Паста болоньєзе – 10 рецептів в домашніх умовах з фото покроково

Покроковий рецепт приготування пасти болоньєзе з помідорами

Зі свіжими томатами паста виходить набагато смачніше і соковитіше. При змішуванні всіх інгредієнтів суміші виходить досить багато – 5-6 порцій – таким блюдом можна нагодувати навіть дуже велику сім’ю.

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 1 ч.

Кількість порцій: 5-6.

Склад:

  • Спагетті – 250 гр.
  • Фарш свинячий – 600 гр.
  • Помідор – 1 кг
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Перець болгарський солодкий – 2 шт.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – ½ ч. л.
  • Базилік – 1 ч. л.
  • Майоран – 1 ч. л.
  • Чебрець – 1 ч. л.
  • Розмарин – 1 ч. л.
  • Орегано – 1 ч. л.
  • Сир – 50 гр.
  • Петрушка – за смаком.
  • Вода – 3-4 л.

Процес приготування:

Крок 1. Для початку очистимо від лушпиння цибулю і часник. Відокремлюємо від часниковою головки 4 зубчики і нарізаємо їх на дрібні шматочки-кубики. Цибулю ріжемо на дві частини і також подрібнюємо кожну половинку на кубики.

Крок 2. Включаємо плиту. У сковороду наливаємо трохи рослинного масла (воно повинно заповнити дно ємності). Ставимо на конфорку і нагріваємо пару хвилин. Потім висипаємо цибулю і часник в ємність. Обсмажуємо на середньому вогні близько 5 хвилин. Не забуваємо перемішувати лопаткою.

Крок 3. Готуємо свинячий фарш. Перець очищаємо від серцевини, промиваємо та нарізаємо його соломкою. Залишаємо перець на обробній дошці і повертаємося до засмажки. Цибулю і часник вже підрум’янилися, пора викладати фарш. Розминаємо його виделкою, щоб не залишилося грудочок. Обсмажуємо м’ясо разом з цибулею і часником близько 10 хвилин. Постійно помішуємо масу.

Крок 4. Свіжі помідори промиваємо теплою водою і обсушуємо рушником. Розрізаємо великі плоди на 2-4 частини. Викладаємо в чашу блендера і подрібнюємо. Переливаємо томатне пюре в глибоку миску. Додаємо в кашку сухі трави і спеції, а також томатну пасту. Перемішуємо всі інгредієнти до однорідності.

Крок 5. Фарш вже практично готовий, що виділився сік википів. Саме час додати перець. Що ми і робимо. Продовжуємо обсмажувати продукти на сковороді ще 5 хвилин. Постійно перемішуємо.

Крок 6. Через 5 хвилин додаємо до фаршу з перцем томатний соус. Перемішуємо, накриваємо сковороду кришкою і залишаємо на 20 хвилин.

Крок 7. На сусідню конфорку ставимо каструлю з водою. Включаємо плиту і робимо великий вогонь, щоб вода швидше закипіла. У киплячу воду опускаємо спагетті. Зменшуємо вогонь і варимо макарони 7 хвилин.

Крок 8. Через 7 хвилин перекладаємо спагетті в друшляк і даємо стечься зайвої рідини.

Крок 9. Підготуємо посипання для нашого страви. Вимиваємо петрушку, висушуємо паперовим рушником і дрібно нарізаємо. Сир натираємо на тертці.

Крок 10. У готовий соус викладаємо спагетті. Перемішуємо продукти. Вимикаємо плиту і розкладаємо по тарілках блюдо. Посипаємо кожну порцію сиром і петрушкою.

Приємного апетиту!