, то прочитавши докладні рецепти, у вас обов’язково все вийде, навіть з першого разу. Секрет успіху полягає в дотриманні рекомендацій і граммовок.
Смачну паску на вершках в духовці
Смачну паску на вершках в духовці готується дуже просто і швидко, тому з процесом впорається навіть той кулінар, який ніколи не працював з тестом. Так як у складі ніжних пасок входять тільки прості і доступні продукти, піч їх можна не тільки до свята.7ь
Інгредієнти на
2 шт.
- Вершки 250 мл
- Яйце куряче 2 шт.
- Цукор-пісок 60 гр.
- Масло вершкове 60 гр.
- Свіжі дріжджі 30 гр.
- Родзинки 50 гр.
- Борошно 450 гр.
Процес приготування:
- Нагріваємо вершки до теплого стану, розчиняємо в них дріжджі.
- Підсипаємо столову ложку пшеничного борошна – заважаємо.
- Слідом в суміш відправляємо цукровий пісок і розтоплене вершкове масло.
- Також розбиваємо яйця і гарненько перемішуємо за допомогою віночка.
- Вводимо борошно і замішуємо руками м’яке тісто, миску з продуктом накриваємо льняною серветкою і ставимо в тепле приміщення на 60 хвилин.
- «Свіже» тісто з’єднуємо з сухофруктами і викладаємо у формочки.
- Переміщуємо напівфабрикати в духовку і готуємо протягом півгодини при 190 градусах.
- Готову випічку за бажанням прикрашаємо глазур’ю і посипкою.
- Чекаємо охолодження і знімаємо пробу. Приємного апетиту!
паску на вершках і жовтках
паску на вершках і жовтках – це поєднання ніжної пористої текстури і яскравого вершкового смаку, перед яким неможливо встояти навіть при дотриманні правильного харчування. Взявши вершки в якості основи, ви точно не прогадаєте і здивуйте своїх гостей і домочадців!
Час готування – 3 ч.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Вершки – 200 мл
- Жовтки яєчні – 2-3 шт.
- Борошно – 400-500 гр.
- Дріжджі свіжі – 50 гр.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Родзинки – 50 гр.
- Масло вершкове – 120 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Перед початком готування озброюємося кухонними вагами і відміряє потрібну кількість сухих і рідких компонентів.
Крок 2. Підігріваємо 200 мілілітрів вершків, додаємо кілька ложок цукру і дріжджі.
Крок 3. Також підсипаємо 2-3 столові ложки просіяного борошна, перемішуємо і ставимо в тепло до активації дріжджів (20-25 хвилин).
Крок 4. Паралельно розтираємо цукровий пісок з курячими жовтками.
Крок 5. В окремій ємності розтоплюємо вершкове масло і даємо час охолонути.
Крок 6. Змішуємо масло з жовтками до однорідної консистенції.
Крок 7. Отриману масу перекладаємо в опару.
Крок 8. Перемішавши, починаємо не поспішаючи всипати борошно.
Крок 9. Також вводимо родзинки, запанированный в невеликій кількості борошна.
Крок 10. Замішуємо тісто і накриваємо його рушником, чекаємо підйому, приблизно годину і обминаємо, після даємо продукту піднятися вдруге.
Крок 11. Готове тісто розподіляємо за формами і залишаємо для вистоювання на 15-20 хвилин, розігріваємо духовку до 190 градусів.
Крок 12. Випікаємо паски до утворення світло-коричневої скоринки на поверхні.
Крок 13. Декоруємо випічку по своєму смаку і подаємо до столу. Приємного апетиту!
паску на вершках без дріжджів
паску на вершках без дріжджів – це випічка, яка приємно здивує вас не тільки своєю м’якою і вологою текстурою, але й своїм незвичайним ароматом, з нотками витриманого коньяку і мигдалю. Так як в складі немає ні сухих, ні живих дріжджів, час процесу значно скорочується.
Час готування – 1 ч. 15 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 5.
Склад:
- Вершки 33% – 500 мл
- Сир – 500 гр.
- цукрова Пудра – 250 гр. + 75 гр.
- Коньяк – 1 ст. л.
- Мигдаль – 2 ст. л.
- Яйця – 4 шт.
- Борошно – 300 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ст. л.
