Паста з морепродуктами в томатно-вершковому соусі
Оригінальний рецепт пасти в італійському стилі. Смак морепродуктів відтіняють вершки, томатне пюре і базилік. Важливо при приготуванні пасти не переварити її, оскільки при готуванні її в соусі вона втратить форму і смак.
Час приготування: 50 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Паста (спагеті) – 300 гр.
- Морепродукти асорті – 300 гр.
- Вершки – 250 гр.
- Помідори – 2 шт.
- Сир твердий – 50 гр.
- Сіль – за смаком.
- Базилік сушений – за смаком.
- Часник – 1 зуб.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Спагетті помістити в окріп, відварити, спираючись на інструкцію на упаковці. Важливо готувати пасту аль-денте», тобто, щоб вона залишалася трохи твердою.
2. Морепродукти розморозити в теплому приміщенні і тушкувати з додаванням олії в глибокій сковороді близько 7 хвилин, поки не випарується рідина.
3. Помідори обдати окропом, зняти з них шкірку і перетворити їх в пюре за допомогою блендера або терки.
4. Покласти до морепродуктів томатне пюре, базилік, подрібнений часник і сіль з перцем. Готувати 3-4 хвилини.
5. Влити в сковороду вершки і перемішати, прогрівати морепродукти з соусом 2 хвилини, потім викласти туди ж спагетті, потомити пасту в соусі ще 2 хвилини, щоб просочилася ароматами морепродуктів і вершків.
6. Подавати пасту, попередньо щедро посипати її тертим сиром.