Смачна і корисна яблучна пастила без цукру в сушарці
Альтернативою цукерок до чаю або смачною добавкою до каші, буде у вас яблучна пастила без цукру, приготована в електросушарці. У таку пастилу часто додають за смаком сливи і банани. Готують на основі яблучного пюре без варіння і вибирають стиглі солодкі яблука.
Час готування: 13 годин.
Час приготування: 40 хвилин.
Порції: 600 гр.
Склад:
- Яблука – 3 кг
- Сливи – за смаком.
- Банани – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед підготуйте фрукти. Їх промийте під проточною водою і серветкою приберіть зайву вологу. У яблук видалити насіннєві коробочки. Шкірку можна не знімати. Потім наріжте яблука невеликими шматочками. Банани очистіть від шкірки, а у слив видалити кісточки. Фрукти пюрируйте з допомогою блендера або кухонного комбайна. У чашу до фруктового пюре можна додавати по 1-2 ложки чистої води.
Крок 2. Половину нарізаних яблук подрібніть разом зі сливою.
Крок 3. Другу половину подрібніть з бананом.
Крок 4. Спеціальні для пастили піддони сушарки змастіть невеликою кількістю рослинного масла. Потім на піддони рівним шаром викладіть фруктове пюре товщиною не більше 5 мм
Крок 5. Піддони помістіть в сушарку. Встановіть програму «фрукти/овочі» на 12 годин. Температура буде включена за замовчуванням.
Крок 6. По закінченні програми листи пастили акуратно зніміть з піддонів.
Крок 7. Потім загорніть їх у трубочки, перев’яжіть стрічкою або наріжте шматочками. Яблучну пастилу без цукру зберігайте тільки в холодильнику.
Вдалих і смачних заготовок!