- Родзинки – 2 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. Першим ділом озброюємося заглибним блендером і старанно перебиваємо сир до консистенції пасти.
Крок 2. Перемішуємо 75 грам цукрової пудри з вершками, переливаємо в сир. Також доповнюємо масу коньяком.
Крок 3. В іншому посуді протягом 10 хвилин збиваємо яйця міксером, поступово всипаючи залишилася цукрову пудру.
Крок 4. Об’єднуємо дві маси, продовжуючи роботу міксера на низьких обертах.
Крок 5. Паралельно через дрібне сито просіваємо борошно, перемішуємо з сіллю і розпушувачем. Суху суміш вводимо в сирну масу, також додаємо рубані горіхи і попередньо замочений ізюм.
Крок 6. Розподіляємо тісто по формах і готуємо близько 50-55 хвилин (якщо паска великий) при температурної позначки 180 градусів. Після охолодження прикрашаємо глазур’ю і переходимо до чаювання. Приємного апетиту!
Паска на вершках з сухими дріжджами
Паска на вершках з сухими дріжджами – це випічка, яка запросто стане прикрасою вашого святкового столу, незважаючи на простоту складу і элементарность приготування. Для прикраси приготуємо солодку глазур, яка приведе в захват не тільки дітей, але і дорослих!
Час готування – 180 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 12.
Склад:
- Борошно – 550-600 гр.
- Дріжджі сухі – 7 гр.
- Цукор-пісок – 180 гр.
- Вершки – 100 мл
- Молоко – 50 мл
- Яйця – 3 шт.
- Жовток яєчний – 1 шт.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Масло рослинне – 25 мл
- Коньяк – 25 мл
- Ванілін – 2 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Ізюм – 100 гр.
- Цукати – 50 гр.
Для глазурі:
- цукрова Пудра – 200 гр.
- Білок яєчний – 1 шт.
- Сік лимона – 15 мл
- Ванілін – 1 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Для приготування опари в тепле молоко додаємо столову ложку борошна, чайну ложку цукру і дріжджі. Збовтуємо віночком, затягуємо плівкою і даємо постояти 15 хвилин.
Крок 2. В іншому посуді перемішуємо теплі вершки з 2-3 ложками борошна і неї опарою. Знову прикривають плівкою і наполягаємо ще близько 20 хвилин.
Крок 3. Після закінчення часу, доповнюємо суміш коньяком, яйцями і соняшниковою олією.
Крок 4. Також вводимо сіль, цукор і ванілін – ретельно перемішуємо.
Крок 5. Поступово всипаємо борошно, щоразу вимішуючи до однорідності.
Крок 6. Вмішуємо в тісто, розм’якшене вершкове масло.
Крок 7. Сухофрукти запарюємо в окропі і, обсушивши, обвалюємо в борошні – висипаємо в основу разом з цукатами.
Крок 8. Протягом 10 хвилин вимішуємо м’яке тісто і накриваємо рушником, через годину расстойки в теплому місці, обминаємо і залишаємо ще на 60 хвилин.
Крок 9. Після закінчення часу, продукт знову обминаємо і поділяємо на три частини, кожну кладемо в форму, промазану вершковим маслом. Прикриваємо тканиною і залишаємо в теплому місці ще на 30-50 хвилин.
Крок 10. Випікаємо частування протягом 40-50 хвилин при 180 градусах.
Крок 11. І поки паски остигають на решітці, займемося глазур’ю: збиваємо в піну білок, сік лимона і ванілін.
Крок 12. Підсипаємо цукрову пудру і перебиваємо до пишної і однорідної маси.
Крок 13. Глазур’ю покриваємо верхівки пасок. Приємного апетиту!
Сирна паска на вершках
Сирна паска на вершках – це дивовижне поєднання компонентів, які подарують вам справжнє гастрономічне задоволення. Сир робить тісто більш ніжним і пористим, також такі паски набагато довше залишаються свіжими і не черствіють.
Час готування – 250 хв.
Час приготування – 35 хв.
Порції – 12 шт.
Склад:
- Вершки 20% -1 л.
- Цукор-пісок – 500 гр.
- Масло вершкове – 500 гр.
- Яйця – 5 шт.
- курячі Жовтки – 4 шт.
