Як приготувати карбонару з куркою і грибами у вершковому соусі?
Пасту карбонару у ресторанах прийнято подавати з морепродуктами або овочами, але в цілому вона може вважати повноцінним самостійним блюдом, тому як паста виходить дуже насиченим і ситної. Багато в чому це відбувається за рахунок курки та грибів. Поліпшить смак страви ніжний вершковий соус.
Склад:
- Спагетті – 200 гр.
- куряче М’ясо – 300 гр.
- Печериці – 200 гр.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Масло вершкове – 40 гр.
- Вершки 20% жирності – 200 мл
- Сир – 60 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Сіль – 20 гр.
- Спеції – 20 гр.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
1. Вимиваємо і нарізаємо гриби на невеликі тонкі шматки. Ніжки можна зрізати.
2. Моєму і просушуємо на паперовому рушник або серветки м’ясо курки. Найкраще підійде грудка, хоча можна використовувати будь-яку частину курки. Нарізаємо м’ясо на невеликі шматки.
3. Ставимо каструлю на плиту, наповнюємо її водою і включаємо газ. Паралельно розігріваємо сковороду. Виливаємо в неї рослинне масло, викладаємо частину вершкового і додаємо нарізану курку. Обсмажуємо 2 хв. до появи золотистої скоринки. Довше обсмажувати не треба, інакше курку можна пересушити.
4. Потім додаємо до курки гриби і обсмажуємо ще 5-7 хв. на сильному вогні Печериці також повинні підрум’янитися. Ні в якому разі не накривайте сковороду кришкою, інакше волога від печериць не буде йти.
5. Приблизно в цей час вже повинна закипіти вода в каструлі, тому можна закладати в неї спагетті, додаємо сіль. Варимо макарони близько 7 хвилин, щоб вони були трохи недовареними, тобто на стадії альденте. Зливаємо воду, використовуючи друшляк, і поки прибираємо зварені спагетті в бік.
6. На сковороду викладаємо шматочок масла і розтоплюємо його. Миємо, очищаємо і дрібно нарізаємо цибулю і часник або подрібнюємо їх з допомогою спеціального приладу. Викладаємо на сковороду і обсмажуємо до м’якості, після чого додаємо вершки і готуємо буквально хвилину. Потім викладаємо курку з грибами, перемішуємо, натираємо сир і додаємо його теж. Останніми відправляємо на сковороду спагетті і як слід перемішуємо. Додаємо спеції. Якщо хочете, прикрасити страву можна зеленню. Приємного апетиту!