Вологий паску в хлібопічці
Якщо у вас є хлібопічка, то цей простий рецепт вологого паски вам точно сподобається. Випічка не розсипається при нарізці, в неї можна додати різні сухофрукти і прикрасити глазур’ю.
Час готування: 5 годин.
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Борошно – 470 гр.
 - Цукати – 160 гр.
 - Молоко – 200 мл
 - Сіль – 4 гр.
 - Яйця – 4 шт.
 - Ізюм – 175 гр.
 - Цукор – 230 гр.
 - Куркума – 3 щіпки.
 - Масло вершкове – 165 гр.
 - Дріжджі – 12 гр.
 - Кислота лимонна – 8 гр.
 - Цукор ванільний – 13 гр.
 
Процес приготування:
1. Олію заздалегідь дістаньте з холодильника, наріжте кубиками. Змішайте в каструлі масло, молоко, половину цукру і сіль. Суміш підігрійте до розчинення масла, але не доводите до кипіння.
2. У відерце хлібопічки всипте дріжджі, просіяне борошно, влийте масляну масу.
3. Активуйте програму замісу тіста. Після її закінчення залиште для вистоювання тісто на 1,5 години в теплому місці.
4. Яйця розділити на білки і жовтки. Жовтки змішайте з куркумою і половиною цукру. Білки збийте до стійкої піни разом з лимонною кислотою.
5. Коли тісто підійде, додати збиті білки і жовтки, знову увімкніть програму замісу на мінімальних обертах. Також додайте в тісто родзинки, цукати і ванільний цукор. Після замісу залиште тісто ще на 1-1,5 години для підйому.
6. Після цього випікати паску протягом години. Готову випічку акуратно вийміть з хлібопічки і повністю остудіть на гратах.
Приємного апетиту!












