Пастила в сушарці – 8 рецептів в домашніх умовах, як зробити пастилу в сушарці для овочів і фруктів

Смачна і корисна яблучна пастила без цукру в сушарці

Альтернативою цукерок до чаю або смачною добавкою до каші, буде у вас яблучна пастила без цукру, приготована в електросушарці. У таку пастилу часто додають за смаком сливи і банани. Готують на основі яблучного пюре без варіння і вибирають стиглі солодкі яблука.

Час готування: 13 годин.

Час приготування: 40 хвилин.

Порції: 600 гр.

Склад:

  • Яблука – 3 кг
  • Сливи – за смаком.
  • Банани – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед підготуйте фрукти. Їх промийте під проточною водою і серветкою приберіть зайву вологу. У яблук видалити насіннєві коробочки. Шкірку можна не знімати. Потім наріжте яблука невеликими шматочками. Банани очистіть від шкірки, а у слив видалити кісточки. Фрукти пюрируйте з допомогою блендера або кухонного комбайна. У чашу до фруктового пюре можна додавати по 1-2 ложки чистої води.

Крок 2. Половину нарізаних яблук подрібніть разом зі сливою.

Крок 3. Другу половину подрібніть з бананом.

Крок 4. Спеціальні для пастили піддони сушарки змастіть невеликою кількістю рослинного масла. Потім на піддони рівним шаром викладіть фруктове пюре товщиною не більше 5 мм

Крок 5. Піддони помістіть в сушарку. Встановіть програму «фрукти/овочі» на 12 годин. Температура буде включена за замовчуванням.

Крок 6. По закінченні програми листи пастили акуратно зніміть з піддонів.

Крок 7. Потім загорніть їх у трубочки, перев’яжіть стрічкою або наріжте шматочками. Яблучну пастилу без цукру зберігайте тільки в холодильнику.

Вдалих і смачних заготовок!