Смачний салат з патисонів на зиму в банках
Смачний і корисний зимовий салат з патисонів можна їсти всю зиму, відкриваючи не тільки для подачі до обіду або вечері, але і в якості закуски на сімейне торжество або святковий стіл.
Час приготування: 3 години 30 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – на 2 л
Інгредієнти:
- Патисон – 3 кг
- Перець болгарський – 700 гр.
- Морква – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 500 гр.
- Часник – 5 головок.
- Масло рослинне – 1 ст.
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Оцет столовий 9% – 1 склянка
- Кінза – 1 пучок.
- Кріп – 1 пучок.
- Петрушка – 1 пучок.
- Приправа для корейкою моркви – 15 гр.
Процес приготування:
1. Патисони промивають і видаляють плодоніжки і насіння, нарізають брусочками.
2. Цибулю шаткують тонкими кільцями.
3. Очищену моркву подрібнюють як для приготування по-корейськи.
4. У перців видаляють насіння і нарізують тоненькою соломкою.
5. У глибокій жароміцної ємності змішують всі підготовлені овочі, додають олію і оцет, додають приправи, сіль і цукор, а також дрібно нарубані часникові зубчики. Салат перемішують і дають настоятися протягом 3 годин.
6. Витриманий салат розподіляють по стерилізованим баночках і поміщають їх в широку каструлю з киплячою водою для додаткової стерилізації. Вода повинна доходити до плічок баночок з салатом, а зверху кожну заготовку накривають кришкою і тримають в такому положенні 12 хвилин.
7. Після цього салат закривають кришками, дають охолонути в перевернутому вигляді, не накриваючи ковдрою, і в подальшому зберігають в прохолодних місцях.