Печеня з яловичини – 8 рецептів з картоплею по-домашньому з покроковими фото

Соковите печеня з яловичини з картоплею і помідорами

Печеня з яловичини і картоплі зазвичай готують з використанням томатної пасти. Ми пропонуємо замінити цей інгредієнт свіжими помідорів. Страва вийде більш натуральним, соковитим з приємною кислинкою.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Яловичина – 300 гр.
  • Картопля – 4-5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Олія – для смаження.
  • Зелень для подачі.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

1. М’ясо наріжте невеликими кубиками. У чашу мультиварки влийте рослинне масло, активуйте режим «Смаження», встановіть таймер на 20 хвилин. Викладіть м’ясо і смажте 10 хвилин, періодично помішуючи.

2. Цибулю наріжте півкільцями. Часник дуже дрібно порубаєте ножем. Додайте їх до м’яса і продовжуйте смажити до закінчення програми.

3. Картоплю і моркву наріжте великими шматочками. Викладіть овочі поверх м’яса, додайте лавровий лист, сіль і спеції. Закрийте кришку мультиварки, виберіть режим «Гасіння» на 40 хвилин.

4. Помідори наріжте кубиками. Болгарський перець наріжте соломкою. Через 20 хвилин від початку програми «Гасіння» додайте в жарку помідори і болгарський перець, перемішайте і готуйте страву до звукового сигналу.

5. Готову печеню посипте рубаною зеленню і подавайте до столу.

Приємного апетиту!