- Сир – 400 гр.
- Сметана 30% – 500 гр.
- Дріжджі пресовані – 100 гр.
- Борошно – 2,6-2,9 кг
- Ізюм – 100 гр.
- Коньяк/ром/лікер – 3 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Ванілін – 4 гр.
Для глазурі:
- Білки курячі – 4 шт.
- Пудра цукрова – 1 склянка
- Сік лимона – 2 ст. л.
Додатково:
- Масло рослинне – 4-5 ст. л.
- кондитерська Посипання – за смаком.
- Борошно – 2 жмені.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо опару: нагріваємо вершки і вводимо дріжджі, півсклянки цукру і стакан борошна. Перемішавши, залишаємо до активації дріжджів. Як тільки почали пінитися, підсипаємо половину просіяного борошна, залишаємо в теплі до збільшення в об’ємі.
Крок 2. Попередньо розтоплюємо на водяній бані вершкове масло і охолодити, переливаємо в сир зі сметаною і збиваємо заглибним блендером до однорідності. Окремо розтираємо яйця і жовтки з сіллю і цукром. Дві маси об’єднуємо.
Крок 3. Отриману суміш перекладаємо в опару, також додаємо ванілін і коньяк. Поступово вводимо решту просіяне борошно і замішуємо тісто.
Крок 4. Продукт накриваємо тканиною і прибираємо в тепле місце до того моменту, поки основа не зросте вдвічі.
Крок 5. Паралельно замочуємо сухофрукти в окропі на 15-20 хвилин, насухо витираємо серветками і паніруємо в борошні. Акуратно вмішуємо родзинки в м’яке тісто.
Крок 6. Дно формочок устеляємо пергаментом, змащуємо рослинним маслом і «припудрюємо» борошном, заповнюємо основою на третину або половину обсягу. Даємо трохи постояти для расстойки.
Крок 7. Прибираємо заготовки в духовку, прогріту до 180 градусів на 35-50 хвилин (залежно від розміру).
Крок 8. Для глазурі до піків збиваємо білки, додаємо сік лимона і цукрову пудру – продовжуємо збивати до однорідності і покриваємо нею паски.
Крок 9. За бажанням прикрашаємо кондитерської посипкою і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Паска на вершках в хлібопічці
Паска на вершках в хлібопічці – це найпростіший варіант приготування святкової випічки, повірте, вийде навіть з першого разу, бо від кулінара потрібно лише правильно відміряти необхідну кількість інгредієнтів і засипати їх у чашу. Найскладніше – це дочекатися дегустації!
Час готування – 2 ч.
Час приготування – 10-15 хв.
Порції – 8-10.
Склад:
- Борошно – 450 гр.
- Молоко (тепле) – 100 мл
- Вершки 20% (теплі) – 120 мл
- Дріжджі пресовані – 20 гр.
- Яйця – 2 шт.
- Цукор-пісок – 130 гр.
- Ванілін – 2 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Масло вершкове (мяке) – 100 гр.
- Олія соняшникова – 2 ст. л.
- Сухофрукти – 150 гр.
- Пудра цукрова – для прикраси.
Процес приготування:
Крок 1. Прямо в чаші печі приготуємо опару: наливаємо підігріте до теплого стану молоко, підсипаємо дві столові ложки цукру і 5 столових ложок борошна, кришимо дріжджі. Перемішуємо і накриваємо, чекаємо близько 20 хвилин.
Крок 2. В тарілці збовтуємо яйця з ваніліном, сіллю і залишками цукрового піску. Після вводимо вершки, м’яке вершкове масло і також рослинне масло – змішуємо.
Крок 3. Отриману масу переливаємо до опарі.
Крок 4. Додаємо решту просіяне борошно і запускаємо грубку (режим «Основний», корочка «світла», розмір – XL).
Крок 5. Стежимо за замішуванням, при необхідності додаємо ще 1-2 столових ложки борошна.
Крок 6. Сухофрукти додаємо після характерного сигналу вашої техніки.
Крок 7. Закриваємо кришку і чекаємо відключення хлібопічки.
Крок 8. Чашу виймаємо з печі і акуратно дістаємо паска, остуджуємо на боці і обсипаємо цукровою пудрою. Готуйте і отримуйте задоволення!