Печінковий торт у духовці
Печінковий торт у духовці – це оригінальна кулінарна ідея для вашого свята чи домашнього столу. Страва точно нікого не залишить байдужим. Щоб приготувати його в духовці, використовуйте перевірений покроковий рецепт із фотографіями з нашої збірки.
Час готування – 1 година 40 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Печінка куряча – 700 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Манна крупа – 100 гр.
- Молоко коров’яче/кефір – 100 мл.
- Вершки – 300 гр.
- Майонез – 150 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Олія – для смаження.
- Сіль – 1 ч.л.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Промиваємо та очищаємо печінку, потім подрібнюємо її в м’ясорубці або блендері.
Крок 2. В отриману масу відправляємо манну крупу та вливаємо молоко.
Крок 3. Добре все перемішуємо і залишаємо на 30 хвилин для розбухання.
Крок 4. Очищену цибулю нарізаємо невеликими шматочками.
Крок 5. Морквину пропускаємо через тертку із великими зубчиками.
Крок 6. Цибулю з морквою обсмажуємо на олії до м’якого стану.
Крок 7. Підготовлену печінкову масу доповнюємо сіллю, перцем, перемішуємо. Половину тіста переливаємо в змащену олією форму для випікання.
Крок 8. На шар із печінкового тіста викладаємо обсмажені овочі.
Крок 9. Заливаємо це все тестом, що залишився, і відправляємо в розігріту до 180° духовку на 20 хвилин.
Крок 10. У цей час приготуємо заливку. Для цього сметану з’єднуємо з майонезом, яйцем та спеціями. Добре вимішуємо.
Крок 11. За 20 хвилин верхівка нашого торта схопиться.
Крок 12. Вливаємо на заготовку заливку та відправляємо блюдо в духовку ще на 30 хвилин.
Крок 13. Печінковий торт у духовці готовий. Подавайте до столу, доповнивши зеленню!