Як приготувати шампіньйони цілком з соєвим соусом в домашніх умовах?
Дивно проста в приготуванні і ефектна закуска для любителів грибів. Для цієї страви ідеально підійдуть невеликі за розміром печериці.
Час готування: 65 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій — 4
Інгредієнти:
- Печериці – 10-15 шт.
- Соус соєвий – 30 мл
- Масло рослинне – 2-3 ст. л.
- Часник сушений – 1/4 ч. л.
- Трави прованські – 1/4 ч. л.
- Часник – 2 зуб.
- Цукор тростинний – 1 ч. л.
- Масло вершкове – 10 гр.
- Лимон – 1/4 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо гриби. Змиваємо пил і залишки землі, злегка підрізаємо занадто довгі ніжки, обсушуємо.
Крок 2. Готуємо маринад. Для цього в зручній глибокій ємності змішуємо сушений часник, прованські трави і тростинний цукор. Наливаємо соєвий соус і рослинне масло і добре все розмішуємо. Необхідно, щоб цукор повністю розчинився в маринаді.
Крок 3. Промиті і обсушені гриби кладемо в ємність з маринадом, перемішуємо і залишаємо маринуватися хвилин 40. За цей час перемішуємо гриби кілька разів, щоб вони добре промариновались і просочилися ароматами спецій.
Крок 4. Злегка підігріваємо форму, в якій будемо запікати печериці, перекладаємо в неї промариновані гриби і ставимо в розігріту до 170 градусів духовку на 20 хвилин. За час запікання гриби бажано перемішати 2-3 рази.
Крок 5. Дістаємо форму з грибами з духовки, присипаємо подрібненим часником, кладемо на кожен гриб невеликий шматочок вершкового масла і скроплюємо лимонним соком. Знову ставимо форму в духовку на короткий час. Чекаємо, щоб масло розтануло.
Крок 6. Печериці готові. Ця страва чудово смачне і в гарячому, і в холодному вигляді. Приємного апетиту!