Патисони на зиму – 10 рецептів в банках з покроковими фото

Смачний салат з патисонів на зиму в банках

Смачний і корисний зимовий салат з патисонів можна їсти всю зиму, відкриваючи не тільки для подачі до обіду або вечері, але і в якості закуски на сімейне торжество або святковий стіл.

Час приготування: 3 години 30 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – на 2 л

Інгредієнти:

  • Патисон – 3 кг
  • Перець болгарський – 700 гр.
  • Морква – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 500 гр.
  • Часник – 5 головок.
  • Масло рослинне – 1 ст.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Оцет столовий 9% – 1 склянка
  • Кінза – 1 пучок.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Приправа для корейкою моркви – 15 гр.

Процес приготування:

1. Патисони промивають і видаляють плодоніжки і насіння, нарізають брусочками.

2. Цибулю шаткують тонкими кільцями.

3. Очищену моркву подрібнюють як для приготування по-корейськи.

4. У перців видаляють насіння і нарізують тоненькою соломкою.

5. У глибокій жароміцної ємності змішують всі підготовлені овочі, додають олію і оцет, додають приправи, сіль і цукор, а також дрібно нарубані часникові зубчики. Салат перемішують і дають настоятися протягом 3 годин.

6. Витриманий салат розподіляють по стерилізованим баночках і поміщають їх в широку каструлю з киплячою водою для додаткової стерилізації. Вода повинна доходити до плічок баночок з салатом, а зверху кожну заготовку накривають кришкою і тримають в такому положенні 12 хвилин.

7. Після цього салат закривають кришками, дають охолонути в перевернутому вигляді, не накриваючи ковдрою, і в подальшому зберігають в прохолодних місцях.