Як приготувати пасту з морепродуктами в вершковому соусі з сиром?
Особливу родзинку пасти з морепродуктами надають пряні середземноморські трави. Їх можна додавати як свіжими, так і в сушеному вигляді. Тоді страва виходить більш апетитним і передає весь колорит пасти.
Час готування: 35 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Морепродукти (заморожений коктейль) – 500 гр.
- Спагетті – 250 гр.
- Вершки (20%) – 1 склянка
- Сир твердий – 200 гр.
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Суміш сухих трав (чабер, орегано, базилік, розмарин, естрагон) – 1 ст. л.
- Маслини – 10 шт.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Морепродукти потримати в теплі, щоб розморозилися, а потім варити 2 хвилини, додавши зовсім трохи солі. Обсмажити морський коктейль в маслі 1 хвилину.
2. Залити морепродукти вершками, приправити, додати пряні трави і тушкувати 5-7 хвилин на середньому вогні.
3. Спагеті відварити, дотримуючись інструкції на упаковці, до стану «аль-денте» – трохи не доваривая до готовності, а потім процідити, але ні в якому разі не промивати, інакше вони не просочаться соусом.
4. Сир крупно натерти і всипати в вершковий соус, помішуючи, почекати, поки сир стане м’яким і розподілиться по сковороді.
5. Покласти спагетті до морепродуктів, прогріти протягом 2 хвилин і зняти з плити. Подавати, прикрасивши маслинами.