Паста з морепродуктами в вершковому соусі – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Паста з морепродуктами в томатно-вершковому соусі

Оригінальний рецепт пасти в італійському стилі. Смак морепродуктів відтіняють вершки, томатне пюре і базилік. Важливо при приготуванні пасти не переварити її, оскільки при готуванні її в соусі вона втратить форму і смак.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Паста (спагеті) – 300 гр.
  • Морепродукти асорті – 300 гр.
  • Вершки – 250 гр.
  • Помідори – 2 шт.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Базилік сушений – за смаком.
  • Часник – 1 зуб.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Спагетті помістити в окріп, відварити, спираючись на інструкцію на упаковці. Важливо готувати пасту аль-денте», тобто, щоб вона залишалася трохи твердою.

2. Морепродукти розморозити в теплому приміщенні і тушкувати з додаванням олії в глибокій сковороді близько 7 хвилин, поки не випарується рідина.

3. Помідори обдати окропом, зняти з них шкірку і перетворити їх в пюре за допомогою блендера або терки.

4. Покласти до морепродуктів томатне пюре, базилік, подрібнений часник і сіль з перцем. Готувати 3-4 хвилини.

5. Влити в сковороду вершки і перемішати, прогрівати морепродукти з соусом 2 хвилини, потім викласти туди ж спагетті, потомити пасту в соусі ще 2 хвилини, щоб просочилася ароматами морепродуктів і вершків.

6. Подавати пасту, попередньо щедро посипати її тертим сиром.