Печенковий торт класичний – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Печінковий торт у духовці

Печінковий торт у духовці – це оригінальна кулінарна ідея для вашого свята чи домашнього столу. Страва точно нікого не залишить байдужим. Щоб приготувати його в духовці, використовуйте перевірений покроковий рецепт із фотографіями з нашої збірки.

Час готування – 1 година 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Печінка куряча – 700 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Манна крупа – 100 гр.
  • Молоко коров’яче/кефір – 100 мл.
  • Вершки – 300 гр.
  • Майонез – 150 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо та очищаємо печінку, потім подрібнюємо її в м’ясорубці або блендері.

Крок 2. В отриману масу відправляємо манну крупу та вливаємо молоко.

Крок 3. Добре все перемішуємо і залишаємо на 30 хвилин для розбухання.

Крок 4. Очищену цибулю нарізаємо невеликими шматочками.

Крок 5. Морквину пропускаємо через тертку із великими зубчиками.

Крок 6. Цибулю з морквою обсмажуємо на олії до м’якого стану.

Крок 7. Підготовлену печінкову масу доповнюємо сіллю, перцем, перемішуємо. Половину тіста переливаємо в змащену олією форму для випікання.

Крок 8. На шар із печінкового тіста викладаємо обсмажені овочі.

Крок 9. Заливаємо це все тестом, що залишився, і відправляємо в розігріту до 180° духовку на 20 хвилин.

Крок 10. У цей час приготуємо заливку. Для цього сметану з’єднуємо з майонезом, яйцем та спеціями. Добре вимішуємо.

Крок 11. За 20 хвилин верхівка нашого торта схопиться.

Крок 12. Вливаємо на заготовку заливку та відправляємо блюдо в духовку ще на 30 хвилин.

Крок 13. Печінковий торт у духовці готовий. Подавайте до столу, доповнивши зеленню!